Zkoušel, ale s Cerabally pod deskou se mi zvuk zdál lepší. Dal jsem je přesně do míst, kde má přístroj své nožky.kychtax píše:Ceraball mezi desku a přístroj si nezkoušel?fox píše:Já mám s podložkami zase takovou zkušenost. CD přístroj jsem měl postavený na polici z žuly. Občas se mi stávalo, že některá CD nenačetl, zastavoval se, přeskakoval. Už jsem byl rozhodnutý, že vyměním mechaniku, náhradní mám uloženu v šuplíku. Kamarád mi poradil, abych místo žuly použil na police dřevo. Nedalo mi to a asi před dvěma měsíci jsem na žulové desky pod přístroje položil laminované dřevotřískové desky, u CD jsem navíc desku podložil Cerabally. A světe div se. CD výborně načítá, nepřeskakuje, takže výměna mechaniky se odkládá na pozdější dobu.
(tak bych to spíš čekal)
SSC
Re: SSC
Naschvál to nedělám, i když se to na první pohled může zdát.TRANSIWATT píše:fox píše:Já mám s podložkami zase takovou zkušenost. CD přístroj jsem měl postavený na polici z žuly. Občas se mi stávalo, že některá CD nenačetl, zastavoval se, přeskakoval. Už jsem byl rozhodnutý, že vyměním mechaniku, náhradní mám uloženu v šuplíku. Kamarád mi poradil, abych místo žuly použil na police dřevo. Nedalo mi to a asi před dvěma měsíci jsem na žulové desky pod přístroje položil laminované dřevotřískové desky, u CD jsem navíc desku podložil Cerabally. A světe div se. CD výborně načítá, nepřeskakuje, takže výměna mechaniky se odkládá na pozdější dobu.
Foxi, to děláš naschvál,že![]()
Technickou systémovou chybu zařízení řešit výměnou podložky !![]()
...prostě při té manipulaci si s tím o něco klepnul nebo praštil, takže se to spravilo. /"seřídila se optika"/

Laser u CD zlobil jen občas. Špatně načítal některá pálená cedečka, zastavoval se u nosičů SACD. Ale výměna za dřevěnou podložku s Cerabaly nebyla způsobená tímto problémem, protože jsem se rozhodl dát podložky pod všechny přístroje. Akorát za poslední dva měsíce CD přístroj ani jednou nezazlobil.
Taktéž bych na klepnutí při manipulaci nebral zřetel. Přístroj jsem měl několikrát odkrytovaný, čistil jsem a promazával mechaniku. Závady v načítavání se objevovaly stále.
Včera jsem se stavoval u Mirka/Pytla a poslouchal.
Slyšel jsem jeho sestavu i předtím s cerabally.
Dojem zpětně, ze včerejška - ve shodě s tím co popisuje Mirek. Ještě se mi zdálo. že objemově přibylo basů a ubyla "geometrická" přesnost/určitá ostrost ATCček.
Dojem zpětně, ze včerejška - ve shodě s tím co popisuje Mirek. Ještě se mi zdálo. že objemově přibylo basů a ubyla "geometrická" přesnost/určitá ostrost ATCček.
-
- Kontaktovat uživatele:
I ČESKÁ-IRSKÁ KÁVA DOKÁŽE VÝRAZNĚ ZMĚNIT ZVUK Tomu věřím a je to měřitelné , změna je přímo úměrná množství irské ingredience v roztoku kávy. Čas a teplo také působí.PetrD píše:
A byla opravdu IRSKÁ KÁVA, nebo "česká irská" káva?lachim píše:...čas+teplo+irská káva = zábava.
No však o to přece hlavně jdelachim píše: . . . ale jsem nezaplatitelně spokojený.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pravda, irská whiskey dokáže změnit zvuk o pár tříd. Sníží se nervozita a chvění na pohodu a vláčnost. Ani ten laser potom neposkakuje.
Takže nehledejte zlepšení v těch podložkách, raději si dejte ještě jednoho panáka.
Takže nehledejte zlepšení v těch podložkách, raději si dejte ještě jednoho panáka.
Pytel - SSC - dík za inspiraci při hledání podložek pod komponenty místo ceraball, které budou nějakou dobu/ne-li navždy nedostupné, už se snad jen doprodavaji skladové položky.
Koupil jsem Finite elemente Slim line 2hand sadu 4ks, rozloupl jsem je, očistil a lehce namazal středící/přidržnou gumičku,zdálo se mi že to bylo na ní celkem dost zatuhle-suché, nepohyblivé,guma se k tomu kovu po čase přilepila
Mám je pod trafem PropowerPT15,usazeno jen na třech podložkách,ve zvuku ubylo dunění na nejnižších basech,vzhledem k ceně nových bych to oželel,ale jelikož ceny v bazaru bývají už vstřícnější tak je to ok,
Popravdě větší-slyšitelné zpřesnění zvuku přinesly hroty Viauble QTC pod repro
Koupil jsem Finite elemente Slim line 2hand sadu 4ks, rozloupl jsem je, očistil a lehce namazal středící/přidržnou gumičku,zdálo se mi že to bylo na ní celkem dost zatuhle-suché, nepohyblivé,guma se k tomu kovu po čase přilepila
Mám je pod trafem PropowerPT15,usazeno jen na třech podložkách,ve zvuku ubylo dunění na nejnižších basech,vzhledem k ceně nových bych to oželel,ale jelikož ceny v bazaru bývají už vstřícnější tak je to ok,
Popravdě větší-slyšitelné zpřesnění zvuku přinesly hroty Viauble QTC pod repro
- davidhighend
- Kontaktovat uživatele:
Vyloženě závidím některým jedincům tu dlouhodobou poslechovou paměť. Opravdu výstavní exemplářkychtax píše:Včera jsem se stavoval u Mirka/Pytla a poslouchal.

Tak zdálo se ti to, nebo...kychtax píše:Ještě se mi zdálo, že objemově přibylo basů a ubyla "geometrická" přesnost/určitá ostrost ATCček.

Může mi někdo konečně vysvětlit, jak změna "podložek" od nějaký přístroj (tady BD přehrávač) může způsobit "objemové přibývání basů". Žádný povídačky o vymazlených sestavách či netopýřích uších

tiež mi to preblesklo hlavou.davidhighend píše:Vyloženě závidím některým jedincům tu dlouhodobou poslechovou paměť. Opravdu výstavní exemplářkychtax píše:Včera jsem se stavoval u Mirka/Pytla a poslouchal.

Je to dojmologie. A pisu to tam "dojem". Nemusite v tom nic vic hledat..Zadny ab testy nebo exaktni cisla atd. 
Mam nejaky svuj etalon zvuku v hlave a proti tomu porovnavam. Vzdycky znova. A taky zvuk techto ATCcek je charakteristicky a uz ho trochu znam.. snad neni zadna velka obtiz pamatovat si zvuk svych repro..

Mam nejaky svuj etalon zvuku v hlave a proti tomu porovnavam. Vzdycky znova. A taky zvuk techto ATCcek je charakteristicky a uz ho trochu znam.. snad neni zadna velka obtiz pamatovat si zvuk svych repro..
Cituji : Může mi někdo konečně vysvětlit, jak změna "podložek" od nějaký přístroj (tady BD přehrávač) může způsobit "objemové přibývání basů".
Kdyby si pozorně četl -- jednalo se nyní o podložky pod bedny ATC, které Honza včera slyšel a jestli nevěříš přijeď a uslyšíš na vlastní uši. Rád předvedu.
Bohužel psát nesmysly jen přes net umí kdokoliv, ale vyzkoušet si to na své sestavě a v domácích podmínkách je k nezaplacení.
Je velice zajímavé kolik je hifistů co to tu čtou ( znám osobně ), ale nenapíši sem ,( je to veliká škoda ), aby náhodou nebyli k posměchu nebo nedej bože k urážkám od hifistů, kteří to nikdy neslyšeli na vlasní uši a netestovali ( tímto i děkuji za úrážlivé maily na moji osobu ).
Kdyby si pozorně četl -- jednalo se nyní o podložky pod bedny ATC, které Honza včera slyšel a jestli nevěříš přijeď a uslyšíš na vlastní uši. Rád předvedu.
Bohužel psát nesmysly jen přes net umí kdokoliv, ale vyzkoušet si to na své sestavě a v domácích podmínkách je k nezaplacení.
Je velice zajímavé kolik je hifistů co to tu čtou ( znám osobně ), ale nenapíši sem ,( je to veliká škoda ), aby náhodou nebyli k posměchu nebo nedej bože k urážkám od hifistů, kteří to nikdy neslyšeli na vlasní uši a netestovali ( tímto i děkuji za úrážlivé maily na moji osobu ).
Tvůj 1. příspěvek 21.4.2017:
Založil jsi toto vlákno a já se potom bez jakýchkoliv postranních úmyslů začal zajímat o to, jak je to možné. Věřil jsem, že hlavně TY mi vysvětlíš, čím je ta změna zvuku způsobena
A co se stalo? NIC ! Jen pořád dokola stejná písnička. Má cenu vůbec něco dodávat?
HOWGH
A potom na můj dotaz: "Může mi někdo konečně vysvětlit, jak změna "podložek" od nějaký přístroj (tady BD přehrávač) může způsobit "objemové přibývání basů" (reakce na Kychtaxe) mi odpovíš :Pytel píše:Včera jsem si přivezl od této DE firmy nějaký puk : http://www.hifi-ssc.de
Zatím zkoušeno pod Primare BD 32, znatelný posun ve zvuku ve všech atributech. A to jsem zkoušel celou škálu od Ceraball až po Nordost -- nic nefungovalo jako tohle, nebo pro mé uši mělo přínos.
Přes víkend budu zkoušet i pod ATC ( nyní mám mé oblíbené Cerabally - na které nedám dopustit a už je používám od r. 2004 a nikdy mi nic jiného pod bedny nevyhovovalo). Zkusím a napíši své dojmy.
Jsi normální? Já jsem pouze několikrát velmi slušně poprosil, aby mi někdo rozumně vysvětlil, jak je toto možné! Nic víc, nic míň. Nejsem si vědom, že bych někde psal nějaký nesmysl, někoho urážel nebo se vysmívalPytel píše: - - - Bohužel psát nesmysly jen přes net umí kdokoliv, ale vyzkoušet si to na své sestavě a v domácích podmínkách je k nezaplacení.

HOWGH
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Mělo by se to tu přejmenovat na HiFi dojmy. Tady se rozumné odpovědi nelze dočkat. Tečka.