Tip na dobrý XLR kabel mezi preamp a poweramp
Re: Tip na dobrý XLR kabel mezi preamp a poweramp
no podla mna sa v takom Nordost vzdy ked majitel firmy vecer srka nejake dobre pitie musi placat do stehien a ide ho popucit od smiechu a stastia a zaroven nechapat ze sa najdu stale dalsi a dalsi co mu to dobre pitie zaplatia tak stedro:-)
Oblast kablov je neuveritelna velka bublina a podla mna u tych za desiatky tisic Eur dehonestuje hifistov na dve bandy snobi a tupci. (navyssi model sietoveho a repro kabla stoji u nich skoro 30tis Eur- to je priam vtipna suma)
Oblast kablov je neuveritelna velka bublina a podla mna u tych za desiatky tisic Eur dehonestuje hifistov na dve bandy snobi a tupci. (navyssi model sietoveho a repro kabla stoji u nich skoro 30tis Eur- to je priam vtipna suma)
Ale zase....
Very precise conductor spacing is used to keep capacitance and inductance extremely low. Nordost claims that micro-mono-filament technology increases signal bandwidth, resulting in cables that transmit signals at over 90% the speed of light. They have said, "This is 20 to 25% faster than conventional cables, resulting in a tremendous improvement in musical accuracy and clarity."
Very precise conductor spacing is used to keep capacitance and inductance extremely low. Nordost claims that micro-mono-filament technology increases signal bandwidth, resulting in cables that transmit signals at over 90% the speed of light. They have said, "This is 20 to 25% faster than conventional cables, resulting in a tremendous improvement in musical accuracy and clarity."
Nedá mi to kucí, a abych přilil voleje do ohně, v našich "snobskejch" kruzích je už téma kabelů uzavřený. Prostě ty exotický s honosnejma značkama za obrovský peníze hrajou líp. Toť naše obsedantní představa, nelze jinak a nejede přes to vlak. Ergo kladívko. Musíte se s tím nějak vyrovnat
Teď se řešej konektory. U Ejchmanů a WBT si totiž naši spoludevianti vymysleli, že přesným bodovým kontaktem se signál zbaví přechodovýho balastu, vířivejch proudů, etc. prostě další ALCHYMIE
a že každej správnej snob musí mít na drátu drahý stříbrný nextgeny nebo bullety, jináč je v hifi mrtvej muž 
A sou mezi náma někerý, co jim skočili na špek a utrácej teď nehorázný prachy za ty konektory. Věřili byste tomu?
A tady je to černý na bílým:
http://www.tnt-audio.com/accessories/bu ... gen_e.html
Teď se řešej konektory. U Ejchmanů a WBT si totiž naši spoludevianti vymysleli, že přesným bodovým kontaktem se signál zbaví přechodovýho balastu, vířivejch proudů, etc. prostě další ALCHYMIE
A sou mezi náma někerý, co jim skočili na špek a utrácej teď nehorázný prachy za ty konektory. Věřili byste tomu?
A tady je to černý na bílým:
http://www.tnt-audio.com/accessories/bu ... gen_e.html
Ale jen si tomu věřte. A taky berte na rakovinu homeopatika.
Ale vždyť ten Nordost se dá na ýbeji výhodně koupit i z druhý ruky a pak se platí "jen" za cenu materiálu.U stříbrnejch kabelů vychází metr zhruba na tisíc euro !
Zrovna budu předělávat tyhle stříbrný XLR Nordosty pro jednoho známýho a v igelitce toho mám asi za stodvacet tisíc.Trochu mě děsí představa, že bych to cestou do práce zapoměl ve vlaku
Zrovna budu předělávat tyhle stříbrný XLR Nordosty pro jednoho známýho a v igelitce toho mám asi za stodvacet tisíc.Trochu mě děsí představa, že bych to cestou do práce zapoměl ve vlaku
kabelguru.cz
az na to ze sa velmi rozmohol predaj fejkov. Aj Cinsky fejkeri si chcu omocit pazur v tej chutnej lepkavej kablovej omacke za tisice Eur. hlavne to neni tak narocne na vyrobu ako postavit bedne alebo poriadny zosik a vyvar je suprovy aj pre fejkerov co to predavaju za desatinu ceny na ebay alebo v inzercii ako originaly
šeďour——> Však to predaj cestou na trhu za 150, 120 dáš majiteľovi bolestné a máš 30 bez roboty 
za mě bych si dovolil osobní postoj ukončit větou :
výrobci předražené kabeláže všech zemí ..polibte mi prdel
výrobci předražené kabeláže všech zemí ..polibte mi prdel
Nenechte se balamutit kucí. My snobové nakupujem u oficiálních vydřiduchů. To sou takový ty studia ve vilách s obsluhou nahoře bez, tzn. platba za drát, vč. kuřby i s certifikátem, šnaps inkluzív. A to je vlastně ta přidaná hodnota
No a ty fejky sou políčený právě na ty z vás, kerý neudržej pevnej morál na drátech z datártu a selžou při vidině možnosti získat něco drahýho skoro zadáčo.
A to něco pak podrobíte slepýmu/ hluchýmu testu na diy kolovrátkách a zjistíte, že to nehraje ( logicky) a tak to honem běžíte napsat na internety, abychom my snobově viděli, jak jsme úplně vedle. No atak se uzavírá bludný kruh šetřivého hifíka badatele a furt dokola. To je úplná karma lidi, bacha na to, ať to nedáte v příštím životě znova

No a ty fejky sou políčený právě na ty z vás, kerý neudržej pevnej morál na drátech z datártu a selžou při vidině možnosti získat něco drahýho skoro zadáčo.
A to něco pak podrobíte slepýmu/ hluchýmu testu na diy kolovrátkách a zjistíte, že to nehraje ( logicky) a tak to honem běžíte napsat na internety, abychom my snobově viděli, jak jsme úplně vedle. No atak se uzavírá bludný kruh šetřivého hifíka badatele a furt dokola. To je úplná karma lidi, bacha na to, ať to nedáte v příštím životě znova
hele toome nic proti ale po tvejch "moudrech " mi to nedá ..když vidím v tvým podpisu např ten silič tak mi to přesně zapadá do tvýho popisu :
když jeden nevlastní set s dostatečnou rozlišovací schopností ..
pro mě nevěřícího tomáše entry level o ničem ..
mám třeba :
musical fidelity F19
Threshold S/500
a nemám pocit že bych těm zesákům pomohl lepší kabeláží a že by to potřebovali ..takže asi tak ..
já bejt tebou bych si pořídil nejdřív pořádnej zesilovač a pak bych přemejšlel o kabelech
když jeden nevlastní set s dostatečnou rozlišovací schopností ..
pro mě nevěřícího tomáše entry level o ničem ..
mám třeba :
musical fidelity F19
Threshold S/500
a nemám pocit že bych těm zesákům pomohl lepší kabeláží a že by to potřebovali ..takže asi tak ..
já bejt tebou bych si pořídil nejdřív pořádnej zesilovač a pak bych přemejšlel o kabelech
pulenej: Teď opravdu nevím kam míříš. Ale jako majitel historických přístrojů zřejmě v mém podpisu vidíš nějaké Stereophille Recommended Components- Class A 2013/14/15. No a tyto prostě jakost připojených kabelů odrážejí tak, jak jsem popsal výše. Nemám pocit, že bych to musel nějak dále komentovat. Čistě snobská záležitost, znáš to 
PS. Stejně ale, hrát by ti to mohlo i tak. Nebude problém v bednách? Jaký máš bedny?
PS. Stejně ale, hrát by ti to mohlo i tak. Nebude problém v bednách? Jaký máš bedny?
já nemám se zvukem problém ..rozhodně se ho nepotřebuju snažit vylepšovat kabely 
rozhodně nemám dvopásmo s basreflexem a kovovou kalotou .. to je další entry level hračka pro malý kluky
to ti píšu jen jako reakci na tvoje poznámky na téma rozlišení aparátu lidí co neslyší rozdíly v kabeláži .. jestli jsi to myslel ironicky ..tak sorry
rozhodně nemám dvopásmo s basreflexem a kovovou kalotou .. to je další entry level hračka pro malý kluky
to ti píšu jen jako reakci na tvoje poznámky na téma rozlišení aparátu lidí co neslyší rozdíly v kabeláži .. jestli jsi to myslel ironicky ..tak sorry
pulenej: Hele, normálně stačí napsat na co hraješ. Nemusíš chodit kolem horký kaše 
pokud ti nestačil příklad dvou zesáků vs tvýho co máš v podpisu není se dál o čem bavit ..
když jsi nepochopil na co narážím ... dál investuj do kabeláže ..
když jsi nepochopil na co narážím ... dál investuj do kabeláže ..