SSC

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: SSC

Příspěvek od PetrD »

Podobné "debaty" jsou o ničem. Můj spolužák, kamarád, opravdový znalec a hifík, mi vyprávěl o svém zážitku . . . . . Takže jestli můžu, jen okrajově *offtopic* Kdysi měl tu příležitost, že ho jeho společník z firmy vzal do Polska za člověkem, o kterém se vám tady ani nesní (jestli se někoho dotknu, tak sorry) ;) Nemá cenu popisovat jeho "aparát" a poslechovou místnost, moc si toho už nepamatuji (a ten kamarád již nežije) . . . Cleraudio, Stealth Indra, Shindo Catherine....atd....atd., repro už nevím.... proč o tom píši? Dobře si pamatuji, co všechno ten člověk řešil a co všechno (podle něj) mělo vliv na výslednou reprodukci. Chtěl se přestěhovat na ostrov EL Hierro či do londýnského Greenwiche (znalci vědí), "řešil" Gutenbergovu diskontinuitu či diskontinuitu Lehmanové. Řešil, jakým směrem utírat prach, u "podložek" pod reprokabelama řešil, zda večer neubrat milimetr oproti ránu a podobně . . . Na poslech jen ve fraku, na podnose čtyřicetiletou Old Pulteney atd . . . mohl bych pokračovat do nekonečna. Měl v tom (určitě pořád má) neskutečný prachy, ničím jiným nežil . . . a my tu budeme řešit, jestli výměna nějakých podložek pod ten který přístroj změní zvuk ;) Já také nevěřím, že u BD playeru může dojít k tak markantní změně, jakou tady Mirek popisuje, ale skvělé je, že takový člověk vůbec existuje a zabývá se tím, čím se zabývá *thumbs up* Kdyby byli všichni lidé naladěni na takovou notu, jako on . . . nebo já (se vší skromností trochu hifík a trochu audiofil), nebo prostě MY, co žijeme muzikou a obětujeme tomu nemalou část svého života (tj. času a financí), bylo na světě fajn :) A ty občasné půtky a bany? :lol: Nedůležité píčoviny ;)
PS: Jen si někdy říkám, jestli tyhleti "koumáci" mají pořádně čas na soustředěný poslech . . . kdy se s čerstvou kávičkou uvelebím a pustím si nějaký bonbónek (teď např. No-man - "Together We're Stranger")
Hezký den všem *2thumbsup*

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Víš, já jsem ze staré generace a pořád to vnímám tak, že hifi, highend, audio technika je PŘEDEVŠÍM o elektronice a akustice prostoru.
Prostě musím reagovat, protože některé tyhle woodoo bláboly poslouchat, to je jak drátem do ucha skrz druhým ven.
Již léta nechodím na různá highend setkání a výstavy, protože s většinou zúčastněných si vlastně nemám o čem popovídat a to včetně vystavovatelů, předváděčů . /skupinka nadšenců ve vytržení obdivuje dřevěné podložky pod kabely...a podobně/
Původně racionálně zaměřená snaha o dokonalý zvuk je dnes silně kontaminovaná šarlatánstvím všeho druhu, které se šíří jak mor přímo pandemicky.
Také si dopřeji ty hezké chvilky nerušeného poslechu. A dokonce života budu mít co zlepšovat na své aparatuře a to v mezích dodržení fyzikálních zákonů a při zachování zdravého rozumu.

/Ten Polák žije (žil?) již ve zcela jiném světě , jiné realitě./

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já mám s podložkami zase takovou zkušenost. CD přístroj jsem měl postavený na polici z žuly. Občas se mi stávalo, že některá CD nenačetl, zastavoval se, přeskakoval. Už jsem byl rozhodnutý, že vyměním mechaniku, náhradní mám uloženu v šuplíku. Kamarád mi poradil, abych místo žuly použil na police dřevo. Nedalo mi to a asi před dvěma měsíci jsem na žulové desky pod přístroje položil laminované dřevotřískové desky, u CD jsem navíc desku podložil Cerabally. A světe div se. CD výborně načítá, nepřeskakuje, takže výměna mechaniky se odkládá na pozdější dobu. *hura*
Naposledy upravil(a) fox dne 25 dub 2017 16:07, celkem upraveno 1 x.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

TRANSIWATT bez vyskušania a vypočutia teoretizovať a neveriť takých tu je dosť.
Každý kdo ma svojho koníčka a baví ho to vrážať peniaze (ak ich máš a čas ) je časom nazývaný "blázon a fanatik " a ak ho to pohltí uplne je divný napríklad aj pre svoje okolie. Je to náš HIFI koníček.
Podobne je to aj u:

negovanie a mudrovanie donekonečna u prispevkov na roznych forach
letectvo
modelárstvo
motorky
autá-jazdenie alebo ich tuning
všetky športy
lyžovanie
cyklistika
plávanie
fanatik hokeja, fotbalu
zbieranie známok,mincí, autičiek aj veteránov , obruskov, starožitností atd ...napr. aj sexualnych zážitkov
cestovatelstvo
rybárenie
polovníctvo
počitače a hry
gemblersto či už výherné automaty , tipovanie
všetky drogy
fajčenie
pivo,víno,pálene

Určite su aj dalšie čo som nenapísal. 8-)

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

fox píše:Já mám s podložkami zase takovou zkušenost. CD přístroj jsem měl postavený na polici z žuly. Občas se mi stávalo, že některá CD nenačetl, zastavoval se, přeskakoval. Už jsem byl rozhodnutý, že vyměním mechaniku, náhradní mám uloženu v šuplíku. Kamarád mi poradil, abych místo žuly použil na police dřevo. Nedalo mi to a asi před dvěma měsíci jsem na žulové desky pod přístroje položil laminované dřevotřískové desky, u CD jsem navíc desku podložil Cerabally. A světe div se. CD výborně načítá, nepřeskakuje, takže výměna mechaniky se odkládá na pozdější dobu. *hura*
Ceraball mezi desku a přístroj si nezkoušel?
(tak bych to spíš čekal)

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

fox píše:Já mám s podložkami zase takovou zkušenost. CD přístroj jsem měl postavený na polici z žuly. Občas se mi stávalo, že některá CD nenačetl, zastavoval se, přeskakoval. Už jsem byl rozhodnutý, že vyměním mechaniku, náhradní mám uloženu v šuplíku. Kamarád mi poradil, abych místo žuly použil na police dřevo. Nedalo mi to a asi před dvěma měsíci jsem na žulové desky pod přístroje položil laminované dřevotřískové desky, u CD jsem navíc desku podložil Cerabally. A světe div se. CD výborně načítá, nepřeskakuje, takže výměna mechaniky se odkládá na pozdější dobu. *hura*

Foxi, to děláš naschvál,že :D
Technickou systémovou chybu zařízení řešit výměnou podložky ! :mrgreen:

...prostě při té manipulaci si s tím o něco klepnul nebo praštil, takže se to spravilo. /"seřídila se optika"/

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

TRANSIWATT píše: . . . některé tyhle woodoo bláboly poslouchat, to je jak drátem do ucha skrz druhým ven....
A co ti brání v tom to neposlouchat (nečíst)? Neumím si představit, jak bych dopadl já, kdybych se zaobíral vším, co považuji za bláboly (všeobecně) ;)
Naposledy upravil(a) PetrD dne 25 dub 2017 16:40, celkem upraveno 1 x.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

TRANSIWATT píše: /Ten Polák žije (žil?) již ve zcela jiném světě , jiné realitě./
Jasně, je to tak trochu extrém...ale proč někdo jezdí v Bugatti či Ferrari, když ho stejně spolehlivě doveze Ford či Renault?
Sorry za *offtopic*

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

A opäť je z toho filozofické okienko :D

Minule tu fotolaik s lachimom urobili thread o TAD-och s krásnym popisom. Je mi ľúto, že ostalo takmer bez povšimnutia. Najmä vo svetle toho, aké kvalitatívne pochybné a skresľujúce reproduktory si uvádzame v popisoch a zároveň pri voodoo a kábloch (ktorých istý vplyv na reprodukciu pripúšťam) dokážeme hovoriť v 100 príspevkoch o "zvukom posune o triedu vyššie".

Nuž, každý z nás si je strojcom vlastného šťastia.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

TRANSIWATT píše:... a to v mezích dodržení fyzikálních zákonů a při zachování zdravého rozumu.
Nechci rozdmýchávat vášně, ale mám potřebu reagovat na uvedenou poznámku. Nejde ani tak o Transiwatta jmenovitě jako o obecnější postoj, kdy je tábor hifistů takto zjednodušujícím způsobem rozdělován na jakési "normální rozumné lidi respektující fyzikální zákony" a "esoteriky bez respektu k fyzikálním zákonům".

Já se považuji za člověka patřícího do první skupiny, který vyhledává a vítá fyzikální odůvodnění toho, proč některé věci mají vliv na reprodukci a jiné nikoli. Ne vždy je takové vysvětlení po ruce - to však neznamená, že nemůže existovat. Kdekdo si osobuje právo na deklarování toho, co je a co není v mezích fyzikálních zákonů - ale ve výsledku jen deklaruje míru své vlastní omezenosti - pro takové lidi by klidně Země mohla zůstat placatá.

mumu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mumu »

Môj názor je presne opačný, vďaka názorom ako máte Vy by bola Zem placatá doteraz.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Vsechno je to jen zabava a navic je znamo, ze hifiste poslouchaji hodne ocima a take cizima usima.
Nakonec je stejne nejdulezitejsi vlastni spokojenost... k nezaplaceni ([quote][/quote]master card)

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

off topic, pardon.
zrovna včera jsme s pytlem u jednoho napájecího kabelu ( kde je na L /fázi/ použit copánek 16 drátů stříbra, cca. 6mm)
v rámci entuziazmu změnili počet stínění z 1 na 3 a kabel navíc vysypali směsí keramiky+skla...čas+teplo+irská káva = zábava.
osobně bych tvrdil, že je takový "upgrade" napájecího kabelu ale SAKRA slyšet.
jsa též nadšeným hifistou.... hádat se kvůli tomu nebudu ani u kávy. natož pak na našem fóru.
ale jsem nezaplatitelně spokojený.
:-)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Vsak ja si dneska koupil magneticke nozky od Project. Sice to slyset neni, nehraji, ale cd si na nich hezky vetra a kdyz na nej pritlacim, mekce se zhoupne jak tlumice. Nepotreboval jsem to, ale jsem opet spokojeny :-) ze ma prehravac idealni podminky a nemusi.se.stresovat nejakymi vibracemi...nebo ja B-)

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

*offtopic*
lachim píše:...čas+teplo+irská káva = zábava.
A byla opravdu IRSKÁ KÁVA, nebo "česká irská" káva? ;)
lachim píše: . . . ale jsem nezaplatitelně spokojený.:-)
No však o to přece hlavně jde :)

Odpovědět