Upgrade zvuku- jumper´s Valhalla_BW802D2&top setup

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Zamčeno
maputi
Kontaktovat uživatele:

Re: Upgrade zvuku- jumper´s Valhalla_BW802D2&top setup

Příspěvek od maputi »

Trashwatcher píše: No jestli jsi čekal se svými příspěvky od 10. března 2015 do dneška, tak musím říct, že se Ti ten první fakt povedl ... *2thumbsup*
Máš pravdu,je to můj první příspěvek.Slušný člověk nemá moc důvodů sem psát,je to tu zaplevelené všeználky jako ty,kteří mají minimální zkušenosti v HiFi,ale předem ví,co může a co nemůže fungovat aniž si sami cokoli vyzkouší.
Pokud chce někdo předat svou poslechovou zkušenost hned je napadán ať to podloží výpočty,vzorečky atd.
Vy jste ještě nepochopili, že HiFi není o vzorečcích ale o radosti z poslechu hudby ? :roll:

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

A co ma spolecneho prosazovani technickych (a marketingovych) nesmyslu spolecneho s radosti z hudby ?? Prece nikdo z tzv. skeptiku nikomu v poslechu hudby nebrani ani ji nikomu "nekazi", dokonce bych rekl ze je to spis naopak - kdyz se clovek oprosti od nesmyslu, muze se vic venovat prave te hudbe.
Ale koukni se na vlakna ktera se venuji skutecne hudbe - tam kupodivu moc zivo neni a kdyz tak to je vetsinou nejaky (prog)rock nebo konzumni jazzik. Stejne jako se v pomeru k neustalym hadanicim o kabelech moc neresi veci, ktere skutecne nezpochybnitelny vliv maji - akustika, reprosoustavy ...

maputi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maputi »

Jarda69 píše: Hele, ty Pytlíku. Ty si nejprve přečti co píšu. Než vypustíš takový blábol. Jestli nedokážeš rozlišit mezi "to přece nemůže mít vliv" a "má to vliv, ale zajímalo by mě proč" tak se na hlubší úvahy vyprdni.
Děkuji.
Hele Ferdo,nevím jak ty,ale mě stačí, že to slyším,nepotřebuju to mít vysvětlené pomocí vzorečků.
Podle mě je náš koníček o posouvání zvuku,pokud mám odvahu tak nové věcí vyzkouším - hrozí,že se mi to bude líbit a budu to chtít.Netvrdím, že všechno a u všech bude mít stejný přínos, bohužel záleží na zbytku sestavy.U dražších a vyvážených sestav mají tyto změny daleko větší vliv. :o

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Protože člověk musí rozlišovat mezi kvalitní a předraženou sestavou, a pak se uplaňuje tahle démonická úchylka jako hifi pojistky ap. fetiš. Dám si hifipojistku do okruhu s pračkou a prádlo bude vyprané lépe jak s Perwollem :D. Jinak opravdu by si měl občas překonat strach a podívat se někdy do útrob reprosoustav jaké pidi drátky tam jsou a rozhodně nepůjde o stříbro ani jiné drahé kovy, protože jsou ukryty očím narozdíl od načechraných opletů signálových a reprokabelů *2thumbsup*.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

maputi píše:
Jarda69 píše: Hele, ty Pytlíku. Ty si nejprve přečti co píšu. Než vypustíš takový blábol. Jestli nedokážeš rozlišit mezi "to přece nemůže mít vliv" a "má to vliv, ale zajímalo by mě proč" tak se na hlubší úvahy vyprdni.
Děkuji.
Hele Ferdo,nevím jak ty,ale mě stačí, že to slyším,nepotřebuju to mít vysvětlené pomocí vzorečků.
Podle mě je náš koníček o posouvání zvuku,pokud mám odvahu tak nové věcí vyzkouším - hrozí,že se mi to bude líbit a budu to chtít.Netvrdím, že všechno a u všech bude mít stejný přínos, bohužel záleží na zbytku sestavy.U dražších a vyvážených sestav mají tyto změny daleko větší vliv. :o

Vždyť blábolíš uplně z cesty. Asi si mě s někým pleteš. Já po nikom žádné vzorečky nechtěl. Naopak jsem pro, aby dál zkoušeli podle ucha. Dokonce jsem i navrhl další možnosti, co poslechem zkusit.
Viz třeba vlákno o výměně spínaného zdroje za lineární. Fakt nechápu, s čím máš problém.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Celý problém se dá shrnout takto:
Tento prostor našeho setkávání se neliší od jiných, může se zde registrovat a psát každý, stejně jako se na svět narodí a žijí v něm velmi odlišní lidé.
Takže jsou zde milovníci hudby a techniky různých stádií vývoje, různých zkušeností , lidských vlastností a ještě různého stupně víry v dokonalost současného vědeckého popsání světa.
Nemůže se logicky shodnout člověk provozující sestavu základní třídy s druhým, který už došel k třídám nejvyšším a na své cestě vyzkoušel již mnoho komponentů a udělal mnoho zkušeností.
Jsou tu lidé, kteří věří tomu, že vše co se děje je již vysvětleno a na popis kabelu stačí ohmův zákon.
Jsou tu však i lidé, kteří věří tomu, že zdaleka není vědou vysvětleno vše o fungování světa a pro vysvětlení vlivu kabelu jim nestačí ani hodnoty odporu, indukčností, kapacity a skinefektu.Osobní zkušenost s životem jim ukázala, že zdaleka vše se nevejde do škatulek, rovnic a vědeckých teorií.
Jak se mohou tito lidé s tak rozdílným pohledem na svět shodnout?
Nemohou, žijí vlastně v jiných světech. Mají jedinou možnost, mohou se jen tolerovat a respektovat toho druhého, nic jiného není možné. Toto se týká nejen audio oblasti, paralelu najdete na každém fóru o čemkoli, i ve styku lidí v reálném životě.
Je to velmi prosté a jednoduché, ale změnit to je naopak obtížné.

Pravdou je, že nedokonalý spoj nebo případná oxidace ve styku kontaktů výrazně zhorší přenos v našem případě audiosignálu. Proto je potřeba občas všechny spoje zkontrolovat a případně dotáhnout. Ale v pořádném hifi jsou všechny kontakty opatřeny pokovením materiály, které neoxidují (zlato), nebo je jejich oxid dokonale vodivý (stříbro).
Noble Audio - výroba a prodej

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

NA píše:Jsou tu však i lidé, kteří věří tomu, že zdaleka není vědou vysvětleno vše o fungování světa a pro vysvětlení vlivu kabelu jim nestačí ani hodnoty odporu, indukčností, kapacity a skinefektu.
Ano, podstatne je to slovo věří :) Nikdo netvrdí, že věda umí vysvětlit vše, jenže se tu nebavime "o všem", ale o vcelku obyčejných věcech, ve kterých žádné záhady nepanují. Že si někdo přečtě v nějakých populárních časopisech něco o kvantové fyzice nebo o skin efektu a pak s tím argumentuje, aniž by měl o problematice aspoň trochu páru nebo ignoruje při jakých podmínkách se dané věci projevují, pak je to jenom směšná demagogie :)

To nejasné, nezměřitelné a navíc s velkým vlivem existuje, ale mezi našima ušima :)

Trashwatcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trashwatcher »

Když to tak pročítám, tak jsme se přece jen něčeho dobrali. Jak skvěle napsal Lad2000, "problém" lze vyřešit přepojením vývodů ve reprosoustavě. Tedy zkratem. Poměrně levně - udělá-li si to majitel sám, tedy zdarma.
Není to pak ale zbytečné, snažit se nahrazovat zkrat něčím za 70 kkč ? Ledaže by někdo objevil, že "nekabel" je horší, než kabel z jeho účtenky. :lol:
Není fakt lepší se na tyhle psychoakustické kraviny vykašlat a v klidu poslouchat pěknou muziku, jak moudře radí bh69 ? Není to k ničemu a jen to degraduje fórum.

Ale dost srandy ... viz dále.

NA:
Ano. V principu je pravda, co píšeš. Vývoj běží dál, technici objevují nové technologie (součástí vývoje jsou i ty nenáviděné vzorečky) a předkládají je uživatelům. A to i těm nejnáročnějším.

Co se týká diskutované nemožné shody obou táborů, nemyslím si, že jsou ty hranice tak ostře vymezené ... Nicméně, vše, co jsi napsal, platí. Jen je potřeba, aby i ti, co rádi hudbu poslouchají (a to jsme snad všichni), nezavírali oči a uši před těmi technickými informacemi. Přece jen proti nim stojí bezohledná skupina obchodníků, kteří za každou cenu chtějí prodat svůj výrobek. A za co nejvyšší peníze. A případné neznalosti zákazníka obratem využijí. Tudíž "slyšet, co vidím" nestačí. Je vhodné i vědět. Pak si můžu tu svoji sestavičku vymazlit efektivně.

Proto si myslím, že spolupráce náročných posluchačů s techniky má smysl.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

vtipny je i tohle reseni - eliminuje i ten drobny rozdil a dilema, ktery par pripojit prvni a ktery pres propojky (at uz to ma nebo nema vliv)

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Cituji :

Lachim...co takhle ?
http://www.htguide.com/forum/showthread ... 03-speaker
http://www.davis-acoustics.com/conseils-dutilisation/

Tak to už máme 100 x vyzkoušené, co je nejlepší . Zdraví Pytel.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

bh69 píše:
NA píše:Jsou tu však i lidé, kteří věří tomu, že zdaleka není vědou vysvětleno vše o fungování světa a pro vysvětlení vlivu kabelu jim nestačí ani hodnoty odporu, indukčností, kapacity a skinefektu.
Ano, podstatne je to slovo věří :) Nikdo netvrdí, že věda umí vysvětlit vše, jenže se tu nebavime "o všem", ale o vcelku obyčejných věcech, ve kterých žádné záhady nepanují.
To jsi mě chytl za slovíčko, jsou tu lidé co to vědí, protože si to prakticky zažili.
Pokud Ty víš, že vedení audiosignálu vodičem je obyčejná a probádaná záležitost, já vím, že tomu tak není.
Na mou otázku jak to Ty víš odpovíš pravděpodobně, protože věda o tom píše to a to, a to je stále jen Tvá víra ve vědu.
Když já napíšu, že to vím, a Ty se zeptáš jak to vím, odpovím, protože jsem z vedením audiosignálu udělal mnoho praktických zkoušek s různými materiály a geometriemi a jsou tam velké zvukové rozdíly a věda na to nedává odpovědi.

NA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NA »

Trashwatcher píše:Když to tak pročítám, tak jsme se přece jen něčeho dobrali. Jak skvěle napsal Lad2000, "problém" lze vyřešit přepojením vývodů ve reprosoustavě. Tedy zkratem. Poměrně levně - udělá-li si to majitel sám, tedy zdarma.
Není to pak ale zbytečné, snažit se nahrazovat zkrat něčím za 70 kkč ? Ledaže by někdo objevil, že "nekabel" je horší, než kabel z jeho účtenky. :lol:
Není fakt lepší se na tyhle psychoakustické kraviny vykašlat a v klidu poslouchat pěknou muziku, jak moudře radí bh69 ? Není to k ničemu a jen to degraduje fórum.

Ale dost srandy ... viz dále.

NA:
Ano. V principu je pravda, co píšeš. Vývoj běží dál, technici objevují nové technologie (součástí vývoje jsou i ty nenáviděné vzorečky) a předkládají je uživatelům. A to i těm nejnáročnějším.

Co se týká diskutované nemožné shody obou táborů, nemyslím si, že jsou ty hranice tak ostře vymezené ... Nicméně, vše, co jsi napsal, platí. Jen je potřeba, aby i ti, co rádi hudbu poslouchají (a to jsme snad všichni), nezavírali oči a uši před těmi technickými informacemi. Přece jen proti nim stojí bezohledná skupina obchodníků, kteří za každou cenu chtějí prodat svůj výrobek. A za co nejvyšší peníze. A případné neznalosti zákazníka obratem využijí. Tudíž "slyšet, co vidím" nestačí. Je vhodné i vědět. Pak si můžu tu svoji sestavičku vymazlit efektivně.

Proto si myslím, že spolupráce náročných posluchačů s techniky má smysl.
Osobně velmi oceňuji tento příspěvek.

Určitě je nejlevnější i nejlepší řešení kvalitně vývody od vyhybek spojit a přivézt pouze k jednomu páru svorek, ale tento zákrok si neudělá každý a Lachim tu už vyloženě psal, že nebylo připuštěno zasahovat do beden.

Z Tvého příspěvku jsem pocítil, že Tvůj největší problém jsou peníze, respektive máš problém, že existují výrobci a obchodníci, kteří nabízejí nákladné výrobky, popřípadě i lidé co na tyto výrobky dosáhnou. Musíme se smířit s tím, že pokud by nebyl na drahé věci odbyt zmizela by nabídka, tedy nechme to na lidech a trhu. Člověk co dá balík za kousek kabelu patří pravděpodobně do jiné příjmové skupiny než Ty, tak na to pohlíží zcela jinou optikou a proč si z toho dělat hlavu, ne každý co má více peněz než já musí být lump.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

NA píše:Když já napíšu, že to vím, a Ty se zeptáš jak to vím, odpovím, protože jsem z vedením audiosignálu udělal mnoho praktických zkoušek s různými materiály a geometriemi a jsou tam velké zvukové rozdíly a věda na to nedává odpovědi.
nechci nikoho chytat za slovicka ... jedna vec je, jestli je na vsechno nejaka teoreticka odpoved, druha vec je, jestli vubec nejaka nevysvetlitelna nejasnost existuje a jestli se da ten udajny rozdil zmerit. Pises, ze jsi delal prakticke zkousky - mas teda nejaka objektivni mereni, ktera ukazuji, ze audio signal se prokazatelne zmenil, aniz by pro to bylo nejake vysvetleni beznymi paremetry ?

Trashwatcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trashwatcher »

NA píše:
bh69 píše:
Ano, podstatne je to slovo věří :) Nikdo netvrdí, že věda umí vysvětlit vše, jenže se tu nebavime "o všem", ale o vcelku obyčejných věcech, ve kterých žádné záhady nepanují.
To jsi mě chytl za slovíčko, jsou tu lidé co to vědí, protože si to prakticky zažili.
Pokud Ty víš, že vedení audiosignálu vodičem je obyčejná a probádaná záležitost, já vím, že tomu tak není.
Na mou otázku jak to Ty víš odpovíš pravděpodobně, protože věda o tom píše to a to, a to je stále jen Tvá víra ve vědu.
Když já napíšu, že to vím, a Ty se zeptáš jak to vím, odpovím, protože jsem z vedením audiosignálu udělal mnoho praktických zkoušek s různými materiály a geometriemi a jsou tam velké zvukové rozdíly a věda na to nedává odpovědi.
Sice nebyl příspěvek přímo adresován mně, ale odpovím.
Nevím, proč tu stále lítá termín víra. Technici nejsou řízeni vírou ani na ni nespoléhají. My si umíme věci jednoznačně změřit. A přes to vlak nejede. Netvrdím, že to jde u všeho (leckde to je dáno i potřebným vybavením pro takové analýzy), ale jak už zde bylo mnohokráte opakováno, u fundamentálních a jednoduchých věcí JEDNOZNAČNĚ ANO. Ostatně i Ty jsi uznal ty věci kolem těch kvalitních spojů apod. A zrovna tam to jde změřit za 5 minut.
U celé řady věcí to tak snadné není, ale jde to. Když se spočítá výhybka reprosoustavy a pak se reálně odladí, je to slyšet. Dá to práci, al výsledek PŘESNĚ odpovídá výstupům měření.

Ano - zákon trhu si své zákazníky najde. Z Tvé odpovědi na můj předchozí příspěvek jsem ale pocítil, že na rozdíl ode mne máš zájem na té tvrdé separaci zmíněných dvou táborů. Ostatně, jak by ne ? Je to i Tvůj kšeft. Stejně jako u ostatních prodejců. Kdyby lidé přistupovali k technologiím racionálně - myšleno "koupím si to nejlepší, ale jen to, co má smysl a to zbytečné už ne" - zřítil by se celý trh prodeje highendu. Tudíž je potřeba neustále vytvářet tajemno a přesvědčovat kupující o absolutní dokonalosti kupovaného. Je to otevření prostoru pro neomezený kšeft. A tady se asi ty dva tábory opravdu liší. Nejhumornější na tom ale je, že se odvracíte od techniků, bez kterých byste neprodali/nekoupili nic. Oni totiž veškeré své teoretické (mnohdy přímo vědecké) i praktické zkušenosti vložili do vývoje věci, kterou kupujete/prodáváte.

A díky tomuto principu se už v této diskusi dále nedostaneme.

Horizon
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Horizon »

Za sebe děkuji všem co pořád přispívají-hlavně z vlastní zkušenosti,je to hodně poučné i když je vidět že se diskuze (tady třeba o kabelech)při rozdílných názorech vždy někoho osobně dotkne,i když jde v první řadě o finance a pohled na věc toho druhého,no i tak je to poučné,NA-za sebe souhlasím s tvými příspěvky které se snaží vcelku smírně vysvětlit že každý si koupí co chce,na co má,a co je dle něj a pro něj-v tu chvíli nejlepší-a tak je to asi dobře.
Traschwater-mám kromě hudby ještě jeden koníček,motocross,známý jezdí na motocyklu vyrobeném v číně a stál ho necelou 1/4 toho co mně,je spokojen,já mu nevymlouvám že na tom si neužije vůbec žádný adrenalin-protože on je spokojen s tím co má,a tak je to asi dobře.Za sebe můžu říct že aparaturou kdy 1ks mě stál 17tis jsem si prošel a následně prodal,ale někdy závidím těm co tady zůstanou a jsou spokojeni,ani mě nenapadá tohle někomu vymlouvat-jenom ještě dodám že u známého s takovou sestavou nikdy nevydržím poslouchat víc jak max.1hod,
Různé kabely jsem již taky zkoušel,měnil,poslouchal,něco zůstalo něco jsem prodal dál-no a?divil bych se kdyby to někoho rozčilovalo tak že by mi spílal do hlupáků(obrazně-abych nebyl napaden,hned první den)

Zamčeno