Anti-Cables & Anti-ICs (neboli smaltované dráty)

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
zero
Kontaktovat uživatele:

Re: Anti-Cables & Anti-ICs (neboli smaltované dráty)

Příspěvek od zero »

Škoda, že téma antikabelů tak nějak vyšumělo do ztracena s naznačenou výslednicí, že dadaft se patrně opět zbláznil.
Chci se vás zeptat:
1.) Máte někdo (kromě dadafta) poslechovou zkušenost s antikabely? /Nečekám, že někdo v souvislosti s průběhem tohoto vlákna ponese kůži na trh - klidně mi, prosím, napište zkušenost do SZ nebo mailu/.
2.) Domníváte se, že veškeré ohlasy na stránkách http://www.anticables.com/home.html jsou pouze smyšlené reklamní žvásty na oblbnutí potencionálního zákazníka?

Díky za každou reakci.

c_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od c_one »

No ne uplne v hifi, ale jako hudebnik jsem po nekolikero testech a rozhovorech s lidma, co se zabyvaji elektrokonstrukci, dosel k nazoru, ze opravdu na solidcore dratech neco je. Dokonce stavitel zesilovacu mi predvadel jednoduchy lampovy zesilovac, myslim 5w, ktery byl jeden delan na klasice umakartove (nebo z ceho se ty desky delaji) desce a propojen kvalitnimy draty, lec normalnimy. Druhy, nachlup stejny (promerene stejne hodnoty soucastek, atp) pajeny rucne prave solidcore draty na papirove desce. Pravda u kytarovych zesilovacu jde hlavne o zkresleni, nicmene prirozenost druheho jmenovaneho byla oproti prvnimu ohromujici. Jarda Smrcka po zjisteni, ze se to vyrazne projevuje i na zvuku efektu a krabicek co dela, presel na solid core taky a to se jedna o delky v nekolika malo CM.
Takze za me zacinam uvazovat o sehnani nejakych techto Antikabelu, neni to tak zavratne drahe a tezko rict, jestli to bude dobre. Mam v planu poridit NordOst Valhalla i na reprokabely, momentalne pouzivam jen XLR interkonekty. Jelikoz je to investice kolem 2500E, stoji myslim porovnat alespon interkonekty a z toho usoudit pripadnou kvalitu...treba to bude hrat jeste lip a valhally pujdou z domu, dokavad jsem to neslysel na sve sestave, nemuzu to apriori odsoudit, teorie je jedna vec a druha vec je praxe...

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

dadaft,měl jsem čas a chuť něco bastlit a tak jsem si říkal že bych zkusil ty smaltované dráty, které mám možnost sehnat za hubičku. No časem jsem se trochu obával že při kroucení mi praskne smalt a já si přivodím zkrat do koncáku. Tak jsem to zkusil vyřešit s plnými dráty 1,5mm a normálně izolované. Použil jsem vrtačku a pěkně jsem jednotlivé dráty namotal na sebe. Do nedávna jsem používal kabely SHARK Musical dream ,které mě vyhovovaly. Pak však jsem je zaměnil za mnou udělané dráty a ono to jaksi hrálo lépe,tak nějak vzdušněji. Už tam zůstaly. Taky jsem se zajímal o kabely Audioquest u těch jsem zjistil že jsou taky z plného drátu a mají na sobě jen pěkné opletení . Jinak to vypadá na stejno. :D

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

Tak jsem dnes připojil repro na Anti-cables bi-wire a nevěřil svým uším. Spadla deka. Infinity znějí prostorověji a zvětšilo se rozlišení nástrojů. Bicí jsou naprosto přesné. Měl jsem před nimi SupraPly 3.4 normální zapojení, Viablue bi-wire a Kimber 8TC normal. Stejně největší posun k lepšímu jsou Anti-cables.
Ať si kdo chce co chce říká, dobrý zvuk nemusí být vždy za hodně peněz.
Ještě vyzkouším XLR Anti-IC's mezi preamp a power amp. Jestli to dobře dopadne, tak propojím všechny komponenty RCA Anti-IC's. K této technologii jsem získal důvěru.

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

Dadaft bude mit radost :D
zni vsechno lepe ? prostor (hloubka i sire podia), presnost rozmistneni nastroju, vysky, basy, stredy, sykavky atd ?
je treba zkouset...
kdesi kdysi jsem cetl v audiu stereu, ze sebrali nejakou dvojlinku do 15kc za metr nejak ji propletli a pokroutili... zajeli na chalupu kde je mrtvo pusto... v garazi zapli benz.generator a pak zkouseli na nejaky hifarne za par mega.. a cuceli... ze ta obycejna dvojlinka davala na frak mnohem drazsim kabelazim za par desitek tisic...
sice to melo dohru, ze ten levny kabel museli spletat znovu po nejakem case asi rok, pac oxidoval rychleji...

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

Ano, skutečně se pročistilo celé spektrum, vč. sykavek. Sám to nechápu, ale je to tak. Sice bych rád zapojil zase mé oblíbené Kimber 8TC, kvůli ceně a designu, ale zvukově je to takový rozdíl ve prospěch Anti-cables, že tam zůstanou i přes horší design. Možná je potáhmu, pokud to neublíží zvukovému projevu.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

S "Anti-Cables" primo sice zadne zkusenosti nemam, faktem ale zustava, ze jsem si pred mnoha lety na jednom nemeckem foru precetl popis vyroby „alternativniho“ phono-kabelu za pomoci 0,4mm² medeneho lakovaneho dratku na vinuti civek. Jedinou podminkou tehdy bylo – co nejkratsi a paralelne v odstupu od sobe (nekroutit!). Tak jsem nelenil, napajel a take neveril. :o Tyhle “vlasky” v cene nejakych 3,-DM (za 50m!) + 4 kovove cinche po 2,50,-DM tehdy s prehledem prehraly vsechno mezi 60,- a 120,- DM, m.j. i Oelbach a Wireworld! Jejich vitezne tazeni zastavil teprve podstatne drazsi Clearaudio/Discovery – “ Trident ”. Tak proc to nevyzkouset i na jinych mistech? Jinak by preci byla nuda, ne? ;)

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

Mám je dlouhé 1 metr. Co mi není jasné, že i na těchto kabelech je vyznačena směrovost kabelů. Copak u takových tkaniček má směrovost nějaký význam?

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

to dadaft: v prvním příspěvku je(resp. není!) obrázek prakticka ukázka... Tak se chci zeptat zda jsi si tento typ kabelu vyráběl a zda bys ukázal nejaké fotky z výroby pokud mas nebo aspoň hotové výrobky??? Jsem zvedav ;)

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

Slavek69 píše:Mám je dlouhé 1 metr. Co mi není jasné, že i na těchto kabelech je vyznačena směrovost kabelů. Copak u takových tkaniček má směrovost nějaký význam?
muze mit tkanicka smerovost... v dnesni dobe ano...

ale vyznam smerovosti to ma pokud je to udelane konstrukcne dobre... na signalovem (cd-gramo.. na zesik)...
u signalovych to ma vyznam, ale pokud opravdu jsou smerove... pac z 90% vetsinou je jedno jak je zapojite, pac nekdo se ridi nejakymi znackami, ale konstrukcne to neudela....
pac stineni signaloveho kablu musi byt na jedny strane uzemnene a na druhe nesmi... pak je smerovy
neni to tim, ze je na jedny strane prerusene -minusovy a je pouze zapojen jeden drat plusovy, jak si nekteri mysli... pac by to netento...
a neni to ani tim jak je med tazena danym smerem, ani tim, ze nekdo nadelal sipecky na kabel co 1/2 - 1m od sebe.... fakt ne

je to o konstrukci kablu a zapojeni stineni v konektorech na jedny strane nebo na obou, ale z kazdy strany preruseny (zalezi kolik stineni vrstev tam je),
ale kdyz tam neni zapojene stineni tak se nejedna o smerovy... pac ten muzete tocit jak chcete, ale rozdil nepoznate - tot cela komedie...

proste rozsroubujte konektor kablu a kuknete jak je to zapojene...
zda jen 2 draty na te a te strane tak neni,
pokud je na jedny i stineni k tem 2 kablikum, tak je (nezalezi na poctu stineni 1-5 (pochybuji ze by bylo vice jak 5vrstev pac to by nemelo smysl))
pokud je stineni a draty a obou - muze i nemusi... zalezi kolik stineni tam je... (1-5 vrstev stineni ) a ktere jsou zapojene kam... (nesmi byt spojeno)
ja osobne bych dal pouze z jedny strany na jedny vrstve...

pak postaci vychytat dobrej kabel a jste za vodou i treba s tim smaltovanym nebo lakovanym nebo zvonkovym - proste takovy co vam sedne a bude se vam zdat ze to hraje lepe nez ten predesly kabel....
ale neni to jen o kabelazi cele vsechno... je to i o mistnosti... pokud mate stylu ala ikea -duto pusto jen plovoucka a jedna sedacka tak vam je k nicemu i sebelepsi kabel ci aparatura....

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Pokud je kabel vyrobe z vodiče, jakéhokoliv, pak u něj žádná směrovost není a je to holý nesmysl. Nechápu (tedy neexistuje žádná fyzikálně chemická vlastnost ) kovu, který by v jednom směru vedl elektrony lépe, rychleji, s menší ztrátou čí nevím čím, než ve druhém.

Tenhle pojemk vymyslel někdo, kdo byl nesmírně chytrý a hloupým lidem namluvil, že TO je právě TA vlastnost, kterou jeho výrobky - oproti jiným - mají a PROTO jsou lepší. No a my blbcí jsme mu na to skočili :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jinak samosebu tento pojem v jiném slova smyslu vypovídá o provedení způsobu stínění - některé káblke mají stínění připojení jen na jednom konci a proto "JSOU SMĚROVÉ" . (tedy je určen směr či spíše pozice, na které straně má být zapojen konec, kde je stínění připojeno).

EDIT: vidím, že Asket to naspal obdobně :-)

šeďour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od šeďour »

V anglicky mluvících zemích bylo běžné, že kabely v metráži byly označeny šipkami ve vzdálenosti zhruba třiceti centimetrů za sebou.Je jasné, že šipky označovaly vzdálenost jedné stopy a tudíž místo, kde může prodavač stříhat.
I u nás se běžně vyskytují kabely podobně označené, např. koaxiály značené po metru a nebo kabel UTP, vtipně označený v délkové míře yard (asi 90cm).
Jak si takové označení na kabelu (šipky), přebrala hifistická obec, už všichni víme.

Směrovost kabelu se stíněním zapojeným na jednom konci není daná, protože nikdo bez vyzkoušení nemůže předem říct, že je lépe kabel zapojit připojeným stíněním směrem ke koncovému zesilovači, nebo směrem ke zdroji signálu.
Stejně tak to není jasné u stíněného síťového přívodního kabelu (kde je také stínění připojeno jen na jednom konci).
Co je správně ?
U zásuvky, nebo u přístroje ?
kabelguru.cz

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

šeďour píše:V anglicky .....Stejně tak to není jasné u stíněného síťového přívodního kabelu (kde je také stínění připojeno jen na jednom konci).
Co je správně ?
U zásuvky, nebo u přístroje ?
No vse se odviji jak jsou kable zapojeny do baraku... zda na 3zily nebo na 2
u 2zil bych rekl, ze to je jedno kde a u 3 k zasuvce bych prvne zkousel... ponevadz zesik/cd je vetsinou zapojeno na 2zily -no zatim jsem toto nezkousel.
Kazdopadne meli by jste mit odstineny kabel az k zasuvce, aby jste pak mohli pripojit dalsi odstineny kabel pro komponent...

.. tot muj nazor (pac stinit 1-2m mezi zasuvkou a hifi a nestinit nic predtim od jisticu, je docela posetile... ikdyz jsou smaltovane)

Odpovědět