Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
panda
Příspěvky: 275
Registrován: 28 zář 2010 00:19
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od panda » 19 led 2013 13:07

Podle datasheetu
http://bulgin.co.uk/PDFs/Cat83_Pages/Bu ... 40+141.pdf
(druhá strana) je útlum takového filtru například 30-50 dB v pásmu 1-100 MHz.
To je myslím něco docela jiného, než ten kabel.

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1730
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od PMA » 19 led 2013 13:58

Nejde o ten dip u 8MHz, ale o postupný pokles. Filtr z diskrétních součástek zanese vloženou impedanci (tlumivka v milihenry, její podstatně větší indukčnost a odpor) a většinou funguje max. v jednotkách MHz. Samotný kondenzátor díky ESR a ESL bude mít dip v jednotkách MHz, ale nad nimi nebude tlumit vůbec.

sekal
Příspěvky: 1310
Registrován: 11 bře 2010 14:30

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od sekal » 19 led 2013 14:59

PMA :
Je ovšem zajímavé, že přínos tohoto kabelu je pozitivně hodnocen pouze u nízkopříkonových komponentů.. Proč nefunguje stejně i u komponentů s vyšší spotřebou, kde je (subj.) hodnocen spíše negativně ? Existuje pro to nějaké vysvětlení ?

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1730
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od PMA » 19 led 2013 16:45

VDH kabel - simulace:

Obrázek

K indukčnostem - zatímco filtr představuje milihenry, tak kabel je v mikrohenry - tísíckrát méně.

Renown
Příspěvky: 2326
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od Renown » 29 led 2013 17:13

Tyto kabely jsou stále k dispozici, takže pokud máte zájem, napište mi SZ nebo e-mail.

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1730
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od PMA » 11 bře 2013 20:46

Stínění se připojuje na straně přístroje. Nikoliv na straně síťové vidlice.

Uživatelský avatar
PMA
Příspěvky: 1730
Registrován: 23 úno 2009 10:47
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od PMA » 11 bře 2013 21:06

Když to zapojíš opačně, tak to nefiltruje. Nakonec si to změř, ne?? A nakresli náhradní schéma. Nemluvíme tu o signálových kabelech. Není to alchymie, funguje to logicky. Jako všechno - jen je potřeba najít příčinu - opravdovou.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti