Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů

Příspěvek od PMA »

To se nám množina *offtopic* ů opravdu pěkně rozjela :D

Připojím něco konkrétního, kabel se mi moc líbí na předzesilovači, vyzkoušejte to *palec*
Pavel Macura Audio

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Měření vyžaduje zkušenosti, čas a vybavení. Všechny tyto tři položky stojí peníze.
Nemůžete po někom chtít profesionální výsledek jeho práce zadarmo.

Díky mimořádným teoretickým znalostem i praktickým zkušenostem PMA v oblasti elektrotechnického měření, se podařilo velmi originální metodou prokázat, jednoznačně a nevyvratitelně, jak má být stínění zapojené.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Křečku *bravo* - nasral Tě šéf, manželka nebo děti? Dále na tu kupu hnoje nebudu reagovat.

Zřejmě jsem nebyl pochopen, nechci znát metodu měření, ani přesné grafy rušení atd.
Na druhou stranu jsem já nepochopil, co si přesně chce PMA ponechat jako své know how.

Diskuse se dostala k tomu, že kabel přináší slyšitelně různý výsledek pokud je přizemněno stínění na začátku nebo konci kabelu.
Jsem asi natvrdlej, ale mě to jak má být správně to stínění zapojené z příspěvků PMA jasné není. Napsal, že nic přepojovat nebude, tedy nemohl opačně zapojený kabel zastrčit do zásuvky. Ale možná je to celé schované v řádcích, které jsem nerozluštil:
"Pokud se spojí se zemí (generátoru) střední vývod (PE) vidlice (to je ta tlustá s male kontakty), tak kabel filtruje. Pokud se připojí střední (PE) vývod female zásuvky (přístrojová strana), tak to téměř nefiltruje"
Asi to měření neprobíhá jak si představuju: měření velikosti rušení na oním kabelem připojeném přístroji, ale nějakým měřením na kabelu bez připojení k elektrické zásuvce.
Noble Audio - výroba a prodej

T-M
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T-M »

NA: Pavle nechápu co ti leží v žaludku?
Pma jasně napsal že to zkusil - výsledek slyšitelný (takových zkušeností tady jsou mraky a nikdo to většinou nezpochybňuje - co já vím třeba jsou slyšet i cerabaly i když se mi to moc nezdá)
za druhé prohlásil že to nějak změřil a kupodivu naměřil rozdíly a že výsledky si ale nechá pro sebe a renowna neb je v tom kšeft. Mně to připadá normální - naopak by mi připadalo divný kdyby PMA vykecal co a jak. Rozhodně takovej renown by mu za to moc vděčný nebyl.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Rozhodně takovej renown by mu za to moc vděčný nebyl.
přesně tak, Tome *thumbs up*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

o přínosu ve stereu jsem se již dosti vyjádřil.
u plazmy panasonic je proudový kabel v.d.h. genie mains power cable také přínosem.
došlo k viditelnému uklidnění obrazu. u signálu z hd to není tak poznat jako u normálního palu.
jelikož mám hemeroidy jak karfioly, tak u sledování tv chodím a mohu tedy porovnávat obraz z různých vzdáleností.
věřte mi.
zanedbané hemeroidy prověří i kvalitu napájení vaší televize.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Padají tady ohromné kraviny...
:?
Měření neprozradím, byznys je byznys...
Dlouho jsem se nezasmál. *hura*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

biznis je biznis
a
Brno je Šalingrad.
.... hlavně, že je veselo.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Tome tys to akorát zašmodrchal. Naopak, nikdo tu nic nezpochybňuje, nevím podle čeho to soudíš, asi jsi četl nepozorně. Asi sis nevšiml, že ten kabel mam a vyjádřil jsem se k jeho funkčnosti. Já dal do placu i mé know how, že opačně zapojený přináší jiný výsledek. Toto zjištění mě stálo také čas i vědomosti, já s toho nedělám business, je to k smíchu.

PMA ve svém vlákně zve boxera na test preampů, chce znát jeho názor a určitě mu za jeho čas a praxí podložený verdikt řádně zaplatí. Protože on po něm chce předání kusu jeho léty nastřádaných zkušeností a to nebylo zadarmo, toho času a benzínu při ježdění po různých studiích, výstavách a sestavách bylo fůra. PMA chce zpeněžovat své zkušenosti, takže přece automaticky platí i za zkušenosti a vědění ostatních. Před lety jsem dal do placu své hnow how ohledně kondenzátorů Mundorf, sklidil jsem od techniků jen posměch, časem PMA prozřel, šel do nich ale zapomněl mi za tu mou informaci zaplatit, i když dobře ví, že „všechno má svou cenu, i informace. Ta má např. v US větší cenu, než cokoliv jiného“ jak píše výše.

Zajímalo by mě kolik utržil John Curl za jeho know how co od něj postupně PMA vysosal. PMA mu určitě pošle poplatek z každého preampu, stavebnice či PCB který bude osazený polem řízenýma tranzistorama.

Informace mají cenu, ale jen a pouze ty mé, za ty tvé ti ale nic nedám.Tomuhle se říká vychcanost největšího kalibru.
SORRY za OT.
Noble Audio - výroba a prodej

durgo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od durgo »

PMA píše:Takže přátelé, mohu Vás uklidnit, nejde ano o woodoo ani o humbuk, a pokud slyšíte rozdíly, tak máte systém s velmi dobrým rozlišením a k tomu kvalitní a otevřené uši (otevřené znamená, že je apriory nezavíráte, když nemáte "důkazy").
Ešte nedávno bol prístroj, na ktorom bolo počuť zmenu kábla totálna sračka a dnes je to prístroj s veľmi vysokým rozlíšením.
Bravo *2thumbsup*

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Člověk tady chvíli není a hele co se nám to tady děje. Revoluce v hifi. Mám konečně volno a tak jdu pro popcorn. Očekávám pořádný mazec. Ale v jednom tedy musím souhlasit. Napsat to jen tak do větru Pavle, bez nějakého podložení zavání trochu zvlášťně. Obchodním partnerstvím se netajíte s Luborem a potom tady napíšete, že slyšet to je hodně a máte to i podloženo měřením. Ovšem zveřejnit to nemůžete. A na závěr jde přeci jen o peníze ne? Tak nevím nevím....

Zajímalo by mě, kde je Hellboy. Ten kdyby to četl, tak vás pomele všechny za takové nesmysly co tu píšete. Ceraball už taky funguje. No tedy. Měli by jste s těmi obraty šetřit. Nezbude nic do budoucnosti... :lol:

winelover
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od winelover »

Já myslím, že zapojení stínění je jasné z dřívějších Luborových příspěvků. To znamená, že pokud PMA nic neupravoval, tak je stínění přizemněno na straně spotřebiče. Na druhou stranu se PMA nemůže divit, že pokud je obecně na fóru považován za odborníka, a to je, tak od něj ostatní očekávají korektnější technické nformace, byť bez detailů o metodě měření.
Vyjádření typu: Provedl jsem exaktní měření kabelu VDH xxx s výsledkem yyy. Podle výsledků měření doporučuju nechat původní zapojení a nic neměnit.
Nikdo tu myslím nemá zájem na získání nějakého know-how, ale laici by zřejmě chtěli jasné vyjádření názoru jedné ze zdejších autorit v oboru.
Jo a byznys se dělá mezi obchodními partnery přímo a ne přes fórum.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Považoval jsem za důležitou informaci, že jde o exaktně odůvodněnou konstrukci, o opakovaně měřitelný jev/parametr s jednoznačným výsledkem. U těchto pomůcek je někdy obtížné odlišit čistě marketingový výmysl, fungující na základě placebo efektu, od reálně fungujícího zařízení. Tečka.
Pavel Macura Audio

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Ale těch zbytečných keců, to byla hrůza... :mrgreen:
A je vidět, že názory se taky mění.

Odpovědět