Ringmat Developments - Statmat CDi Blue

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: Ringmat Developments - Statmat CDi Blue

Příspěvek od noaid »

Navíc při větší změně tlošťky CD+přídavek středový puk nezapadne dokonale a tudíž ani nemusí být správně vystředěný pokud je střed kónického tvaru a může pak zvyšovat vibrace celého mechanismu a další mechanické namáhání.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Noaid

Pavel Dudek v rozhovoru s p. Krautem říkal, že "ve standardním typizovaném síťovém rozvodu je stíněná síťová šňůra nesmysl". Přitom u mně znamenal síťový kabel přínos odpovídající výměně přehrávače za nejméně o třídu lepší. Porušily se snad fyzikální zákony? Ne, kdepak. Jen pan Dudek zkrátka neví vše a některé jeho představy byly mylné.
Já nemám problém souhlasit s tím, že vysvětlení voodoo jsou občas divná, bláznivá a hodně nedůvěryhodná. Jenže lidé, co mají špičkový aparát a měli původně stejnou skepsi, často po setkání s těmito pomůckami změnili názor.
Můj závěr je ten, že bez vyzkoušení je to jen plané teoretizování. Pokud si člověk projde recenze a různé články a názory, zjistí, že to není o tom, kdo má jaké znalosti fyziky, ale o tom, kdo zažil (nebo naopak nezažil) opravdu přesvědčivou zkušenost.
Dalším faktem je, že voodoo pomůcky dokáží odstranit některé dosavadní slabiny sestavy. A s tím psychoakustika nic nezmůže. Při soustředěném poslechu se můžu přesvědčovat jak chci, ale když má kvalita reprodukce slabiny, tak mně poslech prostě zklame, i kdybych se na hlavu postavil. Naopak špičková, vyvážená reprodukce je zárukou příjemného poslechového zážitku bez ohledu na náladu nebo únavu (kromě extrémů samozřejmě, ale to člověk vždy pozná).
A ještě bych dodal to, že na sestavě s vysokým rozlišením má každé malé vylepšení smysl. Objeví se totiž více mikrodetailů (např. při snížení šumu na pozadí), které jsou zásadní pro podání prostoru, vykreslení hudebních nástrojů, reprodukce je méně "syntetická". Je ale jasné, že boj o tyto detaily je ale až poslední fází, kdy už jsou všechny zásadnější věci pořešeny.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Samozřejmě skepse je zdravá. Nikdy bych nepoužil voodoo, kde by bylo riziko, že něco poškodím... a určitě vyslechnu varovné hlasy *thumbs up* . Nechci si ani nic lepit na komponenty, čmárat po svých cd a sacd fixou atd. Ale proč nezkusit demagnetizační cd za pár stovek nebo krytky na konektory nebo Cerabally nebo demagnetizér?

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

PetrJ píše: Já nemám problém souhlasit s tím, že vysvětlení voodoo jsou občas divná, bláznivá a hodně nedůvěryhodná. Jenže lidé, co mají špičkový aparát a měli původně stejnou skepsi, často po setkání s těmito pomůckami změnili názor.
Můj závěr je ten, že bez vyzkoušení je to jen plané teoretizování. Pokud si člověk projde recenze a různé články a názory, zjistí, že to není o tom, kdo má jaké znalosti fyziky, ale o tom, kdo zažil (nebo naopak nezažil) opravdu přesvědčivou zkušenost.
To PetrJ:
Tak s tím naprosto souhlasím, výstižně jsi to napsal. Už jsem tady zkoušel několikrát napsat něco v tomto smyslu, ale vždy to narazí na nepochopení. Vždy se najdou lidé, kteří bez vyzkoušení a navzdory mnoha pozitivím názorům ať v recenzích nebo zde na foru mají jasno! Věc která je jim neznámá prostě zavrhnou a s jistotou vědí, že to nefunguje.
Vždyť kolik lidí tady před rokem považovalo kabeláž (zvláště síťovou) jako vyhazování peněz! A dneska se postupně dočítám, že někteří zkusili a změnili názor. Díky bohu!
Je to jako říkat dítěti "nešahej na troubu, je to horké", ale je to zbytečné, protože nemá představu co to znamená "horké" a musí se spálit.
*offtopic* Nemá to nic společného s "Statmat CDi Blue", tuto věc vůbec neznám, proto se k ni nemohu vyjadřovat. Možná to funguje, možná ne. Možná na Sony a Naimu to nefunguje (když mají magnetický klamp) a zase na Coplandu a Primare to třeba funguje, nevím, proto tady nebudu psát žádné závěry a počkám na názory lidí, kteří to zkusili. Omlouvám se za offtopic, ale muselo to ven. Bylo to ve mně jako v koze.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

noaid je prostě Všeználek, co ví a všemu rozumí, byť to neviděl a co je ještě horší, neslyšel. *thumbs down*
Ale to je stará písnička a nemá cenu se k tomu vracet a vyjadřovat se k tomu.
Ten Statmat CDi Blue ti v úterý, Marku Levinsone, dovezu na zkoušku.
Prostě to funguje podobně jako tvůj demagnetizer, který používáš... *thumbs up*

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to PetrJ:
ty máš na voodoo dobrý názor. Je potřeba to, pokud možno, vyzkoušet a podle toho se zařídit.
Některé věci jsou opravdu vyhozené peníze. Na druhé straně zase některé, i když vypadají sebedivněji, prostě fungují. Pak je jen otázka, jaký mají přínos a jaká je jejich cena, že.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Já beru voodoo jako způsob, jak ještě vychytat poslední slabiny. Zamezení vibrací, lepší stínění proti rušení atd.
Skepse Noaida podle mně ničemu neškodí. Kdo má kvalitní aparát, tak mu to stejně jednou nedá a něco z toho vyzkouší.

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Peer píše:Některé věci jsou opravdu vyhozené peníze.
Ještě nikdy nikde jsem neviděl, že by někdo někdy takto nějakou věc označil. Velmi bych si vážil toho, kdyby jsi je tady vyjmenoval, aby se toho ostatní mohli vyvarovat.

Neznám vše a nejsem odborník na vše, ale některé věci jsou trochu proti přírodě. Že někdo má pocit, že to funguje, to není až takový argument. Pocity lze vyvolávat různě, zvláště u lidí, kteří jsou náchylnější k ovlivnění, citlivější, citovější. Směrodatný je leda slepý test, kterému se právě často lidé vyhýbají.

Já prostě se mám na pozoru před něčím, co mi ten, kdo mi to chce prodat (výrobce,prodejce), zdůvodňuje tak, že jde o na první pohled nesmysl, viz například nedávno zde propagovaný zahořovací přístroj a jeho "odborné" zdůvodnění. Pokud výrobce neumí věrohodně popsat proč to tak funguje, beru to přinejmenším jako podezřelé. Speciální několikagramové kamínky, které snižují vibrace několikasetkilogramové zdi... no alespoň já mám ještě všech pět pohromadě a vím, že existuje zákon zachování energie, takže je to totální blbost a hifistický podvod. Kdyby to totiž fungovalo, tak by autor tohoto vynálezu musel dostat Nobelovu cenu. Nebo spíše rovnou několik.

Vždy a všude existují lidé, kteří chtějí vydělat na nevědomosti lidí. Někdy si dokonce mohou upřímně myslet, že druhým pomáhají. Třeba http://www.zdravi4u.cz/view.php?cisloclanku=2006100701, jde o naprostý podvod, ale jsem přesvědčený že dotyčný tomu z plna hrdla věří, protože nemá tušení, co je v útrobách přístroje, který mu byl za drahé peníze prodán až poté, co byl dostatečně prověřen a zpracován na příslušných školeních. I on se stal obětí toho podvodu, který se světem šíří už nejméně 15 let a pořád se najde dost těch, kteří to žerou i s chlupama a jsou ochotní za to platit. Typický příklad, že nad lidskou hloupostí se nedá vyhrát nebo je to alespoň hodně těžké.

Kabely jsou samozřejmost, to funguje. To vím už 13 let. To není žádné woodoo. Proč je i v obchodech tolik různých druhů třeba blbých koaxů 75ohm - každý má trochu jiné vlastnosti.

PetrJ

Příspěvek od PetrJ »

Noaid

Dík za dobrou argumentaci *thumbs up* . Ale:

Na voodoo nás obvykle upozorní recenze nebo zkušenosti majitelů. Kdyby to nefungovalo, tak to neuspěje na trhu a k nám by se to vůbec nedostalo. Z recenzí je ale jasné, že konkrétní pomůcky, které mají řešit konkrétní problém, se liší v účinku. Některé se dokonce neosvědčí vůbec (mají negativní vliv). Hodně záleží na konkrétní sestavě.

Výsledky nejsou o pocitech. Při poslechu kvalitního aparátu se mění pocity, ale zobrazení prostoru, detailnost, rozlišení, barvy středního pásma, to zůstává stále stejné (tedy pokud je vyřešeno napájení). Dokáže to změnit kvalitnější komponent, síťový kabel, cerabally atd. I voodoo pomůcky, co jsem tak četl, mohou posunout zvuk sestavy o tolik, že to odpovídá nákupu mnohem dražšího komponentu. Psychoakustika má vliv na celkový dojem z poslechu, ale na jednotlivé parametry prakticky nemá vliv.

Ke slepým testům měl zajímavé postřehy PMA na slovanetu. Jejich metodika je obvykle taková, aby nebylo nic slyšet. Sám jsem to trochu nakousnul zde: http://www.hifipassion.com/stranky/zama_hpa_1k.php. Podle mně je mnohem důležitější např. to, zda bych tu či onu pomůcku byl ochoten třeba po týdenním poslechu vrátit. Zatím můžu říct: síťový kabel ani náhodou! O zbytku budu referovat...

PMA píše (i když v jiné souvislosti, ale podle mně to platí obecně): "Většina pochybovačů a shazovačů je z řad lidí, kteří de facto neposlouchají [tady bych dodal: na špičkovém aparátu], a domnívají se, že znalost matematického aparátu je opravňuje k predikci toho, co je důležité pro zvuk, a co ne".

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

noaid píše: Vždy a všude existují lidé, kteří chtějí vydělat na nevědomosti lidí. Někdy si dokonce mohou upřímně myslet, že druhým pomáhají. Třeba http://www.zdravi4u.cz/view.php?cisloclanku=2006100701, jde o naprostý podvod, ale jsem přesvědčený...
A co kdyz to podvod neni a taky to nekomu uz 13 let funguje?

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

To PetrJ:
*bravo* *bravo* *bravo*
Moje slova, lépe bych to nenapsal. Nemám co dodat.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to PetrJ:
pěkná odpověď i článek o kabelech. *thumbs up*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

PetrJ - Naprosto přesně napsané a již dlouho si to myslím. Psal jsem to jak tady, tak i vedle. Ovšem někteří to nedokážou pochopit a překousnout. Od jisté doby si říkám "Dobře jim tak" a již na to nereaguji.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to noaid:
ty nevěříš na Auru?
Miles Davis - Aura :)
Obrázek

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Peere, nezamlouvej to, tak co jsou tedy vyhozené peníze podle tebe? Vyjádři se konkrétně.
david píše:A co kdyz to podvod neni a taky to nekomu uz 13 let funguje?
Pokud myslíš ten byznis, tak souhlasím, ten funguje. A mnoho podobných, i když je fakt, že v poslední době už lidi trochu vystřízlivěli.
Pokud myslíš focení aury, tak je to naprosto primitivní podvod mnohokrát popsaný, založený na měření vodivosti či odporu těla, a podle naměřené hodnoty se rozsvěcují uvnitř "fotoaparátu" příslušné barevné žárovičky, u novějších modelů ledky, které osvětlují polaroidový fotopapír. Něco jako barevná hudba, ale ne naprincipu frekvence, nýbrž odporu.
To, že to je podvod, lze lehce dokázat. To že to podvod není, dokázat nelze. Dosud se takový důkaz neobjevil. Nebo ho Davide máš?
PetrJ píše:Kdyby to nefungovalo, tak to neuspěje na trhu a k nám by se to vůbec nedostalo.
Petrě, já s tebou v podstatě nejsem ve sporu, ale tohle není argument. Na trhu uspěje v podstatě vše. Jak se říká, každá věc má svého kupce. I totální blbosti. Život nás o tom přesvědčuje dnes a denně.
Já vám všem v podstatě rozumím, je mi jasné, že občas se objeví nějaký nápad, který může něco jemně změnit, zvláště u kvalitních sestav. Ale právě toho se využívá a teď jde o to, kolik z toho všeho nějaký účinek opravdu má a kolik ne (kromě vytahování peňěz).

Nepleťte do diskuse pořád dokola kabely, vždyť tady sám už několik měsíců pořád dokola říkám, jak velký význam mají a jak se od se hodně liší a nejen na drahých komponentech.
Zkuste něco jiného, třeba popsat ten "zcela jasněslyšitelný rozdíl ve zvuku, větší zřetelnost, detailnost, čistotu, průzračnost, prostor" , jak "se vše uklidní, zvuk dostane jistotu, basy se zpevní a nejsou jen naznačené, jak se objeví nádherné vokály díky čistším středům" atd., který nastane přiložením toho kamínku na zeď. Já proti tomu budu tvrdit, že mnohem větší vliv bude mít svazek klíčů, který jste zapomněli položený na stole. Nebo ten stolek s popelníkem, který máte před sebou. Ten bude mít vliv jednoznačně negativní, a přece jej všichni mají, hlavně v hifi studiích. ;)

O těch kamínkách, samolepkách a jiných čárech se bavíme. NE O KABELECH.
Nemyslete si, že jsem jen chladný vědátor, který ale v podstatě nic neví a jen teoreticky počítá. Víte třeba co je to Noaid? ;) Jen se snažím odlišit podvod od toho, co opravdu je. Ve všech oblastech života.
Pokud ale někdo bude tvrdit, že v hifi jako jediné oblasti života podvody neexistují, je na nejlepší cestě se stát jejich obětí.

Psychoakustika a rituály, to je to, o čem se tu asi často bavíme, ne? Nebo snad psychoakustika neexistuje? Jak ovlivňují rituály lidský život? Lidské vnímání, soustředěnost, tok myšlenek atd.

Tak Peere, ještě jednou, vzmuž se a vyjmenuj ty věci, které jsou dle TEBE vyhazování peněz, jak jsi říkal. ;) Máš dostatek odvahy to veřejně říct?

Peer píše:ty nevěříš na Auru?
:lol: Myslíš Audio Racionálně ?

Odpovědět