Co se týče voodoo, myslím, že po praktické stránce je to celkem jasné. Dokud nemáme doma high-end, tak to nemá cenu řešit. Pokud ano, pak tyto věci stejně zkusíme a aspoň v některých případech bude výsledek natolik přesvědčivý, že nebudeme potřebovat slepé testy atd.
Noaid
Myslím, že voodoo má své opodstatnění. Sám jsem dal do svého přehrávače maximum financí, co jsem mohl. Z hlediska peněz jsem teď na tom ještě mnohem hůř, a o šetření desetitisícových částek si můžu nechat jen zdát. Na voodoo mi finance zbudou. Určitě pak napíšu, o jak moc jsem se dostal ve kvalitě zvuku dál, tedy zda to stálo za ty peníze (recenze, co jsem četl - např. v čas. Stereophile - zmiňují, že Cerabally mají mít veliký vliv; jsou sice drahé, ale poměr výkon cena je super).
Má první zkušenost: kombinace kvalitního přehrávače a síťové šňůry mně dostala mnohem, mnohem dál než by mně dostala koupě přehrávače dražšího o těch pár tisíc.
Pasul, Peer, Mark Levinson i další.
Rád čtu Vaše příspěvky

, hledám mezi nimi tipy pro svou sestavu a sbírám zkušenosti. V jednom se ale musím Noaida zastat. Vždyť před lety bychom sami nejspíš mluvili stejně a na voodoo bychom se dívali asi tak jako na existenci Ufa. Berou nás jako "pocitáře, někoho, kdo má netopýří uši, hodnotí podle dojmů a nemá v oboru moc velké znalosti (aspoň já tedy ne). Proč by výsledný efekt neměl být placebo?
Vždy proto začínám prostým konstatováním, že zkušenost poslechu z high-endové sestavy je naprosto odlišná od té kompromisní. Je to jako kdybyste měli doma na stěně digitální obraz např. slavných Slunečnic. A např. po použití antivibrační desky by se zvýšilo rozlišení obrazu. Pokud takový obraz dobře znáte, pak větší rozdíl prostě poznáte. Nebo že se barvy najednou blíží více reálným, ztratí umělý nádech. Na levnějších sestavách bych si na nějaké zkoumání účinku mnoha věcí vůbec netroufnul.