Kabely?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
elp
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabely?

Příspěvek od elp »

Áno, kdesi som poznamenal že kábel je samostatný komponent. Je svätou pravdou že medzi kabelážou ako takou bývajú občas až priepastne veľké rozdiely.
Počul som mnoho zostav za fúru peňazí, ktoré hrali príšerne vďaka zlej kombinácii komponentov, zlej akustike miestnosti zlému umiestneniu reprosústav .... . Napr. niekedy stačí posunúť jednu reprosústavu o par centimetrov a zvuk sa zmení radikálne. Ale späť ku káblom. Proste v týchto prípadoch boli zmeny pri výmene kabeláže také že to pri výmene akurát tak dajme tomu hučalo napr. menej alebo výšky boli ešte jedovatejšie ... .
A počul so veľa zostav kde prístroje v hodnote cca 10-tisíc za komponent hrali a naďalej hrajú pri správnom / VHODNOM nakáblovaní doslova úžasne.

Keďže už vlákno neostalo čisté, prepáčte par riadkov mimo tému aj mne:

*offtopic* A možno návrh pre nové vlákno. Skúsili ste si niekto postaviť a popočúvať dajme tomu zosilňovač na policu zo skla , následne MDF, potom dajme tomu žula alebo aj umelý kameň?
A počuli ste nejaké rozdiely vo zvuku? *thumbs up*

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

A možno návrh pre nové vlákno. Skúsili ste si niekto postaviť a popočúvať dajme tomu zosilňovač na policu zo skla , následne MDF, potom dajme tomu žula alebo aj umelý kameň?
A počuli ste nejaké rozdiely vo zvuku?
Na drevenem prkynku se mi sedi lip nez na plastovem, ale zvuk spis ovlivnuje to co jsem mel k veceri.

elp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elp »

Nemyslel som to ako srandu!!!
*offtopic* Skúšal to niekto resp. ma vplyv na reprodukciu aj stojan pod komponenty a reprosústavy?
Je stojan komponent???

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

elp píše:Nemyslel som to ako srandu!!!
*offtopic* Skúšal to niekto resp. ma vplyv na reprodukciu aj stojan pod komponenty a reprosústavy?
Je stojan komponent???
Jiste, ze ovlivnuje. Kdyz dam reproduktory na zem, tak to hraje zespoda.

elp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elp »

Niekedy je lepsie mlčať.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

Ale vazne. Pokud ten stojan nerezonuje, neni mnoho fyzikalnich duvodu, proc by mel neco ovlivnovat.

Zajiste brzy vystoupi nekdo, kdo slysel rozdily.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

ha....
třeba já věřím, že lze slyšet rozdíl i mezi podložkami pod komponenty.

elp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elp »

david píše:Ale vazne. Pokud ten stojan nerezonuje, neni mnoho fyzikalnich duvodu, proc by mel neco ovlivnovat.
Rezonuje sklenená polica pri stredne hlasnom posluchu pod zosilňovačom? Predstavme si napríklad pod lampovým!!!!

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

elp

1. já myslel, že nějak rezonuje každá plocha.
nehodlám polemizovat o fyzce. kapacitu na to nemajíc...
2. osobně jsem byl na prezentaci stojanů u německého audio-prodejce.
rozdíly jsme slyšeli. jasně a jednotně.
Naposledy upravil(a) lachim dne 09 bře 2010 22:57, celkem upraveno 1 x.

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

elp píše:Niekedy je lepsie mlčať.
Ale proč ?

Je to komponent jako každý jiný. Jestliže připustíme, že posledních 1,5 metru síťového kabelu, "mističky" na zeď či antirezonanční puky v ledničce (nebo dokonce před barákem) vliv na zvuk mají, musíme připustit stojanu totéž. Ono totiž na výsledný zvuk má vliv všechno, včetně nálady tvojí, nebo tvé přítelkyně (manželky), nebo barva a vůně tvých ponožek.

Ale nyní vážně:

Podívej se na položky Flexy Table + a Flexy Table Reference, obojí na znamenitém Humble Homemade Hifi. Je to k nevíře, ale provedení stojanu vliv na zvuk má - a já autorovi věřím.

elp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elp »

Určite aj ja verím na ZVUK STOJANOV, ktorý som si X-krat odskúšal, ako som naznačil police z rôznych materiálov doslova rôzne hrali . Lem ma zaujímali názory kolegov a preto som založil nové vlákno – takže debaty na túto tému tam.

david
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od david »

elp píše:Určite aj ja verím na ZVUK STOJANOV, ktorý som si X-krat odskúšal, ako som naznačil police z rôznych materiálov doslova rôzne hrali . Lem ma zaujímali názory kolegov a preto som založil nové vlákno – takže debaty na túto tému tam.
V tom pripade se opravdu radsi neptej, protoze jen hledas potvrzeni pro svou viru.

elp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elp »

Už som sa nevedel dočkať. Až teraz môžem isť pokojne spať.

JJR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JJR »

elp píše:Nemyslel som to ako srandu!!!
Je stojan komponent???
No ono to zase není až tak složité. Jelikož je zvuk de facto mechanická energie, která v místností lítá, odráží se a ještě různé délky vln podle frekvencí, tak vlastně rozvibrují skoro všechno - něco víc a něco míň. Když má přístroj horší, nebo dejme tomu náchylnou konstrukci na vibrace, tak v takovém prostředí rezonuje a tím ale rezonují i součástky uvnitř, které se tímto stávají tzv. mikrofonní a začnou se ovlivňovat a tím dochází k menší, nebo větší mířa zkreslení. Já se HIFI věnuji dlouho a někdy mám pocit, že je HIFI hlavně o rezonancích. Proto mám CD na 5cm žule a na přístrojích i repro ( stojan ) antirezonanční podložky - a je to FAKT slyšet. *hura* *palec* *bravo*

elp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elp »

*thumbs up*
Super, prosím Ťa presun to do vlákna Hifi/Bižuterie-Racky.
Ďakujem

Odpovědět