high-end síťové kabely
Re: high-end síťové kabely
mmachtri
To je docela dobrá otázka, také jsem si ji kladl mnohokrát. Když si představíš cestu elektrické energie od výrobce přes distributora až do poslední zásuvky a šňůry 230V. Poslední dva metry nemůžou fungovat, to je nesmysl, aby to bylo znát. Kabel jsem zkoušeli na několika sestavách a různých posluchačích, všichni se shodli a rozdíly popisovali nezávisle na sobě velmi podobně. Pouze kabel zapojený mezi zesilovač a první zásuvku. Potom se dá další kabel k cd přehrávači nebo k předzesilovači pro gramofon .... .
pytel
Proti stíněnému kabelu udělanému z běžné stíněné průmyslové metráže podobného průřezu a trochu lepších koncovek, byl PK14 lepší bez nějakého pozorovaného vlivu nebo spíše "nevlivu" chybějícího stínění. (Připojeno k zesilovači kategorie 50 tis. Kč a odpovídajícímu zbytku sestavy) Navíc si nejsem jist, jestli povrchová izolace od Kimberů nemá nějaké absorbční schopnosti, možná se o tom někde psalo. DH Labs osobně neznám, pokud vyhovuje nebo nějaký jiný, nemám s tím žádný problém, Kimber není jediný výrobce, byť patří podle mě mezi ty nejlepší, ale v této třídě je to otázka osobních preferencí. Na kolik přijdou, prosím Tě, ty DH labs v obvyklé délce 6 stop (1,8 metrů)? Základní Kimber je cca 5 tis. Kč, vyšší model asi 11 tis. Kč.
fox
Přijde na to z jakého cenového rozpětí jste kabely zkoušeli. Pokud to byly kabely z podobné kategorie, rozdíly, si myslím, opravdu nemuseli být veliké. Větší rozdíly by měli být při testu kabelů cenově výrazně odlišných.
Děkuji všem za morální podporu, hudba se těžko popisuje, je to opravdu pocit.
To je docela dobrá otázka, také jsem si ji kladl mnohokrát. Když si představíš cestu elektrické energie od výrobce přes distributora až do poslední zásuvky a šňůry 230V. Poslední dva metry nemůžou fungovat, to je nesmysl, aby to bylo znát. Kabel jsem zkoušeli na několika sestavách a různých posluchačích, všichni se shodli a rozdíly popisovali nezávisle na sobě velmi podobně. Pouze kabel zapojený mezi zesilovač a první zásuvku. Potom se dá další kabel k cd přehrávači nebo k předzesilovači pro gramofon .... .
pytel
Proti stíněnému kabelu udělanému z běžné stíněné průmyslové metráže podobného průřezu a trochu lepších koncovek, byl PK14 lepší bez nějakého pozorovaného vlivu nebo spíše "nevlivu" chybějícího stínění. (Připojeno k zesilovači kategorie 50 tis. Kč a odpovídajícímu zbytku sestavy) Navíc si nejsem jist, jestli povrchová izolace od Kimberů nemá nějaké absorbční schopnosti, možná se o tom někde psalo. DH Labs osobně neznám, pokud vyhovuje nebo nějaký jiný, nemám s tím žádný problém, Kimber není jediný výrobce, byť patří podle mě mezi ty nejlepší, ale v této třídě je to otázka osobních preferencí. Na kolik přijdou, prosím Tě, ty DH labs v obvyklé délce 6 stop (1,8 metrů)? Základní Kimber je cca 5 tis. Kč, vyšší model asi 11 tis. Kč.
fox
Přijde na to z jakého cenového rozpětí jste kabely zkoušeli. Pokud to byly kabely z podobné kategorie, rozdíly, si myslím, opravdu nemuseli být veliké. Větší rozdíly by měli být při testu kabelů cenově výrazně odlišných.
Děkuji všem za morální podporu, hudba se těžko popisuje, je to opravdu pocit.
Ještě chybí telefonní číslo a adresa, jinak výborný reklamní leták. Píšu si KIMBER a SUPRA. KIMBER a SUPRA. Bez toho je to úplně v prdeli. Jako obvykle chybí takové drobné vysvětlení PROČ? Na jakém principu to funguje? Co to zlepšuje? Jak se to může projevit? To se samozřejmě nedozvíme...etudiant píše:Na kvalitě kabelů samozřejmě záleží. Ale tady na fóru se to moc nenosí. Z mého pohledu tady existuje jakási, řekl bych "dětská nemoc hifičáctví", která vahou zesměšňujích příspěvků většinou odradí dopisovatele s větší zkušeností. Nicméně na zahraničních fórech je situace obdobná a to mají chlapci proti nám náskok ... .
Aniž bych chtěl nějak výrazně obtěžovat (tuto krásnou formulku nemám z vlastní hlavy, používá ji Ondřej Havelka na koncertech), jenom připomenu, že pro maximální kvalitu reprodukce je třeba uvažovat tyto kategorie. Nahrávku, aparaturu a ošetření napájecí sítě stejně jako ošetření akustiky místnosti.
Precizně ošetřená síť znamená vlastní napájecí okruh pro aparaturu z kvalitního kabelu jištěný odpojovačem s keramickou pojistkou a zakončený kvalitní síťovou zásuvkou.
Kvalitní síťové kabely vedou k aktivní síťové pračce a oddělovacímu trafu.
Ke komponentům vedou rovněž kvalitní síťové kabely.
Všechny komponenty (zesilovač, cd přehrávač, ..., včetně pračky a oddělovacího trafa mají mít vyměněnou pojistku skleněnku za keramiku.
V ideálním případě jsou pračka a filtr v odděleném stojanu a samozřejmě stojí na oblíbených ceraballech a kamenné desce.
Popsané řešení je maximální varianta pro nejdražší aparatury, vhodnou míru si musí každý spočítat vzhledem k vlastní kapse a komponentům.
Abych byl konkrétní, tak kvalitní kabel, zásuvka, atd., v sestavách, které jsem pomáhal stavět, byly vždy minimálně Kimber PK14 nebo PK10 Gold a zásuvky, odpojovače a pojistky od firem Furutech a hifituning.de. V kategorii komponent několik desítek tisíc Kč je z mého pohledu PK 14 nezbytnou investicí, osobně bych ho užil již všude tam, kde je kabel odpojovací. Kolem kategorie 100 tis. Kč komponent minimálně PK10 Gold. Vše za předpokladu kvalitních interconnectů a reprokabelů (ideální Kimber Select), potom se výměna napájecího kabelu dá zlepšením přirovnat k výměně komponentu.
Když se vrátím na začátek, k dotazu, tak vynechání jakékoli položky z výčtu je potom na výsledné reprodukci znát. Ke kvalitě koncovek jenom, že kabel PK10 Gold stojí cca 11 tis. Kč a myslím, že zhruba polovina je cena vlastního kabelu a polovina jsou koncovky. PK10 má proti PK 14 podstatně větší průřez a na kvalitě reprodukce je to opravdu znát.
Velice zjednodušeně (a bez hloubkové analýzy proč je tomu tak) řečeno, tak zapojení Kimber PK14 k zesilovači přineslo při reprodukci klavírního koncertu pocit pevnějšího a přesnějšího úhozu, jednotlivé tóny akordu byly čistší a znělejší. PK10 Gold jde ještě dále, přináší pocit plnějších a pevnějších středobasů a basů, což samozřejmě přinese větší detail v celém spektru.
Co se týká kabelu od odpojovače do zásuvky, tady to bylo řečeno již několikrát, Supra s certifikátem pro uložení pod omítku. Extremisté mohou užít dražší KimberPK14 nebo dokonce PK10, ale ten je bez certifikátu, takže asi jenom do lišty ... .
Závěrem se omlouvám, že asi nebudu mít mnoho času na případnou debatu, jsem docela vytížený člověk a jsem rád, že jsem si vynašel půlhodinku. Mimoto jsem, myslím, napsal vše podstatné.
-
boxer
Můžeš mi pekelníku napsat,proč vždy okopčíš celý text,který je hned nad tím tvým? 
Nemůžu, protože jsem neokopčil text který je nad tím mým.
hellboy, konečně seš tady.Mám stejný názor jako ty. Ať nás pozvou s kabelama a na poslech bez očí. 
Jen sem sem po čase zabloudil a koukám, že se nic nezměnilo
Prodejce nezapoměl ani vtipnou poznámku, že kabely se tady moc nenosí. Hmmm. Vzhledem k tomu, že jsme tady asi dva, co na tohle nevěří, tak to byl asi pokus o vtip. To je při prodeji kabelu za 15 tisíc asi potřeba. Koukám, že jediný prodejce Kimberu je hifistore, takže odtud asi vítr vane.
Jinak vřelé doporučení - až vám někdo takhle v textu bude zase "dobře" radit nějaký konkrétní výrobek, podívejte se kdo ho u nás prodává. Protože to nejspíš bude buď on, nebo jeho nahaněč, co pak má slevy a podobné halušky na "testování". A ještě jedna rada - pokud máte sestavu za 200 tisíc a chcete zlepčit zvuk, tak si místo kabelů za padesát kupte o padesát dražší sestavu a ten rozdíl ve zvuku poznáte mnohem pravděpodobněji, než při nákupu podobné - NIKDY NIKÝM - přesvědčivě prokázané placebo kraviny.
Jinak vřelé doporučení - až vám někdo takhle v textu bude zase "dobře" radit nějaký konkrétní výrobek, podívejte se kdo ho u nás prodává. Protože to nejspíš bude buď on, nebo jeho nahaněč, co pak má slevy a podobné halušky na "testování". A ještě jedna rada - pokud máte sestavu za 200 tisíc a chcete zlepčit zvuk, tak si místo kabelů za padesát kupte o padesát dražší sestavu a ten rozdíl ve zvuku poznáte mnohem pravděpodobněji, než při nákupu podobné - NIKDY NIKÝM - přesvědčivě prokázané placebo kraviny.
-
merhaut
V případě síťových kabelů to není ani tak o víře, jako o elementárních oborových znalostech. Škoda, že to tu i jinde bylo stokrát srozumitelně vysvětlené...
Hoď sem link. Rád si to přečtu. Protože nebylo.
-
merhaut
Příště hledej lépe: http://www.medportal.cz/files/file/6_1_2.pdf
-
boxer
Jardo,a ty si myslíš,že to pekelník byť jen přečte?A když už přečte,že bude trvrdit něco jiného,než ...
...čímž staví všechny hifisty světa do státa trotlů.Něco jako bych já tvrdil,nekupuj si na auto Michelinky za XY peněz,raději si kup o XY peněž dražší auto.
Myslíš,že to pochopí?
...čímž staví všechny hifisty světa do státa trotlů.Něco jako bych já tvrdil,nekupuj si na auto Michelinky za XY peněz,raději si kup o XY peněž dražší auto.
Myslíš,že to pochopí?
hellboy
k prvnímu příspěvku:
děkuji za zájem o kontakt na dodavatele zmíněných kabelů:
Supra Svensound zde na fóru
Kimber hifistore.cz
Neřeš neustále PROČ touto veřejnou cestou, kdybys chtěl, tak to víš dávno, existuje spousta odborné literatury. Jen do toho.
V článku jsem popisoval osobní zkušenosti s danými značkami a nedělal teoretický rozbor. Dal jsem si práci a napsal delší článek, abych pomohl lidem, kteří jsou v hifi dále než ty.
A jestli budeš mluvit vulgárně, jako v tom příspěvku, tak ti asi Ježíšek nic nepřinese.
k druhému příspěvku
Docela jsi mě pobavil. Já jsem jen spokojený zákazník, působím v jiném oboru.
Poznámka o nenošení se kabelů byla taková malá roztomilá provokace, vidíš, chytil ses ... .
V otázce upgradu sestavy také nemáš jasno. Při udané ceně sestavy 200 tis. Kč, můžeme mít komponenty, tedy cd přehrávač, zesilovač a bedny kolem 70 tis. Kč. Kabely žádné dražší neuvažuji, takže tam investice nic. Pokud budeš chtít koupit dražší sestavu, tak výrazné a smysluplné vylepšení a nárůst kvality se předpokládá při investici zhruba dvojnásobné ceny, ale za každý komponent. Takže za padesátku toho moc už nespravíš. Toto ti potvrdí každý pokročilejší hifista. Musel bys investovat min. něco přes stovku za každý komponent, dohromady řekněme 300 tis. Kč. Starou sestavu bys mohl prodat tak kolem poloviny, takže vylešení by tě celkem přišlo na 200 tis. Kč. Navíc, jestli nebudeš u dražší sestavy investovat do kabelů, bude to hrát samozřejmě lépe než ta předchozí, ale nikdy nepoznáš její opravdové možnosti. Myslím, že výhoda investice zmiňovaných padesáti tisíc do kabelů, ať již napájecích nebo propojovacích či repro kabelů je zřejmá, kdyby si prodal starou sestavu kolem poloviny a přidal tu padesátku, tak nedosáhneš ani na to, co jsi měl.
Normálně by to tady asi zapadlo, ale díky tvému zájmu má Hifistore i Svensound daleko větší reklamu a já už budu příště psát asi jenom o hudbě. Třeba zrovna Jordi Savall má další zajímavou novinku, krásný komplet tří SACD + jedno DVD, které je třeba zviditelnit a já tady marním čas.
k prvnímu příspěvku:
děkuji za zájem o kontakt na dodavatele zmíněných kabelů:
Supra Svensound zde na fóru
Kimber hifistore.cz
Neřeš neustále PROČ touto veřejnou cestou, kdybys chtěl, tak to víš dávno, existuje spousta odborné literatury. Jen do toho.
V článku jsem popisoval osobní zkušenosti s danými značkami a nedělal teoretický rozbor. Dal jsem si práci a napsal delší článek, abych pomohl lidem, kteří jsou v hifi dále než ty.
A jestli budeš mluvit vulgárně, jako v tom příspěvku, tak ti asi Ježíšek nic nepřinese.
k druhému příspěvku
Docela jsi mě pobavil. Já jsem jen spokojený zákazník, působím v jiném oboru.
Poznámka o nenošení se kabelů byla taková malá roztomilá provokace, vidíš, chytil ses ... .
V otázce upgradu sestavy také nemáš jasno. Při udané ceně sestavy 200 tis. Kč, můžeme mít komponenty, tedy cd přehrávač, zesilovač a bedny kolem 70 tis. Kč. Kabely žádné dražší neuvažuji, takže tam investice nic. Pokud budeš chtít koupit dražší sestavu, tak výrazné a smysluplné vylepšení a nárůst kvality se předpokládá při investici zhruba dvojnásobné ceny, ale za každý komponent. Takže za padesátku toho moc už nespravíš. Toto ti potvrdí každý pokročilejší hifista. Musel bys investovat min. něco přes stovku za každý komponent, dohromady řekněme 300 tis. Kč. Starou sestavu bys mohl prodat tak kolem poloviny, takže vylešení by tě celkem přišlo na 200 tis. Kč. Navíc, jestli nebudeš u dražší sestavy investovat do kabelů, bude to hrát samozřejmě lépe než ta předchozí, ale nikdy nepoznáš její opravdové možnosti. Myslím, že výhoda investice zmiňovaných padesáti tisíc do kabelů, ať již napájecích nebo propojovacích či repro kabelů je zřejmá, kdyby si prodal starou sestavu kolem poloviny a přidal tu padesátku, tak nedosáhneš ani na to, co jsi měl.
Normálně by to tady asi zapadlo, ale díky tvému zájmu má Hifistore i Svensound daleko větší reklamu a já už budu příště psát asi jenom o hudbě. Třeba zrovna Jordi Savall má další zajímavou novinku, krásný komplet tří SACD + jedno DVD, které je třeba zviditelnit a já tady marním čas.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že by to byla škodaetudiant píše:já už budu příště psát asi jenom o hudbě.
Chytrému napověz, hloupého kopni.
etudiant
Nový moderátor to zhodnotil výborně
etudiant
Nový moderátor to zhodnotil výborně
Noble Audio - výroba a prodej
-
boxer
Chytrému napověz, hloupého kopni.
No že to píšeš právě ty...
(EDIT by ML)
Boxere, tohle je pod Tvou úroveň.....
NA, Boxere, prosím vás, aby jste nevytvářeli sváry v každém vlákně. Stačí, že jste si to rozdali ve vlákně NA, napište si SZ nebo email.
Děkuji za pochopení.
No že to píšeš právě ty...
(EDIT by ML)
Boxere, tohle je pod Tvou úroveň.....
NA, Boxere, prosím vás, aby jste nevytvářeli sváry v každém vlákně. Stačí, že jste si to rozdali ve vlákně NA, napište si SZ nebo email.
Děkuji za pochopení.
Takto zněla otázka. Nezněla tedy:mmachtri píše:Poučtě prosím Hifi lajka o účelu highendových síťových kabelů. Nezáleží spíš na kvalitě kabelů vedoucích od jističů do zásuvky, na kvalitě kontaktů v zásuvce atd než pak na kvalitě a průřezu 2m dluouhého a posledního článku tohoto řetězce? Nebo nějak řešíte i přívod ve zdi?
Na původní otázku bych si představoval odpověď ve stylu:mmachtri píše:Poraďte, co všechno si mám koupit, abych utratil stopadesát tisíc.
Síťový kabel má takové a makové vlastnosti, čímž ovlivňuje ty a ty parametry, což má vliv na tu a tu část zesilovače/transportu a následně se to projeví tím a tím při reprodukci zvuku.
To ale napsat nejde, protože NIKDY NIKDO NIJAK nedokázal, že síťový kabel, který má nějakou hogo fogo bužírku a kroucené dráty má JAKÝKOLI vliv na reprodukci zvuku.
A tím spíše to nedokázal ani Merhaut tím, že mi sem hodil studii o EMC, která se navíc ani hifi nezabývá a už vůbec ne tím, co konkrétně takový kabel KIMBER za patnáct tisíc s tím EMC udělá. Neudělá s ním totiž nic jiného, než Hellboy kábl za dvě kila. Jakýkoli prokazatelný test, nebo studie o účinku síťových káblů na zvukový projev hifi sestavy totiž NEEXISTUJE. Kdokoli chce tvrdit opak, tak ať jí zde uvede.