Kabely?
Re: Kabely?
Proc?
..tak to pardón, ale ja nezačal psát o " bednách v prostoru". jako prvníTony píše:Pipis, mohol by si prosim niekam presunut prispevky, ktore sa vobec netykaju temy Kabely niekam inam?
Pocnuc Ramonesom o umiestneni reproboxov...
Dakujem!

Ved hej, mas pravdu, v podstate tomu zacal "prikladat" uz PipisRamones píše:..tak to pardón, ale ja nezačal psát o " bednách v prostoru". jako prvníTony píše:Pipis, mohol by si prosim niekam presunut prispevky, ktore sa vobec netykaju temy Kabely niekam inam?
Pocnuc Ramonesom o umiestneni reproboxov...
Dakujem!

p.s.
a moj dalsi prispevok uz bude vylucne o kabloch

Koukal jsem na ty 1036 a 1030, dají se sehnat už za zaplatitelný peníz....jen si je porovnat 

Zappa vytaj medzi nami blaznami, co uz vyhodili hodne $ za kable, je to tak ako pises kable maju velky vplyv na vysledny zvuk, ale dolezite je ladit na vlastnej zostave.
Pre mna prepojovaci kabel cislo 1 Cardas Clear XLR.

Pre mna prepojovaci kabel cislo 1 Cardas Clear XLR.

A dnes se nad hledáním optimálního umístěním reproduktorů v místnosti nikdo ani nezastaví, již je to bráno jako nutnost.
To možná ano, ale ne každý je ochoten jít nevyšlapanou cestou, ba dokonce plnou slepých cest a dálnic, ale šel a to se mu upřít nedá.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Luboš.Dnes jsem mluvil s dealerem O kabelech a právě mi doporučoval Cardas Clear.Nemůžu říct jestli je lepší než Kimber KS-1136,dokud to nevyzkouším tak to nebudu vědět,že?
Dobrá tedy,vyzkoušíme,uvidíme. 

Rozdiel vo zvuku pocut bude, ale ktory si lepsie sadne zavisi od celej tvojej zostavy. Kimber KS-1136 je strieborny kabel a Cardas Clear medenny, takze ako to dopadne daj vediet. Aky mas repro kabel ?Zappadaddy píše:Luboš.Dnes jsem mluvil s dealerem O kabelech a právě mi doporučoval Cardas Clear.Nemůžu říct jestli je lepší než Kimber KS-1136,dokud to nevyzkouším tak to nebudu vědět,že?Dobrá tedy,vyzkoušíme,uvidíme.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Vecteur bi-wire.
Za mě osobně: Velké rozdíly jsem zatím slyšel hlavně u reprokabelů. Potom byly největší rozdíly u nesymetrických cinch. Symetrické kabely mi přijdou dle mé zkušenosti méně ovlivněné, což ale bude spíš konkrétním provedením symetrických vstupů a výstupů a jejich impedance. Benchmark DAC1 má několik poloh zeslabujících jumperů zvyšujících mj. i výstupní impedanci a je to slyšet na zvuku i při symetrickém propojení. Nejmenší vliv jsem zatím slyšel u těch pár silových kabelů, kde jsem se kolikrát musel přesvědčovat, že ten rozdíl slyším.
Myslím, že je taky důležité zmínit význam pojmu rozdíl u kabelů. Já jsem se ještě nesetkal s kabelem, který by změnil projev reprobedny tak, aby zněla jako úplně jiná. Stejně tak u zesu nebo CD přehrávače. Alespoň ne změnu "o třídu výš". Ale určitě se tím dá doladit nekonkrétnost v určitém pásmu, zrnitost výšek nebo jejich agresivita. Navíc tohle budou vlastnosti daného kabelu v konkrétní sestavě, v jiné nemusí být změna tak patrná.
A poslední věc. Vlákno mělo jasné téma. Najednou se tu od různých lidí vysypaly příspěvky k umístění reprosoustav. Poukázání na tento nešvar vedlo k syndromu potrefené husy. Nejde o to, kdo začal. Tímto způsobem se vlákna stávají velmi nepřehledná a v případě nutkání lze vždy použít pro off topic SZ, zejména pokud je hlavní náplní daného příspěvku. Na bike-forum.cz je na toto po dlouhé diskuzi zavedena skvělá věc - autor vlákna může označit příspěvky za zavádějící a obsah se nezobrazuje.
Myslím, že je taky důležité zmínit význam pojmu rozdíl u kabelů. Já jsem se ještě nesetkal s kabelem, který by změnil projev reprobedny tak, aby zněla jako úplně jiná. Stejně tak u zesu nebo CD přehrávače. Alespoň ne změnu "o třídu výš". Ale určitě se tím dá doladit nekonkrétnost v určitém pásmu, zrnitost výšek nebo jejich agresivita. Navíc tohle budou vlastnosti daného kabelu v konkrétní sestavě, v jiné nemusí být změna tak patrná.

- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé myšlenky.U systému vyšších kvalit může být rozdíl mezi špatným a dobrým kabelem propastný,nevím jestli o třídu, to je velice diskutabilní,ale propastný určitě..Slyšel jsem to na vlastní uši.agavel píše:Za mě osobně: Velké rozdíly jsem zatím slyšel hlavně u reprokabelů. Potom byly největší rozdíly u nesymetrických cinch. Symetrické kabely mi přijdou dle mé zkušenosti méně ovlivněné, což ale bude spíš konkrétním provedením symetrických vstupů a výstupů a jejich impedance. Benchmark DAC1 má několik poloh zeslabujících jumperů zvyšujících mj. i výstupní impedanci a je to slyšet na zvuku i při symetrickém propojení. Nejmenší vliv jsem zatím slyšel u těch pár silových kabelů, kde jsem se kolikrát musel přesvědčovat, že ten rozdíl slyším.
A poslední věc. Vlákno mělo jasné téma. Najednou se tu od různých lidí vysypaly příspěvky k umístění reprosoustav. Poukázání na tento nešvar vedlo k syndromu potrefené husy. Nejde o to, kdo začal. Tímto způsobem se vlákna stávají velmi nepřehledná a v případě nutkání lze vždy použít pro off topic SZ, zejména pokud je hlavní náplní daného příspěvku. Na bike-forum.cz je na toto po dlouhé diskuzi zavedena skvělá věc - autor vlákna může označit příspěvky za zavádějící a obsah se nezobrazuje.

Ten kabel nepoznam, je nekde na nete o nom nejake info ?Zappadaddy píše:Vecteur bi-wire.
- Zappadaddy
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem nic nenašel.To víš Francie.