Ja se fakt snazim uprimne dostat k nejakemu faktickemu zaveru. Tady na jedne strane lide rikaji, ze slysi rozdily. To je sice fajn, diky za sdileni zkusenosti, ale nelze to brat jako nejakou faktickou informaci. Sam jsem k sobe dost kriticky a uz jsem si nekolikrat na sobe potvrdil u ruznych veci, ze nejdriv neco slysim, pak zase ne a za sebe uprimne muzu rict, ze v pripadech malych rozdilu svym usim a mozku proste verit nemuzu. Pak tady lide rikaji ethernet funguje takhle, datovy prenos takhle, jitter takhle a vsechno se da zmerit - to ja vsechno vim. Ale nikdo zatim nebyl schopen vyvratit, ze v tom proste neni neco jineho, co se treba netyka primo toho jak ten kabel prenasi data, ale neceho jineho, co muze mit vliv na finalni vystup soustavy a tim padem, ze lide opravdu ve vysledku muzou slyset nejaky rozdil.
Pro lidi jako ja je tohle proste matouci a svym zpusobem to prihrava tomu falesnemu marketingu. Mne to proste prijde, ze se porovnavaji hrusky s jabkama. Pak neni daleko k tomu rict si neco ve smyslu, ze kdyz tolik lidi na celem svete slysi rozdil u ruznych voodoo komponent, tak na tom asi neco musi byt a ze je dost nepravdepodobne, aby to bylo nejake celosvetove hifi marketingove spiknuti.
koudy42: Zabomysi valky vedes tak trochu i ty uz jenom tim, ze se v temer kazdem prispevku negativne zminujes o HEF. Chapu, ze mas s tim forem spatnou osobni zkusenost, ale myslim, ze uz stacilo