STŘÍBRO NEBO MĚĎ?
Re: STŘÍBRO NEBO MĚĎ?
Nie len celková konštrukcia, ale aj to či je kábel položený na zemi alebo nie. 

Opravdový hifista klade kabel POD ZEM.vlado222 píše:Nie len celková konštrukcia, ale aj to či je kábel položený na zemi alebo nie.

Já myslím že každý, nejen hifista klade kabel stejně.
Ale to je zase iný kabel.
V hifi sa jedná o to aby kábel repro aj sieťový bol čo najmenej položený na podlahe.Co najviac bol vo vzduchu.Su na to rozne podložky a daju sa aj jednoducho svojpomocne vyrobiť z kartona ,polystyrenu ,dreva a roznej umelej hmoty.Tam ozaj netreba kupovať drahe hifi doplnky.Jedine ak z estetického hladiska alebo že je to značkové a drahé. Ak sa bude návšteva čudovať prečo a čo je to tam pod tým káblom tak sa snobista pochvali aj kolko to stálo.
V hifi sa jedná o to aby kábel repro aj sieťový bol čo najmenej položený na podlahe.Co najviac bol vo vzduchu.Su na to rozne podložky a daju sa aj jednoducho svojpomocne vyrobiť z kartona ,polystyrenu ,dreva a roznej umelej hmoty.Tam ozaj netreba kupovať drahe hifi doplnky.Jedine ak z estetického hladiska alebo že je to značkové a drahé. Ak sa bude návšteva čudovať prečo a čo je to tam pod tým káblom tak sa snobista pochvali aj kolko to stálo.
K tomuto ucelu se naprosto uzasne hodi napriklad poutove balonky naplnene heliem a privazane na vsechny (!) kabely v mistnosti, tedy i na LAN pripojeni PC a nabijecku mobilniho telefonu!jimmi píše:Ale to je zase iný kabel.
V hifi sa jedná o to aby kábel repro aj sieťový bol čo najmenej položený na podlahe....

Navic tyto balonky spolehlive funguji i jako akusticke zatlumeni mistnosti!

(A naprosto nenapodobitelne se potom poklada kabel v Turecku a dalsich "exotickych" zemich...

Hlavně nenapouštět vodíkem. Víte jak dopadl Zeppelin ?
V Německu nedávno vybuchl nevětraný kravín naplněný metanem.

dawsoo
ve všech bodech s tebou musím zas a znova souhlasit
ještě si dovolím napsat pořadí.
Nejvíce jsou "slyšet" reproduktorové kabely, dále pak signálové a jako poslední síťové kabely.

Nejvíce jsou "slyšet" reproduktorové kabely, dále pak signálové a jako poslední síťové kabely.
Rothaudio
paolo píše:dawsoo
Paolo čo píšeš poradie tak s týmto nesuhlasím zase ja.
Inak s dawsoo suhlasím tiež.

To poradie je ale tiež individuálne.
Momentálne u mna sieťové káble najviac menia zvuk!
Aj u mňa sú sieťové káble na 1 mieste. Jimmi problém je v tom, že ľudia nemajú možnosť si zapožičať a doma odskúšať kvalitne sieťové káble .
Takže opět klasika, hadání se o svých pravdách.
Teoreticky by mě zajímalo, jak kus drátu může ovlivnit třeba tzv. hloubku nahrávky, když ta je dána již při jejím pořízení a jakým způsobem ji poslechem zjistíme, když se prakticky mění při centimetrových rozdílech v místě poslechu mimo ideální pozici?
Používá snad při testech někdo nějaký pevný držák hlavy, který by ji fixoval ve stále stejné pozici? Asi ne.
Mezi pravým a levým uchem je ten nejdůležitější "vodič".
Teoreticky by mě zajímalo, jak kus drátu může ovlivnit třeba tzv. hloubku nahrávky, když ta je dána již při jejím pořízení a jakým způsobem ji poslechem zjistíme, když se prakticky mění při centimetrových rozdílech v místě poslechu mimo ideální pozici?
Používá snad při testech někdo nějaký pevný držák hlavy, který by ji fixoval ve stále stejné pozici? Asi ne.
Mezi pravým a levým uchem je ten nejdůležitější "vodič".
chlapi díky
zapomněl jsem dodat cenovou kategorii.
Síťové kabely ve vyšší kategorii, popř. v té nejvyšší dokáží udělat divy pomalu v každé sestavě.
Ve střední střídě bych raději doporučil koupit si kvalitní síťový filtr/pračku než řešit jaký kabel se bude hodit více či méně.
Byl jsem na instalacích u vícero lidí a málokdo doma měl zapojen do sestavy kvalitní síťový filtr.
zpět k tématu
viděl jsem graf s měřením, kde byl reproduktorový kabel zapojen do sestavy obrácen směrově než původně a výsledné měření se lišilo od prvotního.
zapomněl jsem dodat cenovou kategorii.
Síťové kabely ve vyšší kategorii, popř. v té nejvyšší dokáží udělat divy pomalu v každé sestavě.
Ve střední střídě bych raději doporučil koupit si kvalitní síťový filtr/pračku než řešit jaký kabel se bude hodit více či méně.
Byl jsem na instalacích u vícero lidí a málokdo doma měl zapojen do sestavy kvalitní síťový filtr.
zpět k tématu
viděl jsem graf s měřením, kde byl reproduktorový kabel zapojen do sestavy obrácen směrově než původně a výsledné měření se lišilo od prvotního.
Rothaudio
Tak si ich musia kupiť a potom ked vymenia z velkou stratou predávať. A to je aj u prepojovacich aj u reprokáblov.Vpodstate to platí o všetkom hifi.lubos píše:Aj u mňa sú sieťové káble na 1 mieste. Jimmi problém je v tom, že ľudia nemajú možnosť si zapožičať a doma odskúšať kvalitne sieťové káble .
Aj ked teraz sa doba zmenila ,pred 10-15timi rokmi boli všade Hranice, Colnice a minimálne rozšírený Internet. Teraz je to skoro naopak , v EU colnice "žiadne" a Internet všade, dokonca aj v Mobile. Co pred 20timi rokmi ani Mobil ako telefon poriadne nebol.
Dnes su možnosti aj výber omnoho vačšie ako vtedy.Niekdo musí kupiť a potom to napr. si vyskušaju okolo jeho kámoši atd.Dá sa kupiť aj bez skušania a experimentovať. Každá recenzia je reklama ale vpodstate každý kábel niekde zapasuje.Na to dopasovanie ale ich treba mať v šuplílu viac ks , nie len 2,3ks.Nedá sa ale určiť že najdrahší = najlepší.
V každej cenovej kategorii ale je konkurencia a firmy sa navzajom sleduju. Cena u serioznych firiem ide umerne z kvalitou čistotou medi, striebra,zlata,platiny, rhodia a ich roznych zliatin.Pokovovanie,konštrukcia,odrušenie kábla a technologioa výroby ,to všetko má vplyv.
Ale tým tým aj zvuková a cenová kvalita káblu ide hore.
Treba mať ale adekvátne kvalitný celí retazec.
A ked vymeníš zdroj zvuk, hrá to inak. Vymeníš predzosilnovač, hrá to inak..atd.Vymeníš Reprosustavy a hrá to totále rozdielne.A je to donekonečna.
Doteraz som bol šťastným poslucháčom hudby, neveriacim na vplyv káblov. Niektorých prispievateľov na tomto fóre veľmi rešpektujem s ohľadom na ich príspevky. Keby tu pán s Yamaha znakom nenapísal to čo napísal o tých kábloch, mohol som žiť naďalej šťastne
Týmto sa zároveň ospravedlňujem všetkým čo mi boli na smiech pre ich názory na káble, nikdy som to neskúšal, teda laborovanie s káblami a zároveň som tomu neveril. Teraz to aspoň vyskúšam!
Kde a aký reproduktorový kábel VDH kúpiť ? poradí mi niekto? v ešte rozumnej cenovej hladine.

Kde a aký reproduktorový kábel VDH kúpiť ? poradí mi niekto? v ešte rozumnej cenovej hladine.
signálový Monacor AC.Jiri píše:Otázkou samozřejmě zůstává jestli lze dosáhnout stejného efektu i vhodně zvolenou levnější kabeláží...
http://www.reproobchod.cz/monacor-ac-080rt-p3776
138,- Kč.
repro DIY
kroucená párová čtyřka 1,5mm2, měď, solid core, polyuretan --- tj. 2 x 2 x Ø 1.00mm smaltovaný drát.
http://www.ges.cz/cz/cul-100-1-00-GES06914142.html
na 2 x 1.5m stačí jedna tahle cívka.
201,- Kč.
za 339,- a trochu práce regulérní hi-fi.

Zcela upřímně: Na kabely jsem dlouho nevěřil, ale změnila to dávná zkušenost při výměně standardního kabelu u sluchátek Sennheiser HD600 za kabel zn. Cardas. Ta změna byla tak výrazná, že jsem vliv kabelů začal brát vážně. V průběh let jsem vyzkoušel pár různých kabelů (napájecích, signálových XLR i RCA, sluchátkových i repro) a zjistil jsem, že v některých sestavách kabely vliv mají, v jiných ne. V jedné ze stávajících sestav (DAC Audio-GD Master 7 > Leben CS600) jsem vyzkoušel několik RCA kabelů a vliv žádný, což je snad poprvé
V jiných sestavách se stejnými kabely rozdíly jsou...
A dodatek: Konektory jednou za pár let čistím, v tom to není. Před srovnáním dvou kabelů je čistím vždy, abych vyloučil faktor znečištění konektorů, ale samozřejmě je tu spousta dalších, třeba stínění atd. Určitě to není (jen) použitým materiálem. (Některé ze svých zkušeností a názory na materiály jsem tu nicméně už uvedl čistě podle svých zkušeností s konkrétními kabely.)

A dodatek: Konektory jednou za pár let čistím, v tom to není. Před srovnáním dvou kabelů je čistím vždy, abych vyloučil faktor znečištění konektorů, ale samozřejmě je tu spousta dalších, třeba stínění atd. Určitě to není (jen) použitým materiálem. (Některé ze svých zkušeností a názory na materiály jsem tu nicméně už uvedl čistě podle svých zkušeností s konkrétními kabely.)