high-end síťové kabely

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: high-end síťové kabely

Příspěvek od Hellboy »

boxer píše:...čímž staví všechny hifisty světa do státa trotlů.Něco jako bych já tvrdil,nekupuj si na auto Michelinky za XY peněz,raději si kup o XY peněž dražší auto.
Myslíš,že to pochopí?
Nestavím všechny hifisty světa do stáda trotlů. Oni totiž jsou na světě i hifisti, kteří si nedávají síťovou pračku na cerabally (proč proboha, eletřině vadí mikro vibrace? odkdy?), ale zabývají se zesilovači, transporty, reprobednami a poslechem, nikoli dohazováním zákazníků svým/spřáteleným firmám po fórech.

A co se úžasného přirovnání s gumami týče. Kabel do zástrčky není guma, ale maximálně pochromovaný pedál na plyn, nebo zářivka na podvozku a jestli si někdo myslí, že mu to s tím líp jezdí, tak to je mi ho líto.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ten odkaz - a dřívější proběhnuvší debata kolem něj - obsahuje vše podstatné. Je však pravda, že předpokládá určitou míru technických znalostí a schopností. Hellboy má tedy smůlu...

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Kde konkrétně se píše v tom dokumentu o tom, jakým způsobem metrový kabel za patnáct tisíc zruší EMC v domě lépe, než kabel za 300 korun? Mám pocit, že nikde, takže když se vrátím k boxerovu přirovnání s auty, je to podobné, jakoby někdo vzal stostránkovou studii na téma proč sněží, jak vzniká sníh, jaký má vliv na povrch zemský a jak snižuje tření a následně prohlásil: ...a když si koupíte náš pochromovaný pedál, tak nedostanete smyk.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ještě větší než jsme doufali...

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

etudiant _ DH Labs -- prodává např. Hanzel -- ceník na jeho stránkách. Netvrdím že stíněné 230V kabely jsou lepší, ale už z praktického principu stínění že nic nevyzařují v blízkosti signálových kabelů a nic na sebe nanabalí, neboť v dnešní době v luftě jeho tolik nepořádku ( mobily, Wifi, bezdrátové sítě, ... ) jen u nas na baráku je asi 6 různých antén. Např. třeba AQ u některých sit. kabelů nepoužívá stínení , ale dokonalou geometrií a konstrukcí vodičů dosáhne že kabel nic nevyzařuje

Dle mého je v první řadě jestli to myslíte z Hifi poctivě začít od začatku a to sitovým napajením .

Hellboy -- měl si přijet na AA -- tam sis mohl na živo testnout jaký je rozdíl mezi 230V kabelama a to na sestavě kterou doma málokdo vlastní, měnil se jen kabel u CD a každý kabel měl vícemeně jiné podání zvuku.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Koukal jsem se teď na stránky jednoho "renomovaného" výrobce kabelů a málem jsem spadnul ze židle. Jeho "digitální" kabel odstraňuje "digititis" a umožňuje digitálním přístrojům aby zněli analogově a odstraňuje erory ve výpočtech, čímž jim umožňuje pracovat na plný výkon. Jinými slovy, váš počítač, nebo bluray má horší výkon díky špinavé elektrice a náš kabel vám zajistí plynulejší video. Tak jestli tomuhle je někdo ochoten věřit...

http://www.jpslabs.com/powercord.shtml

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Hele, tím, že jsi tu dlouho nebyl, tak jsi třeba přišel o to, jak PMA měřením dokázal účinnost konkrétního síťového kabelu v pasivní filtraci VF bordelu v napájení - a fungovalo to jen v konkrétním výrobcem doporučeném zapojení, při jiném zapojení ne.
Prostě konstrukcí kabelu se dosahuje funkce pasivního filtru a zároveň se nevyskytují jeho negativní jevy, jako třeba jistá impedance filtru navíc v obvodu napájení. Jak přesně a proč se toho dosahuje, si z konkurenčních důvodů každý nechává pro sebe.
To by snad mohlo stačit.
Samozřejmě bude hodně výrobců, kteří budou vyrábět něco podobného, ale bez těchto kladných vlastností, a budou se to snažit okecat nesmysly. To platí ve všech oborech. Nesmíš ale s vaničkou vylévat i dítě.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Mimochodem, na tomto konkrétním kabelu (VDH) - plus aktivní pračce - bylo navěšeno napájení celé sestavy na Analogové akademii v Rožnově. Měnila se- tuším - jen napájecí kabeláž "posledního" metru. Je o tom ve vlákně akce.

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

Nechci zpochybňovat ničí sluchové schopnosti, ale nebyl to ABX test, takže vypovídající hodnota pro všechny příznivce exaktních poznatků je nula a to i v případě, že se "testu" na AA zúčastnili.

Je poněkud zvláštní, že když člověk zadá do googlu "power cord abx" vyjedou mu jen dva skutečné ABX testy a milión podobných debat jako tato (které jsou o ničem). A není možná náhoda, že oba ABX testy vyústily v to, že ani člověk, který je profesionálem v hifi, recenzoval kabely na relativně prestižním webu a byl skálopevně přesvědčen, že rozdíly slyší je ve skutečnosti neslyšel. Tento člověk měl ovšem kule si to přiznat a tím všechny svoje předchozí "recenze" anulovat.

Je s podivem, že u tak očividné a nezpochybnitelné věci, jako je účinek kabelů, neexistuje prakticky žádný seriózní test, který by tato tvrzení jakkoli podporoval, což komukoli rozumně uvažujícímu napoví, že asi někde bude problém. Fakt, že ani tak věhlasné firmy jak McIntosh, nebo Velodyne na kabely nevěří, ale v zájmu svých partnerů (výrobců kabelů) radši drží hubu taky o něčem svědčí.

Každý kdo chce ať posoudí sám.

http://www.hometheaterhifi.com/volume_1 ... -2004.html
http://www.hydrogenaudio.org/forums/ind ... opic=45432

A dalším drobností pak je - co na tom kabelu stojí tolik peněz? Jestliže někdo dokáže za 20 tisíc prodávat tak složitou věc jako je zesilovač, která jsitojistě potřebuje velice dlouhý vývoj a testování a je v ní spousta součástek, co asi tak může ospravedlnit tak nehoráznou sumu u kabelu? A jak je možné, že nikdo nevyrání levnější kabel, vyrobený úplně stejnou metodou, jen bez těch stovek procent rabatu. Odpověď je na snadě, on asi vyrábí, ale v hifi, kde většinou dražší, znamená lepší se něco podobného nemá šanci prosadit.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

hellboy
"ale nebyl to ABX test, takže vypovídající hodnota pro všechny příznivce exaktních poznatků je nula a to i v případě, že se "testu" na AA zúčastnili".
nevím co jsou to "exaktní poznatky", ale...
:-)
všechni přítomni slyšeli (večer na zmiňovaném AA) značné rozdíly mezi třemi napájecími kabely zapojenými na cdp.
Takže Renown, PimBeche, Pytel, PetrL, 2 hosté hotelu a ještě někdo tam byl...
Proč je slyšeli osobně netuším, ale... rozdíly to byly fatální. Fakt.
V podání basů a výšek slyšitelné na 1 taktu skladby.
Jakou má tento "test" vypovídající hodnotu, please?

merhaut

tušíš správně. škoda, že jsi již nebyl přítomen!

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Prosím tě nebuď tak zabetonovaný, ty patrně žádný důkaz podat ve skutečnosti nechceš. Vždyť jsem říkal, že to bylo objektivně změřeno. A úplně všichni ten rozdíl slyší. Tak co víc ještě chceš. A nikdo netvrdí, že všechny kabely fungují stejně. Nefungují. Některé to jen předstírají. Když si vyberu ty správné kabely, mohu to dokázat či vyvrátit, dle libosti. Takové testy nejsou obecný důkaz.
Víc už se asi nedozvíš.

sekal

Příspěvek od sekal »

Když je tady řeč o objektivitě - mohl by mi někdo ze znalých vysvětlit, jaký je (změřitelný) přínos keramické pojistky oproti skleněné ? Děkuji....

Hellboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hellboy »

V tom prvním testu, který jsem uváděl, tvrdili účastníci, kteří rozhodně nepatří do kategorie laiků, přesně to samé... až do okamžiku než ten test proběhl a oni neměli tucha co zrovna hraje. Je prostě poněkud zvláštní, že u tak kontroverzní věci jako kabely si ještě nikdo nedal tu práci, aby nám pochybovačům vyvrátil naše bludy něčím jiným, než naprosto subjektivním tvrzením proti tvrzení. Zas taková práce udělat ABX není. Že ho nikdo za posledních dvacet let neudělal, přestože všude zuří hádky o tom jestli fungují nebo ne je podle mě důkazem toho, že ho udělat nechce a je asi jasné proč nechce.

Já jen tak trochu přemýšlím nad tím jak se tyhle věci vůbec kumulují dokupy. Člověk si koupí drahý zesík, drahé CD, drahé repráky, má to v akusticky přijatelném prostoru, strčí do toho dobře nahrané CD a zní to skvěle. Jenže tuner k tomu začne přidávat lepší kabely k reprákům, lepší kabely mezi zesík a CD, lepší kabely do sítě, síťovou pračku, podloží to všechno ceraballama, na repráky dá cihly, nastrká do všeho pojistky Futuretech, pokreslí to zelenou fixou a u každé této jednotlivé věci tvrdí, že to je znát jako výměna za o třídu lepší komponent/repro. Z toho mi vychází, že takhle vytuněná sestava by měla hrát jako kůry nebeské a už při jejím zaslechnutí bych měl omdlévat nad tou ohromující nádherou. Ve výsledku, když jsem tyhle věci za miliony někde měl možnost slyšet (a měl jsem je možnost slyšet a ne jen jednou a občas i za slušných podmínek), tak mě většinou přišly jako příjemnější na poslech mnohem decentnější sestavy než tohle a rozhodně bych to nesváděl na akustiku prostoru v daném místě.

Skeptikům jako já lze zavřít hubu naprosto jednoduše. Slovy TV reklamy - chce to důkaz místo kydů. A ten důkaz (nejlépe v podobě ABX testu) bohužel jaksi neexistuje.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Spíš Neználek než skeptik...

Libor Šulc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor Šulc »

..každý nějak začínal,já bych neviděl pekelníkovu skepsi jako něco negativního,prostě tomu jen nevěří Jardo,nechme ho být ;)

to hellboy:ze zkušených tady na to nebude mít nikdo čas ti to zde popisovat,ale poradím ti asi takto:

navštiv nějaké zavedené studio ve svém okolí,nech si pustit odladěný aparát na jejich kvalitních kabelech,chvíli naposlouchej a pak tam strčte "obyčejné"síťové kabely.A budeš mít jasno.

Toť nakonec rada pro všechny pochybovače:
Zkuste občas vylézt ven a něco naposlouchat opravdu a ne jen zprostředkovaně něco stále domýšlet a spekulovat...

Odpovědět