..a navíc to blbě vypadáRenown píše:Jardo, tady si vyjímečně s Tebou dovolím nesouhlasit. Prostě to k sobě patří. Pokud dám mega za krabičky, přece je nepropojím tkaničkou ....

..a navíc to blbě vypadáRenown píše:Jardo, tady si vyjímečně s Tebou dovolím nesouhlasit. Prostě to k sobě patří. Pokud dám mega za krabičky, přece je nepropojím tkaničkou ....
A jěště musím dodat,jsou kabely drahé,které kvalitu mají a do těch je dobré investovat.Zappadaddy píše:S tímhle musím souhlasit.Jsou firmy ,které kvalitu nemají,ale cenu natáhnou,aby si potencionální kupci mysleli,že je to vysoká kvalita.A tak se stává,že někdy oprvdu drahý kabel neznamená takový zvukový přínos,který by byl za ty prachy ospravedlněn.merhaut píše:Dobrý kabel nemusí se rovnat drahý kabel.
Je hloupé jezdit ve Ferrari a chodit v ošmajdaných botkách. U hifistů to ale někdy neplatí.Ramones píše:..a navíc to blbě vypadáRenown píše:Jardo, tady si vyjímečně s Tebou dovolím nesouhlasit. Prostě to k sobě patří. Pokud dám mega za krabičky, přece je nepropojím tkaničkou ....
Tony 1136 nemá,on má 1130.Je tam prý mezi nimi velký zvukový rozdíl.lachim píše:kabel je stejnou součástí "vychytané" sestavy jako zesilovač, přehrávač.
pokud někdo nakoupí přístroje za á 100.000 kč a neřeší (odmítá) kvalitní, a drahou, kabeláž,
je pro mě blázen a neználek.
tebou zmíněný kabel ks1136 je naprostou referencí.
díky tonymu se o něj delší čas "zajímám".
do tvé sestavy je to povinnost!
Též jsem podobného názoru.merhaut píše:Mezi tkaničkama a extra drahýma exotickýma kabelama je přeci spousta místa pro kvalitní a přitom nepřehnaně drahé kabely.
Kabely považuju za koření. Špatně uvařené jídlo nezachrání, dobrému můžou pomoct vyniknout. Akustika místnosti, ustavení beden, atp. je oproti tomu základní surovina, bez které žádné koření nepomůže.
Že ten pán ví o čem mluví, většina lidí zde na fóru mnoho mluví a nic neví.Co ale říkáte na tvrzení pan Dudka o tom, že nejlepší kabel je anténní koaxial ?
Ovšem.Ale co znamená předražené?Pro někoho není předražené téměř nic,ani let na měsíc.merhaut píše:Mezi tkaničkama a extra drahýma exotickýma kabelama je přeci spousta místa pro kvalitní a přitom nepřehnaně drahé kabely.
Kabely považuju za koření. Špatně uvařené jídlo nezachrání, dobrému můžou pomoct vyniknout. Akustika místnosti, ustavení beden, atp. je oproti tomu základní surovina, bez které žádné koření nepomůže.
já se momentálně propracoval k ustavení: klasiku a "monumentálnější" žánry poslouchám na vrcholu rovnostranného trojúhelníku s delšími rameny cca 1,2 rozteče beden, rock, folk atd. na vrcholu rovnostranného trojúhelníku nebo i malinko blíž, ale tak, aby se mi neztratila lokalizace. za hlavou min metr místa a osa beden se protíná na stěně za mnou. tlumení boky a stěna za mnou. za bednama mám opravdu hodně místa (něco přes 3m) a je to nezatlumené, tj. "live end".Ramones píše:Jj, to také...zde cítím, jako by, určitou koncertní pódiovost...ale v tomto případě bez natočení osy reproduktoru k posluchači..nechat je rovněPMA píše:Většinou o trochu dál. Pokud jsem blíž, tak je to "sluchátkový" poslech, pokud o něco dál, tak je to krásně vykreslené.
S umístěním beden opravdu stojí za to experimantovat a je to na dost dlouhou trať. Vhodným umístěním a místem poslechu se dá eliminovat dost nedostatků v akustice místnosti. Obecně čím větší průšvih, tím lepší je sedět v "blízkém" poli.
Možná jo,možná ne.Chce to vyzkoušet,možná by jsi se divil.Ale musel by to být Kimber KS-1136.merhaut píše:40 do 100 je nesmysl.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů