SSC

Různé udělátka typu hroty, antivibrační podložky, hifi racky a další pomůcky pro lepší zvuk a vzhled
Odpovědět
fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: SSC

Příspěvek od fox »

kychtax píše:
fox píše:Já mám s podložkami zase takovou zkušenost. CD přístroj jsem měl postavený na polici z žuly. Občas se mi stávalo, že některá CD nenačetl, zastavoval se, přeskakoval. Už jsem byl rozhodnutý, že vyměním mechaniku, náhradní mám uloženu v šuplíku. Kamarád mi poradil, abych místo žuly použil na police dřevo. Nedalo mi to a asi před dvěma měsíci jsem na žulové desky pod přístroje položil laminované dřevotřískové desky, u CD jsem navíc desku podložil Cerabally. A světe div se. CD výborně načítá, nepřeskakuje, takže výměna mechaniky se odkládá na pozdější dobu. *hura*
Ceraball mezi desku a přístroj si nezkoušel?
(tak bych to spíš čekal)
Zkoušel, ale s Cerabally pod deskou se mi zvuk zdál lepší. Dal jsem je přesně do míst, kde má přístroj své nožky.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

TRANSIWATT píše:
fox píše:Já mám s podložkami zase takovou zkušenost. CD přístroj jsem měl postavený na polici z žuly. Občas se mi stávalo, že některá CD nenačetl, zastavoval se, přeskakoval. Už jsem byl rozhodnutý, že vyměním mechaniku, náhradní mám uloženu v šuplíku. Kamarád mi poradil, abych místo žuly použil na police dřevo. Nedalo mi to a asi před dvěma měsíci jsem na žulové desky pod přístroje položil laminované dřevotřískové desky, u CD jsem navíc desku podložil Cerabally. A světe div se. CD výborně načítá, nepřeskakuje, takže výměna mechaniky se odkládá na pozdější dobu. *hura*

Foxi, to děláš naschvál,že :D
Technickou systémovou chybu zařízení řešit výměnou podložky ! :mrgreen:

...prostě při té manipulaci si s tím o něco klepnul nebo praštil, takže se to spravilo. /"seřídila se optika"/
Naschvál to nedělám, i když se to na první pohled může zdát. :)
Laser u CD zlobil jen občas. Špatně načítal některá pálená cedečka, zastavoval se u nosičů SACD. Ale výměna za dřevěnou podložku s Cerabaly nebyla způsobená tímto problémem, protože jsem se rozhodl dát podložky pod všechny přístroje. Akorát za poslední dva měsíce CD přístroj ani jednou nezazlobil.
Taktéž bych na klepnutí při manipulaci nebral zřetel. Přístroj jsem měl několikrát odkrytovaný, čistil jsem a promazával mechaniku. Závady v načítavání se objevovaly stále.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Včera jsem se stavoval u Mirka/Pytla a poslouchal.
Slyšel jsem jeho sestavu i předtím s cerabally.
Dojem zpětně, ze včerejška - ve shodě s tím co popisuje Mirek. Ještě se mi zdálo. že objemově přibylo basů a ubyla "geometrická" přesnost/určitá ostrost ATCček.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

PetrD píše:*offtopic*
lachim píše:...čas+teplo+irská káva = zábava.
A byla opravdu IRSKÁ KÁVA, nebo "česká irská" káva? ;)
lachim píše: . . . ale jsem nezaplatitelně spokojený.:-)
No však o to přece hlavně jde :)
I ČESKÁ-IRSKÁ KÁVA DOKÁŽE VÝRAZNĚ ZMĚNIT ZVUK Tomu věřím a je to měřitelné , změna je přímo úměrná množství irské ingredience v roztoku kávy. Čas a teplo také působí. :mrgreen:

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Pravda, irská whiskey dokáže změnit zvuk o pár tříd. Sníží se nervozita a chvění na pohodu a vláčnost. Ani ten laser potom neposkakuje.
Takže nehledejte zlepšení v těch podložkách, raději si dejte ještě jednoho panáka.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Kdyby všichni pouze negovali, nebylo by na fórech o čem psát. :lol:

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Pytel - SSC - dík za inspiraci při hledání podložek pod komponenty místo ceraball, které budou nějakou dobu/ne-li navždy nedostupné, už se snad jen doprodavaji skladové položky.
Koupil jsem Finite elemente Slim line 2hand sadu 4ks, rozloupl jsem je, očistil a lehce namazal středící/přidržnou gumičku,zdálo se mi že to bylo na ní celkem dost zatuhle-suché, nepohyblivé,guma se k tomu kovu po čase přilepila
Mám je pod trafem PropowerPT15,usazeno jen na třech podložkách,ve zvuku ubylo dunění na nejnižších basech,vzhledem k ceně nových bych to oželel,ale jelikož ceny v bazaru bývají už vstřícnější tak je to ok,
Popravdě větší-slyšitelné zpřesnění zvuku přinesly hroty Viauble QTC pod repro

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

kychtax píše:Včera jsem se stavoval u Mirka/Pytla a poslouchal.
Dojem zpětně, ze včerejška - ve shodě s tím co popisuje Mirek. Ještě se mi zdálo. že objemově přibylo basů a ubyla "geometrická" přesnost/určitá ostrost ATCček.
Vyloženě závidím některým jedincům tu dlouhodobou poslechovou paměť. Opravdu výstavní exemplář :-)

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

kychtax píše:Ještě se mi zdálo, že objemově přibylo basů a ubyla "geometrická" přesnost/určitá ostrost ATCček.
Tak zdálo se ti to, nebo... :?
Může mi někdo konečně vysvětlit, jak změna "podložek" od nějaký přístroj (tady BD přehrávač) může způsobit "objemové přibývání basů". Žádný povídačky o vymazlených sestavách či netopýřích uších *taktone*, prostě logické vysvětlení, jak je to možné (když se s tím přístrojem vůbec nic nestalo, žádný upgrade či něco podobného :shock:)

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

davidhighend píše:
kychtax píše:Včera jsem se stavoval u Mirka/Pytla a poslouchal.
Vyloženě závidím některým jedincům tu dlouhodobou poslechovou paměť. Opravdu výstavní exemplář :-)
tiež mi to preblesklo hlavou. :D

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Je to dojmologie. A pisu to tam "dojem". Nemusite v tom nic vic hledat..Zadny ab testy nebo exaktni cisla atd. ;)
Mam nejaky svuj etalon zvuku v hlave a proti tomu porovnavam. Vzdycky znova. A taky zvuk techto ATCcek je charakteristicky a uz ho trochu znam.. snad neni zadna velka obtiz pamatovat si zvuk svych repro..

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Cituji : Může mi někdo konečně vysvětlit, jak změna "podložek" od nějaký přístroj (tady BD přehrávač) může způsobit "objemové přibývání basů".

Kdyby si pozorně četl -- jednalo se nyní o podložky pod bedny ATC, které Honza včera slyšel a jestli nevěříš přijeď a uslyšíš na vlastní uši. Rád předvedu.

Bohužel psát nesmysly jen přes net umí kdokoliv, ale vyzkoušet si to na své sestavě a v domácích podmínkách je k nezaplacení.

Je velice zajímavé kolik je hifistů co to tu čtou ( znám osobně ), ale nenapíši sem ,( je to veliká škoda ), aby náhodou nebyli k posměchu nebo nedej bože k urážkám od hifistů, kteří to nikdy neslyšeli na vlasní uši a netestovali ( tímto i děkuji za úrážlivé maily na moji osobu ).

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Tvůj 1. příspěvek 21.4.2017:
Pytel píše:Včera jsem si přivezl od této DE firmy nějaký puk : http://www.hifi-ssc.de

Zatím zkoušeno pod Primare BD 32, znatelný posun ve zvuku ve všech atributech. A to jsem zkoušel celou škálu od Ceraball až po Nordost -- nic nefungovalo jako tohle, nebo pro mé uši mělo přínos.

Přes víkend budu zkoušet i pod ATC ( nyní mám mé oblíbené Cerabally - na které nedám dopustit a už je používám od r. 2004 a nikdy mi nic jiného pod bedny nevyhovovalo). Zkusím a napíši své dojmy.
A potom na můj dotaz: "Může mi někdo konečně vysvětlit, jak změna "podložek" od nějaký přístroj (tady BD přehrávač) může způsobit "objemové přibývání basů" (reakce na Kychtaxe) mi odpovíš :
Pytel píše: - - - Bohužel psát nesmysly jen přes net umí kdokoliv, ale vyzkoušet si to na své sestavě a v domácích podmínkách je k nezaplacení.
Je velice zajímavé kolik je hifistů co to tu čtou ( znám osobně ), ale nenapíši sem ,( je to veliká škoda ), aby náhodou nebyli k posměchu nebo nedej bože k urážkám od hifistů, kteří to nikdy neslyšeli na vlasní uši a netestovali ( tímto i děkuji za úrážlivé maily na moji osobu ).
Jsi normální? Já jsem pouze několikrát velmi slušně poprosil, aby mi někdo rozumně vysvětlil, jak je toto možné! Nic víc, nic míň. Nejsem si vědom, že bych někde psal nějaký nesmysl, někoho urážel nebo se vysmíval :? Založil jsi toto vlákno a já se potom bez jakýchkoliv postranních úmyslů začal zajímat o to, jak je to možné. Věřil jsem, že hlavně TY mi vysvětlíš, čím je ta změna zvuku způsobena ;) A co se stalo? NIC ! Jen pořád dokola stejná písnička. Má cenu vůbec něco dodávat?
HOWGH

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Co tak varianta, že to slyší, ale neumí to vysvětlit?

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Mělo by se to tu přejmenovat na HiFi dojmy. Tady se rozumné odpovědi nelze dočkat. Tečka.

Odpovědět