Metal

Různé hudební žánry
Odpovědět
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Metal

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

EXHORDER - Mourn the Southern Skies (2019)

https://tidal.com/browse/album/111967975

Na začátku 90. let vydali new orleanští Exhorder dvě důležitá post-thrashová alba. Po 27 letech třetí.
A je to totální mazec!!!!!!!
*thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*
W O W

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

DR5 ? No, to je fakt mazec..

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

DISBELIEF - The Ground Collapses (2020)

https://tidal.com/browse/album/131421641

Pro každou death metalovou partu je důležitý zpěvák. Karsten "Jagger" Jäger táhne Disbelief už třicet let a neztrácí nic ze svých kvalit.
Old schoolová nálož z Hesse.

S Matičkou Zemí to kluci moc růžově nevidí...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

THANATOS - Violent Death Rituals (2020)

https://tidal.com/browse/album/131421677

Yeah.
DEATH / THRASH ze starý školičky, ne ty moderní severský muzikály...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

CULT OF LILITH - Mara (2020)
https://tidal.com/browse/album/144669332

! ! ! W O W ! ! !

První album islandské tech-death party ................ vážení, tohle je nářez, který vás rozpráší na atomy...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

DESERTED FEAR - Drowned By Humanity (2019)

https://tidal.com/browse/album/100526481

Čisto čistý death metal made in Germany, starosvětská tvrdá, ale melodická hoblovačka, která se valí jako přílivová vlna. Šlape jim to náramně...
Líbí moc. *thumbs up*
(DR asi bude malý, ale je to hi-res :lol: )
((ve skutečnosti to hraje skvěle))
(((Deserted Fear už mají i novinkové letošní album, bohužel zatím ne na streamu)))

LUK

Příspěvek od LUK »

Deserted Fear - Drowned By Humanity - tohle že hraje skvěle? I pokud někdo neslyší jak hrozně to zní, tak: DR5 a k tomu krásně oříznutý v jednej lajně a samozřejmě jen těsně pod 0dBFS (jak taky jinak v dnešní době :evil:) jen aby se naoko jakože předešlo clippingu, ale pořád to řvalo co to dá..... takhle teda skvěle hrající hudba fakt nevypadá. Ani přibližně. *thumbs down* Naopak, takhle vypadá defektní a zničená nahrávka.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

LUK - takhle se dneska nahrává všechen metal (teda kromě progresivního, ale ten jde mimo mě), a Drowned By Humanity je na té lepší straně, věř mi.
A při určité hlasitosti je to solidní nářez, aspoň u mě.

Obrázek

EXXPERIOR - Escalating Conflicts (2021)
https://tidal.com/browse/album/191435912

Experimentální thrash, fakt dobrý.

YG.Acoustics
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YG.Acoustics »

To se velmi pletes dadaft. To jen ty si vybiras metal co je špatně nahrany. Poslední době poslouchám metal, a ma kolem DR10. Ale ty vzdy najdeš nějaký skvost kde je to ploché.

Pises : A při určité hlasitosti je to solidní nářez, aspoň u mě. To se ti jako mění charakter zvuku s přibývajícím vol? Čím vic nahlas tim to hraje lépe co 😁

Poslechl jsem par metal alb co doporucujes, ale je to bída člověče.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Obrázek

NECROMANTIA - To The Depths We Descend... (2021)
https://tidal.com/browse/album/202149644

Příznačně nazvané rozlučkové album Necromantie. Zároveň jejich nejlepší. Drží dohromady jako celek.

BLACK METAL

LUK

Příspěvek od LUK »

dadaft píše:
25 led 2022 16:00
LUK - takhle se dneska nahrává všechen metal (teda kromě progresivního, ale ten jde mimo mě), a Drowned By Humanity je na té lepší straně, věř mi.
A při určité hlasitosti je to solidní nářez, aspoň u mě.
Takhle blbě se dneska nahrává většina "mainstreamový" hudby, ale v žádným případě ne všechna a už vůbec se takhle nenahrává všechen metal, to jen ty posloucháš pořád jen takovýhle zmršeniny (alespoň podle toho co sem pořád dáváš).
A Drowned By Humanity není na tej lepší straně, to ani ve snu, naopak, takhle zničený/defektní/poškozený/neposlouchatelný nahrávky patří do kategorie těch nejhorších.
Že se dneska hudba zcela standardně nahrává takhle blbě, a že jsou dokonce i spousty ještě horších nahrávek, není žádná výmluva a žádný odůvodnění proto, aby se o tejhle nahrávce dalo říct, že "ve skutečnosti to hraje skvěle," to je na rpsotej nesmysl, to nijak nesouvisí s tím, že tahle nahrávka je prostě přímo ukázkově zmrvená přesně podle osnov Loudness War.

A takovýhle nahrávky jsou "solidní nářez" při jakejkoli hlasitosti, solidně neposlouchatelnej nářez *headbang*.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

teda neviem ako vy, ale ja rozhodne takyto death metal [ci ako sa to teraz vola] nepocuvam kvoli vysokemu DR.
Ani kvoli hlbokym filozofickym textom o vplyve Satana na rast papriky a pod. Ani kvoli jemne nuancovanym vokalom.

Proste ked to reze, tak to reze.

[ale ja som tak z tejto fajty skoncil pri Dimmu Borgir, Behemoth, Venom, Bathory a podobnych popovo ladenych kuskoch]
Mozno este trochu Mayhem, Gorgoroth a Cradle of Filth]

Ale celkovo - to dolezite uz bolo povedane, aj v black metale - novinky uz nesledujem, nema ma co prekvapit, co by som nepocul uz 10x zahrate predtym lepsie.

Antony
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Antony »

Dneska je to hlavně o hledání dobré muziky, která není podělaná špatným zvukem. Existuje, ale je jí málo. Dříve to bylo "jen" o hledání dobré muziky. Zvuk měl svoji váhu také, ale nepodílel se na devalvaci muziky tak masivně. To ovšem platí nejenom pro metal. Dneska najdu třeba jazzmanské haluze s DR5.

Když to řeže, tak to řeže, OK. Metalové, blackové, thrashové a další klasiky mají DR12 a vyšší, a řežou jako prase. Není třeba je mrvit a presovat dementní produkcí, aby řezaly více a lépe. Ani nebudou, takové nahrávky se nedají poslouchat.

Ano, vzniká určitá sekta posluchačů, kteří nízké DR považují za cool succes. Stockholmský syndrom v praxi. Deviace.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Mas pravdu - pustil som si teraz niektore tie veci od dadafta.
Ono to je zvukove peklo. Ani to az tak moc nereze.

A dadaft, nehnevaj sa, ale aj uplne o hovne nenapadita muzika. Ked mam chut na dobry naslap, hned z fleku viem najst 100 lepsich veci. Neber to v zlom.

Zase DR12 od Behemothu nepotrebuejem, aj ked aj ti isli za posledne roky dost dole. To je asi nejaka sutaz, ze kto bude skorej na DR0. Fakt zle, ale co cakat od doby, kde ti ludia z vaznou tvarou tvrdia "to SPotify na Airpodoch hra uzasne"

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Fidji99 - ale proč bych se zlobil........ jsou to věci, které potkávám při svém hudebním putování, i já znám stovky lepších, ale i tisíce horších.... jsou to většinou klasické metalové kousky, mě zas nebaví třeba death metal předělaný na tzv. severský melodický death alá Swallow The Sun (a to jsou ještě dobří), protože už to není metal, ale muzikálová muzika s dvojkopákem a growlem. A třeba ti Exxperior nenápadití tedy určitě nejsou...

Hraje mi to snesitelněji ze dvou důvodů, jednak monitorový poslech v přímém poli udrží ty nevelké dynamické rozdíly jakž takž zřetelné, u klasického sterea, kde převládá odražený zvuk, se to prostě smíchá na stejnolitou kaši (druhak wide-stereo) ........ nicméně to o skvělém zvuku jsem přiznávám dopsal i trochu z nezbednosti a v touze po zábavě, bylo jasné, co bude následovat........... teď poslouchám hlavně operu, metal jen okrajově.

Odpovědět