Anti-Cables & Anti-ICs (neboli smaltované dráty)
Re: Anti-Cables & Anti-ICs (neboli smaltované dráty)
Kloním se k Machalíkovi - jaký zázrak bude zítra, a kolik hodin vydrží tento?
Pavel Macura Audio
Většinou to trvá tak měsíc. S klukama si myslíme, že příště to budou stojany pod bedny a různé varianty hrotů.
jděte se vycpat, vy blbečci.
Nee, Dadaft tuní třípásma, takže to budou sloupy. http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=2845Machalík píše:příště to budou stojany pod bedny
Hřebíky, špendlíky, připínáčky...Machalík píše:a různé varianty hrotů
Frekvence se exponenciálně zvyšuje, já ty změny pozoruji téměř každým dnem. Za poslední měsíc už bylo několik konečných kombinací kabelů (a další v plánu), několik naprosto různých naprosto konečných dokonalých jedině možných ustavení beden.Machalík píše:Většinou to trvá tak měsíc.
Teď přijde něco velkého - nové bedny. A díky tomu zase nové ustavování atd.
Ale teď vážně. Ten smalt fakt hraje lépe než ten kabel Monachor za 60Kč a tkaničky, co tam byly předtím. V tom má Dadaft pravdu. S následnou Suprou jsem neporovnával. Předtím byla konečná ty tkaničky, teď smalt. Vyvíjí se to dobrým směrem a to je důležité. Sice s občasnými slepými uličkami typu "zatím to vidím na Krautwire Guru S", ale nakonec to vždy nabere ten správný směr. Lze jen doufat, že alespoň na izolovaný zvonkový drát Dadafte přejdeš dříve než spálíš koncáky.
Smaltovaný dráty hrajou zhruba tak jak psal noaid ale je zde nebezpečí poničení smaltu protože je velmi křehký. A tím pádem zkratu. Spálit(zkratování signálového výstupu se vstupem) by to asi neměl když tam jsou odpory a pokud se bavíme o repro svorkách tak tam to snad zachrání relé.
A dadafte nedávat nemusíš není to hezké.
dadaftův výraz:
"...vy blbečci", mě rozesmál.
vtipné, lehké, zvučné.
"...vy blbečci", mě rozesmál.
vtipné, lehké, zvučné.
To takhle bohužel není a takhle to nefunguje. Samozřejmě ochrany zesilovače mohou být navžené tak, že odpojují výstup pomocí relé. Hlídat DC na výstupu a opožděné připojení výstupu je i žádoucí. Ovšem co se týče zkratu, tak to bude dost těžké. Nastavit citlivost tak, aby odpojil výstup pouze u zkratu. Impedance některých reprosoustav klesá dost nízko a poté by se odpojoval výstup i při normálním hraní. Takže zkrat se řeší proudovou pojistkou v samotném zapojení. Něco jako má DPA. Snímá se proud na emitorových odporech.Mike píše:Smaltovaný dráty hrajou zhruba tak jak psal noaid ale je zde nebezpečí poničení smaltu protože je velmi křehký. A tím pádem zkratu. Spálit(zkratování signálového výstupu se vstupem) by to asi neměl když tam jsou odpory a pokud se bavíme o repro svorkách tak tam to snad zachrání relé.
Abych řekl pravdu, tak například moje monobloky tohleto nemají(Mají, ale nesmí se to zapnout se zkratovanými výstupy!) a taky jsem to zažil na vlastní kůži, co to je, když vám ze zesilovače vylítne atomový hřib. Radost pohledět.
No za hubičku ten trafodrát není, metr mě vychází na 400.- Kč, set 1m na 800.- Kč
1 foot Stereo set = $25
2 foot Stereo set = $25
3 foot Stereo set = $30
4 foot Stereo set = $40
5 foot Stereo set = $50
6 foot Stereo set = $60
7 foot Stereo set = $70
8 foot Stereo set = $80
Jinak jsem hledal a hledal a ten smalt se aplikuje obecně na dráty skutečně jen jako ochrana proti oxidaci.
Je rezistentní také proti vysokým teplotám, které při zatížení traf mohou vznikat.
1 foot Stereo set = $25
2 foot Stereo set = $25
3 foot Stereo set = $30
4 foot Stereo set = $40
5 foot Stereo set = $50
6 foot Stereo set = $60
7 foot Stereo set = $70
8 foot Stereo set = $80
Jinak jsem hledal a hledal a ten smalt se aplikuje obecně na dráty skutečně jen jako ochrana proti oxidaci.
Je rezistentní také proti vysokým teplotám, které při zatížení traf mohou vznikat.
Ten Densen myslím žádné zpožďovací relé jako jiné zes. nemá, jede natvrdo.
Ochrany jdou samozřejmě udělat i elektronicky. Myslím si, že to bude například odpojováním napájecího napětí. Když jsem měl doma Sroll Lyric, tak ten to bude mít takhle řešeno. A při zapnutí je ten lupanec odstraněn zase najížděním napájení jednostlivých částí ve správném pořadí. Tedy tak, aby ten pazvuk tam nebyl. Ovšem nejsem konstruktér a myslím, že PAvel Macura by mohl daleko víc osvětit. Nevím však, jestli to tady k něčemu bude a proč by to vlastně některý z konstruktérů ještě vytruboval do světa. Po nastálé situaci a problémem s československou povahou to už nikdo nikdy neudělá. Škoda.
Zkrat na výstupu je vždycky problém, známe přece spoustu případů, kdy i renomovaný, bezpečně vyřešený zesilovač při něm odešel.
Dadaft bohužel vymýšlí totální kraviny, které hraničí s nebezpečností, a je čas to říci natvrdo !!! - jelikož je tu spousta laiků.
Dadaft bohužel vymýšlí totální kraviny, které hraničí s nebezpečností, a je čas to říci natvrdo !!! - jelikož je tu spousta laiků.
Pavel Macura Audio
Ta firma dělá i síťové kabely?PMA píše:Ale nezůstával bych na půl cesty. Ještě ty smalty dát na přívod 230V/50Hz, bude bengálská noc.
I kdyby ty signálové kabely byly slušné, ten vzhled je hrozný... To už bych si raději připlatil, aby to i vypadalo...
Když jsem před lety se točil kolem smaltovaných drátů (zaměstnání), tak vím že existovaly dráty s dvojitým smaltem nebo s polyesterovou izolací. Ty už vydržely docela dost (mezizávitové zkraty), lámání několikrát za sebou už také ne. Jinak se mi ale nezdá těch 1,5 mm2 pro repro. Snad jen na krátkou vzdálenost, pro třípásmo se žravějším basákem je to už málo.
Ta proudová pojistka u toho DPA je dobrá věc. Když jsem oživoval ty dvě DPA 222MK2 co jsem stavěl, tak jsem si to opravdu ověřoval na osciloskopu, jak se to chová. Otvíráním tranzistoru v bázi budiče. Připadá mi to jako dobré řešení. Když se ověří funkce při oživování zesilovače, tak by se nemělo nic stát. Ovšem já už to nikdy na ničem zkoušet nebudu. Tak s autotransformátorem a pomalým najížděním ještě ano, ale jinak jsem už poučen.
Co se týče Dadafta, tak on si rád hraje. Je prostě takový. A já ho tak již beru. Ovšem souhlasím, že nebezpečné věci, jak pro zesilovač, tak pro obsluhu by se neměly zkoušet.
Co se týče Dadafta, tak on si rád hraje. Je prostě takový. A já ho tak již beru. Ovšem souhlasím, že nebezpečné věci, jak pro zesilovač, tak pro obsluhu by se neměly zkoušet.