Kabely?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabely?

Příspěvek od Ramones »

Renown píše:Jardo, tady si vyjímečně s Tebou dovolím nesouhlasit. Prostě to k sobě patří. Pokud dám mega za krabičky, přece je nepropojím tkaničkou ....
..a navíc to blbě vypadá :D

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zappadaddy »

Zappadaddy píše:
merhaut píše:Dobrý kabel nemusí se rovnat drahý kabel.
S tímhle musím souhlasit.Jsou firmy ,které kvalitu nemají,ale cenu natáhnou,aby si potencionální kupci mysleli,že je to vysoká kvalita.A tak se stává,že někdy oprvdu drahý kabel neznamená takový zvukový přínos,který by byl za ty prachy ospravedlněn.
A jěště musím dodat,jsou kabely drahé,které kvalitu mají a do těch je dobré investovat.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Ramones píše:
Renown píše:Jardo, tady si vyjímečně s Tebou dovolím nesouhlasit. Prostě to k sobě patří. Pokud dám mega za krabičky, přece je nepropojím tkaničkou ....
..a navíc to blbě vypadá :D
Je hloupé jezdit ve Ferrari a chodit v ošmajdaných botkách. U hifistů to ale někdy neplatí.
Tím jsem nechtěl nikoho urazit.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Mezi tkaničkama a extra drahýma exotickýma kabelama je přeci spousta místa pro kvalitní a přitom nepřehnaně drahé kabely.
Kabely považuju za koření. Špatně uvařené jídlo nezachrání, dobrému můžou pomoct vyniknout. Akustika místnosti, ustavení beden, atp. je oproti tomu základní surovina, bez které žádné koření nepomůže.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

lachim píše:kabel je stejnou součástí "vychytané" sestavy jako zesilovač, přehrávač.
pokud někdo nakoupí přístroje za á 100.000 kč a neřeší (odmítá) kvalitní, a drahou, kabeláž,
je pro mě blázen a neználek.

tebou zmíněný kabel ks1136 je naprostou referencí.
díky tonymu se o něj delší čas "zajímám".
do tvé sestavy je to povinnost!
Tony 1136 nemá,on má 1130.Je tam prý mezi nimi velký zvukový rozdíl.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

merhaut píše:Mezi tkaničkama a extra drahýma exotickýma kabelama je přeci spousta místa pro kvalitní a přitom nepřehnaně drahé kabely.
Kabely považuju za koření. Špatně uvařené jídlo nezachrání, dobrému můžou pomoct vyniknout. Akustika místnosti, ustavení beden, atp. je oproti tomu základní surovina, bez které žádné koření nepomůže.
Též jsem podobného názoru.
Co ale říkáte na tvrzení pan Dudka o tom, že nejlepší kabel je anténní koaxial ?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Co ale říkáte na tvrzení pan Dudka o tom, že nejlepší kabel je anténní koaxial ?
Že ten pán ví o čem mluví, většina lidí zde na fóru mnoho mluví a nic neví.
Ten komplex z uvědomění si vlastní nevědomosti v oboru který je baví (HiFi) je natolik skličující a jedinou obranou je agresivní vystupování vůči všem a všemu, především však vůči skutečným autoritám .... *thumbs down*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

A pánové. Víte co vznikne, když se Prajzáci přetahují o padesátník? Nevíte? Měděný drát.
Vtip je z dob, když byla mince 50hal ještě z mědi.
Prajzáci jsou obyvatelé bývalých Sudet mezi Opavou a Ostravou, proslulí svou šetřivostí.
Pán Kraut, pokud se nemýlím, pochází z nedaleka.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

merhaut píše:Mezi tkaničkama a extra drahýma exotickýma kabelama je přeci spousta místa pro kvalitní a přitom nepřehnaně drahé kabely.
Ovšem.Ale co znamená předražené?Pro někoho není předražené téměř nic,ani let na měsíc. :D Znám lidi,kteří žijou v bídě,a přesto šetří na ten drahý nebo předražený kabel.Tuhle se porovnávaly nějaké přístroje a dopadlo to tak,že kdo měl lepší kabel,měl také lepší přehrávač.Aspon si to někteří mysleli. :o Tím jsem chtěl říct,že když máte drahý cd přehravač zapojený přes Hellboy kabel tak zní v pořádku,přidáte mu highendový kabel a může hrát ostře,dáte mu jiný kabel a bude hrát zase jinak.Tzn.,musí se vybírat kabel oravdu opatrně,to koření může zmršit výsledný zvuk,pak celá sestava může být znehodnocena jediným kabelem!!!!!A naopak,jeden kabel může sestavu ukazovat v mnohem lepším světle a to je pak mazec,utratit sice 40 tisíc do 100tisícového aparátu,ale zvuk se vám může posunout o 2 třídy výše.A do milionového aparátu ani nemluvě.To potom stojí za to,ne?
Nejsou to žádné převratné myšlenky,to tak asi většina hifistů chápe.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

40 do 100 je nesmysl.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Ramones píše:
PMA píše:Většinou o trochu dál. Pokud jsem blíž, tak je to "sluchátkový" poslech, pokud o něco dál, tak je to krásně vykreslené.

S umístěním beden opravdu stojí za to experimantovat a je to na dost dlouhou trať. Vhodným umístěním a místem poslechu se dá eliminovat dost nedostatků v akustice místnosti. Obecně čím větší průšvih, tím lepší je sedět v "blízkém" poli.
Jj, to také...zde cítím, jako by, určitou koncertní pódiovost...ale v tomto případě bez natočení osy reproduktoru k posluchači..nechat je rovně :idea:
já se momentálně propracoval k ustavení: klasiku a "monumentálnější" žánry poslouchám na vrcholu rovnostranného trojúhelníku s delšími rameny cca 1,2 rozteče beden, rock, folk atd. na vrcholu rovnostranného trojúhelníku nebo i malinko blíž, ale tak, aby se mi neztratila lokalizace. za hlavou min metr místa a osa beden se protíná na stěně za mnou. tlumení boky a stěna za mnou. za bednama mám opravdu hodně místa (něco přes 3m) a je to nezatlumené, tj. "live end".
už dlouho jsem to neměnil a zdá se mi to dobré.

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

merhaut píše:40 do 100 je nesmysl.
Možná jo,možná ne.Chce to vyzkoušet,možná by jsi se divil.Ale musel by to být Kimber KS-1136.

Mih
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mih »

Jsou přístroje, kde je změna kabelu okamžitě slyšet a takové kdy ta změna je na hranici rozpoznatelnosti. Každopádně to chce trochu času a zkoušet více dnů, sami víte jak záleží na Vašem rozpoložení, náladě atd. Ale po pravdě Kimber Select jsem v přístrojích zapojen neměl.
Jinak se mi také zdá 40 do přístroje za 100 moc. Ale když to slyšíš...

Zappadaddy
Kontaktovat uživatele:

Kecal bych kdybych řekl,že jsem to zkoušel.40 do 100 musí vyzkoušet jiní.Je pravda,že se do zdá dost extrémní.Ale výměna kabele může leckdy znamenat více než výměna za jiný stroj.

Tony
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tony »

Pipis, mohol by si prosim niekam presunut prispevky, ktore sa vobec netykaju temy Kabely niekam inam?
Pocnuc Ramonesom o umiestneni reproboxov...
Dakujem!

Odpovědět