Myty predrazenych kablov?

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
kite19
Kontaktovat uživatele:

Re: Myty predrazenych kablov?

Příspěvek od kite19 »

To s tou nočnou, nie je báchorka.
Každý veríme čomu chceme.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

U mne tyto "nocni smeny" skoncily do jedne nepouzivane.. nekde. Kazdy sve spokojenosti tvurcem. ;)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Videl som viacero vecí, napríklad u elektrického náradia, kde je všetko rovnaké, všetko sedí, len nápis je odlišný a ceny tretinové. Funguje to u všetkého "značkového", a káble určite nebudú výnimkou.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

dalibor
Je to Tvoje věc, když se na místo kvalitního poslechu smíříš "jen" s podobným pohledem na výrobek. Ve světě Hifi je to naprostá drzost hodnotit něco jen od pohledu, aniž bys ty dva kabely slyšel a nejlépe porovnal. To by mělo nějakou relevanci. Tohle vypovídá jen o Tobě, že upřednostňuješ "kukačku" před poslechem. Cena v PRC je na úrovni Hamy a podobný bude i zvuk. Je to však Tvoje věc a i takoví hifisté existují, asi to není nic, čím by se člověk měl chlubit.
Když už chceš šetřit, tak si to udělej z metráže. Je to však jen Tvoje věc.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Daliborr
https://elektro.bazos.cz/inzerat/125641 ... in-rca.php
"Skvělá" nabídka kde ušetříš asi 200tis.😀

vav
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vav »

No, ak niekto kúpi, tak ušetrí. Ide zrejme o dobrý kábel, hodnotenie od kupujúcich na ali má veľmi dobré.

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Jiri, tak si koupím tento, a ještě ušetřím. https://de.aliexpress.com/item/32948207 ... 6062%23665

daliborr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od daliborr »

Oldear, jak ty víš jak kvalitní poslech já mám? Ve světě je drzost prodávat kabely pro hifi za tak obrovské sumy. Na rozdíl od tebe ,raději poslouchám hudbu a ne zvuky ,kde co cinkne. A můj kabel bude na úrovni Hama kabelu! A jsme tam. Slyšel jsi je a nebo srovnal s Hama Takže taky naprostá drzost. Já se nechlubím, jen jsem chtěl napsat, že i za méně peněz lze dosáhnout vynikajícího zvuku. *palec*

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

daliborr píše:
27 zář 2020 09:25
Jiri, tak si koupím tento, a ještě ušetřím. https://de.aliexpress.com/item/32948207 ... 6062%23665
Já s podobným Odinem zapojeným v koncových monoblocích žiju už několik let. Je to možná pro někoho propojovací ostuda, ale pokud si vzpomínám tak k němu žádné výhrady neměl ani Jiri (byl u mne) a ani kabelový kutil Pytel (měl ho doma). Pro mne a mou převážně rockovou sbírku je dostačující a když jsem ho měl na tuningu (kvalitnější koncovky) a musel použít náhradní kabely (ne tkaničku) tak to byla deka jak prase. Po navrácení Odinu se vše zase krásně rozsvítilo.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Netuším, jak kvalitní kabely to jsou, ale fascinuje mě, že maj koule používat název Nordost Odin. Vždyť by z nich Amíci mohli vysoudit poslední juan, ne? Proč se to neděje? Tohle přece Nordost nemůže brát jako reklamu, pokud je originál o tolik jinde... Tohle mi nejde do hlavy.

Nedělám si o Číňanech iluze, ale třeba u hodinek s okopčeným designem se celkem hlídaj a vydávat ty svoje Onegy za Omegy, si nedovolí :-)
Nadral reprosoustavy

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

v tom link-u co sem dal NIN je uvedeny nazov kabla len Odin nie Nordost Odin. Nic viac nic menej, neobhajujem to tym (sam som odporca fejkov...)

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Přímo v názvu produktu Nordost uveden není, to je fakt. Je "jen" v popisu, na špalících a bužírkách :)

Oprava: Tak na špalících v tomhle případě ne.

Každopádně důležitý je asi to, co uvádí NIN a tedy, že podle jeho pocitů je kabel v pohodě, čemuž nemám důvod nevěřit. Tím spíš nechápu, proč mají potřebu prodávat ho tímhle způsobem a ne pod vlastní značkou...
Nadral reprosoustavy

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Kdyby prodávali pod jiným názvem, asi by si toho nikdo moc nevšímal. Jinak kabel to je velmi dobrý a precizně provedený. Taktéž používám v XLR provedení. A nejenom já. Za patnáct stovek není co řešit.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Jenže v diskusi nejde o to, zda je ten či onen kabel dobrý či špatný. Jde tu o to, že hlásat, jak lze koupit za zlomek ceny "stejný" kabel z Číny jako je originál (který dotyčný nikdy nezkoušel), považuji za malomyslné. A nic by se na mém názoru nezměnilo ani v případě, kdyby v přímém porovnání byl čínský fake lepší než originál. Po takových příspěvcích se nemohu zbavit dojmu, že názory o "předražených kabelech" pramení z koukání na cenovky a nikoli z praktického porovnání takto odsouzených výrobků. A to je dost ubohé.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

100 % názorov na " originálne" káble, ktoré su tu ( a nie len tu) prezentované, sú výsledkom "koukání na cenovku"( a značku), nie výsledkom subjektívneho porovnania výhradne zvuku a odlíšenia káblov, bez znalosti čo sa momentálne počúva... ;)
A to je dost ubohé

Odpovědět