Anti-Cables
solid-core kabely, neboli kabely s pevným jádrem (čili dráty na rozdíl od běžnějších lanek), mají své přesvědčené stoupence a ve světě Hi-Fi jsou široce diskutované. obecně se má za to, že tyto kabely jsou mnohem lepší než běžná kroucená lanka, a přes technické nejasnosti, proč by tomu tak mělo být, se potvrzuje, že jejich zvuk je mnohem čistší a muzikálnější.
jediné, co mě napadlo, je upozornit na recenzi reprokabelů Anti-Cables a signálových kabelů Anti-ICs stejné firmy (viz obrázky):
http://www.tnt-audio.com/accessories/anti_cables_e.html
všimněte si, že v článku se vysloveně říká, že jsou velmi podobné (já bych řekl stejné) jako dráty používané k navinování cívek (smaltované dráty), a taky že jako srovnatelné jsou uváděny Chord Odyssey 2, QED Silver Anniversary a Cable Talk 2.1 - což jak jistě uznáte není nějaká podřadná společnost.
pro neangličtináře jen nejvýstižnější krátká formulace: srovnání s těmito kabely je velmi obtížné, protože (Anti-Cables) nemají žádnou výraznou vlastnost a zdá se, jako by jimi hudba procházela nedotčena, což je největší kompliment, jaký může kabel dostat...
highly recommended !!!
můj pocit: přirozenost, přirozenost a zase přirozenost. housle jsou opravdu dřevěné a činel z kovu...
závěrem snad pro zvídavé kutily - signální kabely je důležité zhotovit z co nejtenšího drátku (jaké se používají ve výhybkách na cívkách pro výškáče - to byl taky problém toho mého signálu, byl moc hrubý - a konstrukce z obrázku níže není až tak podstatná, stačí lehce zkroutit), pro reproduktorové používám drát 1mm silný, Anti-Cables jsou ještě silnější (a zase lehce zkroutit).
pokud k něčemu takovému seberete odvahu, ručím za to, že po zapojení sednete na prdel!
a budete poslouchat a poslouchat a poslouchat...

Anti-ICs
a zde praktická ukázka: