Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Renown
Příspěvky: 2326
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od Renown » 12 úno 2010 08:30

Včera jsme odeslali první vyrobené kabely poštou ke svým novým majitelům. Prosím o sdělení svých zkušeností a připomínek. Rovněž prosím, aby toto vlákno zůstalo vyhrazeno pouze k tomuto účelu, tedy aby nebylo zbytečně off-topicováno. Díky *palec*

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1107
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od Pytel » 12 úno 2010 21:36

Tak pár mojich poznatků na mé sestavě Obrázek porovnával jsem zapojení jak na CD tak na zesilovači.

Hodně mě překvapil, sice když jsem je kompletoval tak mě zarazila malá plocha vodičů cca. 1,7 mm2, ale dohání to geometrií a kvalitou vodičů. V rámci mé sestavy nejlepe to hrálo v kombinaci VDH na zesilovači a na CD Isotek, i když mu na paty šlapal Vincent. Docela bylo znát na VDH změna koncovek na Furutech.

Odpoledne jsem vyrazil k Lachimovi, předem jsem ho upozorňoval, že u něj nevím jak to dapadne neboť daná malá plocha a jeho komponenty?!? Zapojil jsem a nechaly hrát cca 2. hodiny a potom se vrhly na poslech, podotýkám VDH byl jako přívod k pračce a napájení CD a UPS, koncáky obstarávaly Tunami( vše přes pračku ). To co jsem slyšel, mi skoro vyrazilo dech, detailní,hutný zvuk,přitom přesná hloubka prostoru a v tichých pasážích klid a lehkost. Musím za sebe uznat v této cenové lize *thumbs up* .

Doufám že něco napíše i Lachim.

Jsem moc zvědav na další postřehy z poslechu nových majitelů této zlaté hadice.

Uživatelský avatar
lachim
Příspěvky: 2272
Registrován: 17 dub 2008 18:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od lachim » 12 úno 2010 23:30

Mirku,

je to BOMBA. BOMBA se velkými písmeny....
.....díky za hezkou sms.
:-) (vrchol dosáhneme v dubnu)

Pak jsem ještě slyšel Figarovu svatbu z sacd, Novosvětskou z denon CD, a Beethovena 9+1/2 z 5 z SACD.
Na závěr Hotel California.
Doufám, že něco napíše Fotolaik.

Vigo,
dodavateli se osobně pokloním až k zemi!

Uživatelský avatar
lachim
Příspěvky: 2272
Registrován: 17 dub 2008 18:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od lachim » 12 úno 2010 23:41

pipis

všude jsou teď "zvuk naprosto čistící" VDH.
jen monobloky do pračky po O.tunami.
hlasy ve figarově svatbě jsem ještě nikdy nikde takhle neslyšel.

neplánuji žádný další test...
nebudu s ničím nějaký čas hýbat.
nechce se mi.

zvuk mě zamáčkl na 5 hodin do křesla.
pardonuj mě.

paolo
Příspěvky: 341
Registrován: 17 dub 2008 16:01
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od paolo » 12 úno 2010 23:56

Lachim
konečně jsi vyhodil Supru a dal tam něco kloudnějšího.
nechtěl jsem Ti to psát, ale na kabelech se nedá šetřit. Hlavně už vůbec ne na tvé sestavě.
Cenovka Lubora je více než příznivá. Koncovky jsou také slyšet!

Uživatelský avatar
lachim
Příspěvky: 2272
Registrován: 17 dub 2008 18:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od lachim » 13 úno 2010 00:10

paolo

ale koncovky, ani napájecí kabely nemají na zvuk vliv.
proto je supra naprosto dostatečná.
ukaž mi nějaké měření, že lze koncovky slyšet!!
je dobře, že jsi mi nic nenapsal
:-)

ps.: koupit za draho umí každý

bohus
Příspěvky: 511
Registrován: 19 dub 2008 13:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od bohus » 13 úno 2010 10:49

Tak teda, mí kamarádi Lachim a Pytel pěkně kecaj.
Tyto kabely nemají naprosto žáden a to ani minimální přínos. Zjistil jsem to poslechem jak u samotného výrobce, tak u sebe.
Neobjednávejte si je.
Renowna však velmi důrazně" žádám", aby mi z doposud neodeslaných kabelů, rezervoval několik dalších kousků. Víc v SZ.

Uživatelský avatar
lachim
Příspěvky: 2272
Registrován: 17 dub 2008 18:43
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od lachim » 13 úno 2010 11:22

takže:
ještě mi to nedalo....včerejšek byl vážně šokující.
tak jsem zkusil zapojit zpět mezi
pračku ac a zásuvku ve zdi .....modrý siltek
preamp marsh a pračku ac .....modrý siltek
dvd kombajn a pračku ac .....modrý siltek.
zdroj kombajnu a pračku ..... supra
(původní zapojení)
zvuk je jiný. těžko popisovat. proč, kde.... neslyším ten ohromný klid v pauzách, v pomlkách zpěvu.
je to výrazná změna charakteru. k horšímu.

tudíž:
všechno zpět. jako včera s pytlem a fotolaikem.

Kompletní kabeláž Genie Mains Power Cable.
PARÁDA. kéž by mi někdy někdo vysvětlil, PROČ.

JE TO ROZDÍL JAKO SLON.
Klasická hudba je úžasná.
Figarova svatba na 3 sacd (harmonia mundi) nebo komplet Beethovena (6 sacdv krabičce)...
Přál bych vám to slyšet.

Uživatelský avatar
Pytel
Příspěvky: 1107
Registrován: 19 dub 2008 08:59
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od Pytel » 13 úno 2010 11:30

Několik dotazů bylo jak to bylo zapojeno,tak mi Lachim nyní poslal foto z nokie ( nejsou peníze na pořádný foták, ale v kabelech *2thumbsup* ): Obrázek. Z obrázku je vidět VDH do pračky dvakrát Tunami pro konce a jeden VDH pro psa a odtud k CD,předzesilovači. Třeba časem Lachim bude přehazovat a napíše.Poslouchám, fakt neskutečná čistota,snad si objednám ještě kus zlaté hadice.

To Bohuš: když nás znáš*sunglases* , ale fakt hodně dobré.

bohus
Příspěvky: 511
Registrován: 19 dub 2008 13:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od bohus » 13 úno 2010 13:01

to Pytel :
Vím,vím Mirku.
A proto si zamlouvám několik dalších kousků.

bohus
Příspěvky: 511
Registrován: 19 dub 2008 13:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od bohus » 13 úno 2010 13:26

Ale abych jen nepindal a psal k tématu.
Včera jsem nářadí nechal nejprve rozehřát na "provozní" teplotu a pár hodin poslouchal.
Pak jsem přehodil napájení "elektrárny" z tkaničky na VDH trubku.
Jak píše Lachim, nerozumím, čučím a ptám se proč.
Naprosto uklidněný a přitom velmi dynamický přednes. Hloubky, středy a výšky čisťoulinké, prostě k sežrání.
Říkám si, namlouváš si to chlapče, tak šup zpátky původní kabel. Byl tam tak 10 minut.
Brouk v hlavě však vrtal zbytek noci, tak dnes dopoledne totéž 2x.
Výsledek je jasný
*hura* *palec* *jupi* prostě mňam.

Uživatelský avatar
Mark Levinson
Příspěvky: 1361
Registrován: 17 dub 2008 20:39
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od Mark Levinson » 13 úno 2010 13:34

Pytel píše: Docela bylo znát na VDH změna koncovek na Furutech.
Pytle, Lachime,
docela by mne zajímal Váš názor na porovnání VDH s koncovkou Furutech a s koncovkou No name. Podle reakce Pytla je to s Furutechem lepší, zajímá mne praktická zkušenost.

Dík.

Renown
Příspěvky: 2326
Registrován: 18 dub 2008 10:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od Renown » 13 úno 2010 15:32

to Pytel :
Hodně mě překvapil, sice když jsem je kompletoval tak mě zarazila malá plocha vodičů cca. 1,7 mm2,
Ano, ale :
- impedance 1 metru vodiče je 0,01 ohm
- je třeba sečíst černý i modrý dohromady, takže dvoumetrový kabel má 0,04 ohmů.

Je třeba jím hnát 25A, aby na něm byl úbytek velikosti pouhého jednoho voltu !!!
25A bývá často hodnota hlavního domovního jističe.

Moje hifi má klidový odběr asi 1,20 A a v největších špičkách hlasitosti se to zvedne asi ke 4 A.
Takže v klidu je na kabelu úbytek asi 0,05V a v maximální špičce je 0,16V. To jsou naprosto zanedbatelné hodnoty.
Přechodové odpory elektroinstalace (svorkovnice, šroubky v zásuvkách samotné vodiče z rozvaděče k zásuvce, přechodový odpor kontaktů mezi zásuvkou a zástrčkou, přechodový odpor mezi kabelem samotným a zástrčkou, přechodový odpor v IEC konektoru atd.) budou pravděpodobně o dost vyšší než jsou 0,04 ohmů samotného Mainsstreamu.

bohus
Příspěvky: 511
Registrován: 19 dub 2008 13:27
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od bohus » 13 úno 2010 15:53

to Pipis : cos sis to dal za podobiznu, málem mě kleplo smíchem *thumbs up* *2thumbsup*
A je to tak! Paráda. Odpoledne si kluk chtěl pustit své oblíbené CD od Faith no more a tak jsem mu je pustil na tkaničce a pak jsem se vymluvil, že jsem něco zblbnul a přehodil za jeho nepřítomnosti trubku VDH. Stačilo mi jeho, "taťko, co jsi s tím udělal". Lachime potvrzuji BOMBA.

Uživatelský avatar
ciba
Příspěvky: 392
Registrován: 13 zář 2008 13:40
Kontaktovat uživatele:

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od ciba » 13 úno 2010 17:10

Chlapi , vy mě tady dráždíte .. :D , mám tady postavený phono AudioResearch , sice na něj zatím jen koukám , ale brzy ho budu muset zapojit ... , navíc AR DAC 7 je taky připojený prozatímně s DH Lalbs ..

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti