Právě poslouchám Svěcení jara ve verzi pro dva klavíry. Opravdu zajímavá nahrávka ve srovnání s notoricky známou orchestrální verzi.
Mám LP do Deutsche Grammophon Na klavír hrají G. a S. Pekinel. Vřele doporučuju!!!
Ač mi Florea nepřijde jako nejněmečtější lipské specializované tělesa, oceňuji poměrně málo Janáčka v dikci a frázování na české těleso.
dadaft píše:právě jsem na ČT2 shlédl a poslechl Poctu Antonínu Dvořákovi 2004:
„Dvořák slovanský” - záznam slavnostního matiné ze Španělského sálu Pražského hradu. Skladby A. Dvořáka: Slavnostní pochod, op. 54, Slovanská rapsodie, op. 45 - č. 3 As dur a výběr z 1. a 2. řady Slovanských tanců, op. 46 a op. 72. Hraje Symfonický orchestr Českého rozhlasu, dirigent V. Válek
zvuk byl výborný. orchestr hrál s nasazením, mělo to říz, až se mi zdálo, že co nevidět zazní polnice a do Španělského sálu napochoduje přinejmenším Hradní stráž s nasazenými bajonety. na druhou stranu to na mě působilo vcelku svěžím dojmem.
jelikož se v nuancích klasiky nevyznám, chtěl bych se zeptat případných spoludiváků a posluchačů: co říkáte na tento způsob interpretace Slovanských tanců?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti