Myslíš ???Peer píše:Myslím, že když někdo používá kabely v řádu desítek korun, tak rozlišení nebude takové aby výměna síťových kabelů byla slyšet.
Síťový kabel XLO Reference 2 a jeho vliv na reprodukci
Re: Síťový kabel XLO Reference 2 a jeho vliv na reprodukci
To Aleska
Oblast psychoakustiky je vždy taková poslední záchranná berlička pro Ty co nechtějí slyšet a nebo jednoduše neslyší či neumějí hudbě naslouchat.Chce to jen vyzkoušet a pokud netrpíš slepotou,tak se to dá i uvidět.Přínos kvalitní power kabeláže je skutečně slyšet a vidět.
Oblast psychoakustiky je vždy taková poslední záchranná berlička pro Ty co nechtějí slyšet a nebo jednoduše neslyší či neumějí hudbě naslouchat.Chce to jen vyzkoušet a pokud netrpíš slepotou,tak se to dá i uvidět.Přínos kvalitní power kabeláže je skutečně slyšet a vidět.
Čím víc je síťový kabel slyšet, tím je horší některý komponent sestavy z pohledu citlivosti na vf a em rušení. Jinými slovy, u technicky špičkově řešeného audiozařízení síťový kabel slyšet není.
Peere, znáš mne - já neříkám, že slyšet nejsou. Je vždy něco mezi nebem a zemí, co se vysvětlit nedá. Ale to, jak to napsal captain není nic jiného, než psychoakustika. To, co popisuje, je dnes jednou z vědních disciplín, lidské psyché je nepoznatelné... Jestliže se někdo něčím přivede do negativní mysli, pak vše a doslova vše, jej převádí na druhý pól, čili k pozitivní mysli (nebo spíše někam doprostřed, do rovnováhy).
Byl bych opatrnější ve formulacích. Já jsem se hudbou jako profesionální studiový hudebník živil, takže nejen slyším, ale i vidím. Přínosu síťových kabelů věřím (někde jsem dokonce četl, že dobrým drátem se zvuk zkurvit nedá), ba dokonce i věřím, že to slyšíš tak jak popisuješ (prostě tomu věříš).captajn píše:To Aleska
Případný, prokazatelně slyšitelný vliv síťového kabelu není psychoakustika, ale následek nedůslednosti technického řešení audio komponentů.
Případný, prokazatelně slyšitelný vliv síťového kabelu není psychoakustika, ale následek nedůslednosti technického řešení audio komponentů.
Odvážné tvrzení...
Odvážné tvrzení...
Mezi alchymisty nepochybně...
merhaut píše:
Čím víc je síťový kabel slyšet, tím je horší některý komponent sestavy z pohledu citlivosti na vf a em rušení. Jinými slovy, u technicky špičkově řešeného audiozařízení síťový kabel slyšet není.
Aha, tak je to tedy! Proto je slyšet i třeba výměna napájecího kabelu k síťové pračce Accuphase u špičkových komponentů Accuphase.
A já jsem si naivně myslel, že je to díky kvalitnímu power kabelu
Aha, tak je to tedy! Proto je slyšet i třeba výměna napájecího kabelu k síťové pračce Accuphase u špičkových komponentů Accuphase.
A já jsem si naivně myslel, že je to díky kvalitnímu power kabelu

Accuprase a spicka ? Blbost -))
Myslím, že právě pračky Accuphase patřily vždy ke špičce.
Od nepaměti.
Od nepaměti.
Ale jo,krabice maj pěkný 

Accuprase dela samozrejme i povedene pristroje, bohuzel az ty nejvyssi, ty bezne dostupne z druhe ruky a ze spodniho konce, tam uz to takova slava neni. Nektere jsem videl jak jsou resene, nektere jsem pomahal ackoliv s tim velmi nesouhlasim "vytunit". Myslim si, ze do drahych pristroju se nerype, jakykoliv zasah se projevi pri prodeji. Kdybych nebyl omezeny financema, po accu bych se nedival.
Inu,měl sem možnost kdysi slyšet a i doma (půjčené neb sem holoprdelník)chvilku provozovat Accu...se jenom právě z té v „ “ spodní cenové hranici,i když 80 až 150 papírů za komponent není žádná láce.A nakonec sem tomu vlastně rád,že nemusím takhle vysoko mířit a nebo i je spíš možné,že to nebylo nic pro mé uši,neb i v této kategorii to prostě nemusí sednout.Zkoušely sme laborovat i se spoustou prodejcem a testery doporučené nakonec vel..mi drahé kabeláže,jak zde už padlo s velmi rozdílnými výsledky a když to tak shrnu vychází mi,že to byla nakonec děsná past na peníze.Žádný jiný komponent co sem pak měl na to nebyl tak náchylný!Nakonec použiji slova jednoho velkého fandy a vlastně i docela známého prodejce.Snad tu tím nezdvihnu nějakou bouři a nevol a hlavně je to tu děsně
a patří to do vlákna Accu...se.Tenkrát říkal něco ve smyslu-nevadí mi,že to hraje jak to hraje,ale strašně dobře to vypadá,je to kult a hlavně se to výborně prodává!

Když již zasíráme toto vlákno bonmotama našich velkých fandů a prodejců, tak ještě jeden
: Po dlouhodobé debatě o tom, že výrobek ověnčený svatozáří reklamy (a taky náležitě předražený) je v Hi-Fi k nepoužití, jsem dostal tuto odpověď: "Já to sám neposlouchám, víte já jsem audiofil".
Zmlkl jsem, pochopil jsem, skončil jsem.

Zmlkl jsem, pochopil jsem, skončil jsem.