Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů
Re: Genie Mains Power Cable - zkušenosti a přípomínky uživatelů
PMA : s první větou plně souhlasím. Vážím si techniků, ale někdy mi připadají jejich poznámky trochu mimo. Co se týče zapojení stínění u silových kabelů, tak hodně jsem dotazoval jak výrobců tak i zkušených techniků z Českých luhů a hájů i z ciziny a názor hodně rozdílný. Samozřejmě zapojeno jen a jen na jedné straně. Např. p. Sroll, kterého si velice vážím, tvrdil že u spotřebiče. Ale např. Syčák se ptal svého známého co tuším přednáši na universitě tak prý pouze jen u zdroje. Tak si vyberte , nebudu tady popisovat všechny názory. Já to dělám řadu let -- pouze a jen u zdroje.
Mirku děkuji za odpověď.
Vyměňoval jsem teď kabel VdH a Oyaide Tunami na mém koncovém zesilovači.
Oyaide má o dost více energie, dynamiky...
VdH je postavený o něco výš.
Oba hrají čistě.
Zajímalo by mě, co by provedly lepší konektory s výsledným zvukem.
Osobně dávám přednost Oyaide Tunami.
Vyměňoval jsem teď kabel VdH a Oyaide Tunami na mém koncovém zesilovači.
Oyaide má o dost více energie, dynamiky...
VdH je postavený o něco výš.
Oba hrají čistě.
Zajímalo by mě, co by provedly lepší konektory s výsledným zvukem.
Osobně dávám přednost Oyaide Tunami.
Petře, zatím jsem nezkoušel lepší konektory na VDH, pouze ty co mi dodal Lubor, ale za tu cenu poměr cena / zvuk nemá tento kabel konkurenci.
Davám Ti za pravdu Oyaide T. k zesilovači a hlavně ke konci nebo monoblokům -- nic lepšího neznám ( samozřejmě v jeho cenové lize ), např. i Lachim hraje na monobloky s Oyaide jinak všude VDH.

Davám Ti za pravdu Oyaide T. k zesilovači a hlavně ke konci nebo monoblokům -- nic lepšího neznám ( samozřejmě v jeho cenové lize ), např. i Lachim hraje na monobloky s Oyaide jinak všude VDH.
Zítra to zkusím u CD.
Mám tam také Oyaide. Tak jsem zvědavý.
Mám tam také Oyaide. Tak jsem zvědavý.
jde o to, že stínění nesmí zůstat jen v luftě, tj. musí být na jedné straně spojené s PE u přístroje třídy I., nebo se zemí (ev. PE) u přístroje II. třídy, pokud si snad mou větu někdo špatne vyložil.
Pokud se nezapojí nikam, tak ať se taková varianta někomu líbí "zvukově", je to jen a pouze špatně, a zvukové "okouzlení" velmi pravděpodobně záhy pomine, jen co se ztratí pel novosti a změny.
Někteří z Vás by mohli alespoň mírně akceptovat fyzikální realitu. Voláte po "toleranci", ale sami jste extrémně nesnášenliví.
Pokud se nezapojí nikam, tak ať se taková varianta někomu líbí "zvukově", je to jen a pouze špatně, a zvukové "okouzlení" velmi pravděpodobně záhy pomine, jen co se ztratí pel novosti a změny.
Někteří z Vás by mohli alespoň mírně akceptovat fyzikální realitu. Voláte po "toleranci", ale sami jste extrémně nesnášenliví.
Pavel Macura Audio
PMA
A můžeš se vyjádřit k té variantě = stínění na obou stranách zapojené?
Konkrétně u powercable?
A můžeš se vyjádřit k té variantě = stínění na obou stranách zapojené?
Konkrétně u powercable?
Slušná otázka:
Iná je informácia, že (údajne) je koncáky lepšie zapájať na netienené káble (resp.) nezapojené tienenia.
Budem celkom rád, ak to niekto dokáže celé rozumne vysvetliť/objasniť
Odpověď:
Milane, je to ještě horší, je to pak jen anténa pro svinstvo a je to horší stav, než bez stínění.
Ovšem pokud to některý z hifistů uzná zvukově za správné, těžko s ním budeme polemizovat

Iná je informácia, že (údajne) je koncáky lepšie zapájať na netienené káble (resp.) nezapojené tienenia.
Budem celkom rád, ak to niekto dokáže celé rozumne vysvetliť/objasniť

Odpověď:
Milane, je to ještě horší, je to pak jen anténa pro svinstvo a je to horší stav, než bez stínění.
Ovšem pokud to některý z hifistů uzná zvukově za správné, těžko s ním budeme polemizovat

Prohodil jsem konektory na kabelu Genie (jiném, téměř nepoužitém kusu) a opravdu je tam více basů, jak psal NA. Nebo něčeho takového. Basy jsou na můj vkus moc měkké a rozmazané. Nevím, kterou možnost bych si vybral... Zatím u mě jednoznačně vítězí původní Genie s tlumivkou na vstupu - basy hlubší a tvrdší. Stačí kousek basové kytary a je to jasné. Stínění u zdi + tlumivku jsem ještě nezkoušel.
Basy jsou na můj vkus moc měkké a rozmazané.
Přesně ten dojem jsem měl včera také, v porovnání s Oyaide Tunami.
Ale víc toho mě nesedělo...
Zkoušel jsem to u DACu.
(stínění zapojené u zdi)
Přesně ten dojem jsem měl včera také, v porovnání s Oyaide Tunami.
Ale víc toho mě nesedělo...
Zkoušel jsem to u DACu.
(stínění zapojené u zdi)
Tak mi konečně v pátek dorazilo z Německa toto SACD,výborně nahrané varhaní skladby od Messiaena

a na něm jsem testoval zapojení stínění u VDH.U mně jednoznačně na straně spotřebiče.Nejhlubší basy,a že jej jich na tomto disku dost a dost,jsou
pevnější,s jasnou konturou,generálbas nesplývá s vyššími basy,naopak při zapojení stínění na straně zásuvky jakoby přebasováno,bas je měkčí ,rozmazanější,má tendenci místy zadunívat

a na něm jsem testoval zapojení stínění u VDH.U mně jednoznačně na straně spotřebiče.Nejhlubší basy,a že jej jich na tomto disku dost a dost,jsou
pevnější,s jasnou konturou,generálbas nesplývá s vyššími basy,naopak při zapojení stínění na straně zásuvky jakoby přebasováno,bas je měkčí ,rozmazanější,má tendenci místy zadunívat

Lubore, tak jsem to dnes rozbalil, a na pohled je to nádhera
. Uvidíme, co se bude dít při poslechu.
BTW, mám na tom udělat nějaké Messung?

BTW, mám na tom udělat nějaké Messung?
Pavel Macura Audio
Hraje to skutečně jinak, a to o dost.
Pokusím se zjistit proč - ovšem výhradním najitelem takových zjištění bude Lubor
Pokusím se zjistit proč - ovšem výhradním najitelem takových zjištění bude Lubor

Pavel Macura Audio
Nám plebejcům bude stačit aspoň sdělení, že existuje, nebo ne, měřitelný důvod, proč to hraje jinak.
inak ako čo?PMA píše:Hraje to skutečně jinak, a to o dost.
a mal by si tiež napísať, akú verziu zapojenia tienenia máš k dispozícii