SSC

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: SSC

Příspěvek od jimmi »

("rozjasní zvuk, otevře prostor, výrazně zlepší i stávající...blabla..."

....to hned pochopíš ...

...ked Ta ceraballom alebo SSC niekdo presne trafí do hlavy. *offtopic*

............

..trocha humoru do debaty :lol: :D :mrgreen:

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

transiwatt
tak si jednu sadu nožiček kup a podej tu žalobu.
velmi rádi zde budeme sledovat tvůj souboj s výrobcem.
"vykřikovat" ve vztahu k prodeji nožiček pod komponenty něco o záměrném podvodu... považuji já přinejmenším za -no- za hloupé.
(nechci být impertinentní. použil bych jiný výraz).
budeš na hifi fóru napravovat svět skrz "nožičky ssc"?
*2thumbsup*

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

TRANSIWATT píše: Mne akorát udivuje, že se najde (zde) spousta obdivovatelů takových produktů, ke kterým a k jejich funkci ANI SÁM VÝROBCE ! není schopen podat smysluplné informace.
Tak například Nordost dává nahlédnout, co svým výrobkem sleduje:
http://www.nordost.com/downloads/SortKo ... ctions.pdf

"Rethinking Equipment Support
When it comes to hi-fi equipment supports we have tended to think
in terms of isolation – racks, shelves or cone type devices that seek to
protect our electronics from the damaging effects of air or structure
borne vibrational energy. After all, it’s an understandably intuitive
response given the presence of at least two very loud speakers in close
proximity with the other equipment.
However, recent independent research into the infl uence of cable
and support systems demonstrates that actually, internally generated
microphony is a far more signifi cant problem. Internal components
such as optical drives and power transformers generate considerable
amounts of mechanical energy, but what we tend to overlook is that
almost every component in the circuit that charges and discharges or
passes signal will also be prone to vibrating. Now, whilst the actual level
of mechanical energy in question is often very small indeed, it is also
coexists in the same mechanical space as the fragile audio signal – in
same cases in the very same component.
The most successful equipment support strategies are designed to deal
specifi cally with draining this energy out of your electronics and into the
supporting structure
– and that’s exactly what the Sort Kones do"

Tučně jsem zvýraznil podstatnou část, která říká, co má fyzikálně SorkKone dělat: "draining this energy out of your electronics and into the
supporting structure", tedy odvést vibrační energii z přístoje do police/racku.

Dokument také popisuje doporučení, kam SortKone umístit.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Transiwatt - to neřeš :) Hlavně, že se točí peníze mezi lidmi a neleží někde v šupleti ;)

zabiny007

Příspěvek od zabiny007 »

Pytel píše:Tak pod ATC vyměněny za Ceraball -- první dojem , zvuk je jiný -- dle mého ne tak přesný monitoring jako na kuličce, ale přibližující se analogu, zvuk je teplejší
Včera jsem byl u Pytla pro zkompletované kabely a samozřejmě jsem poslechl bedny s puky. Musím potvrdit, že zvuk byl úplně jiný, než znám od ATC. Hodně teplý, analogový, měkčí basy, ale pořád přesný a detailní. Nevěřil jsem, že v řetězci nemá ani jednu lampu :-). Možná je to typ pro ty, kteří mají analytický tvrdý zvuk a touží po změkčení - neřešte nový zesilovač, vyzkoušejte tyto puky. A až vás to omrzí, dejte zpět ceraball :-). Anebo můžete mít oboje a měnit podle chuti :-)
Jsem zvědav, až si za týden/dva půjdu pro další várku kabelů, zda budou cerabally zpět a jak se to na této konkrétní sestavě projeví :-)

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

zabiny007: Sašo, jsem tád , že si napsal jak si to slyšel, je to přesně tak i pro mé uši. Jsi zvyklý na lampy v Jadisu a pro tebe to byl asi zvuk který tě oslovuje. Až mí vrátí hifista co má nyní půjčeny Ceraball zpět, tak uvidíš tu změnu, ale kdo to nezkusí na své sestavě neuvěří.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

zabiny007 píše: - neřešte nový zesilovač, vyzkoušejte tyto puky.
To jsem chtěl slyšet, díky *bravo* .

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

kychtax píše:Karle, kdyz se Ti postesti a za 100k si nakoupis sestavu tak, aby hrala velmi ciste, uslysis i vymenu podlozek nebo jednoho blbeho dratu za dobry.
Kdyz Ti to nehraje ciste a nejsi na cistotu zvykly, nic Ti nechybi. Nemas nutkani menit woodoo, kabliky atd.
Pěkné vlákno ;) , jen bych si dovolil předložit opačnou úvahu. Není to náhodou tak, že když sestava/komponenty jsou háklivé úplně na všechno, jako je materiál podložky pod přehravač, značka přívodního kabelu ve zdi, případně mikrovolty VF rušení na interkonektech nebo v síti, není to náhodou příznak toho, že s milovanou sestavou nebo komponenty je něco v nepořádku? Je to opravdu znak jejich "vysokého rozlišení", nebo naopak vysoké citlivosti na sebemenší rušivý jev, což může indikovat chybu, případně nekompetentnost návrhu a konstrukce?
Pavel Macura Audio

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

..možná proto vyžadují laboratorní přístroje takové provozní podmínky, že jsou špatně navrženy..? :)

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Zkoušel někdo posoudit vliv samotného zvuku vycházejícího z reprobedny jako případné následné rušení,nebo zpětné negativní ovlivnění samotných hrajících aparátů?Nakonec zvuková vlna je taky nějaká forma energie která se nikam nevypaří,jen se přemění na jinou formu,
Myslím že omezení vibrací ať z přístroje do stolků nebo že stolků do přístroje lepším usazením aparátů na kvalitní podložky může jen pomoct, konkrétně plastové kolečka jaké jsem odšrouboval z PropowerPT15 jsou více než hodny na popis Made in china,ale jak PMA vedle napsal-cele hifi je další velká/drahá odnož zábavního průmyslu,se všemi důsledky pro konzumenty a jejich poslechové priority......A jejich peněženky.... :D

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Horizon píše:Zkoušel někdo posoudit vliv samotného zvuku vycházejícího z reprobedny jako případné následné rušení,nebo zpětné negativní ovlivnění samotných hrajících aparátů?
Dobrý odhad 8-) Výrobci antivibračních pomůcek uvádějí často právě samotný zvuk z repro jako hlavní zdroj škodlivých vibrací přicházejících do přístrojů zvenčí.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Zkoušel někdo posoudit vliv samotného zvuku vycházejícího z reprobedny jako případné následné rušení,nebo zpětné negativní ovlivnění samotných hrajících aparátů?
Však si to jednoducho vyskúšajte. Zapnite celú zostavu, pustite prehrávanie a skúste poklepať na jednotlivé komponenty (koniec, preamp, prehrávač,HTPC, určite nie gramofón) , čo budete počuť za zmenu zvuku.. Prípadne dajte pauzu pri prehrávaní a budete počuť priamo vplyv tých vibrácií ako zvuk z boxov bez maskovania prehrávanou hudbou. A vibrácie od zvuku z okolia sú rádovo menšie.

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Bva-zrovna poslouchám(Tonny Carey),ale nevím jestli to s tou pauzou nebyl vtip- zkusil jsem to a ticho,a to jsem měl ucho u repro a hlasitost víc než běžně při poslechu, třeba to má nějakou souvislost s rychlostí zvuku a rychlostí zmáčknutí pauzy :D ,
Takže jsem si vyzkoušel jen to že nemám žádný brum ani šustot v repro při zapnutí a silném zesílení zesilovače,tak trafo v Propower funguje :D
-No ani jsem nemyslel hluk z okolí,to snad bylo jasné, myslím pouze zvuk z repro a to hlavně šíření basových vln, když cítím při správné hlasitosti vibrace v zadku já tak musí vibrovat i ten přehrávač

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Nebol to vtip. Samozrejme ak je stlačená pauza, tak má zmysel "preklepať" maximálne preamp alebo koniec, prehrávač (výstup) je mutovaný. Na test prehrávača by bolo potrebné si napáliť digitálnu nulu (ticho) alebo niekde stiahnuť(vygenerovať) taký súbor pre HTPC a prehrávať to "ticho". A bude aj počuť šum a rušenia z prehrávača.
Pokiaľ ide o úroveň tých vibrácií krabice prístroja v porovnaní s vibráciami zadku pri prehrávaní- však daj ruku na prehrávač (alebo akcelerometer, ak máš možnosť..) a porovnaj s tými vibráciami pri poklepe na prehrávač.

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Chápu že jde tak trochu o snahu posunout to do polohy lehce nepodstatné až do polohy není to slyšet, já to beru,jen pokládám nějakou úvahu proč by mohlo mít smysl(pro někoho- třeba pro mně) zkoušet měnit podložky,kabely atd, nikomu to nenutím, ani si nemyslím že by to byla zásadní věc bez které to nebude hrát k radosti posluchače,je to hledání,pokus omyl,nebo potěšení z nalezeného...
-Ani si osobně nemyslím že klepáním jakkoliv silově na zesilovač,nebo dac můžu imitovat šíření zvukové vlny po místností (jen zjistím že uvnitř není něco v pořádku a má to snahu drncet ),je to vlna energie která má rozhodně jiné vlivy na věci při jejich zdolávání jako překážek..... Zůstává tady pořád otázka slyšitelnosti takového možného rušení,a jsme na začátku, zabývat se tim pro někoho smysl má,pro někoho ne...

Odpovědět