NA píše:tento zákrok si neudělá každý
Určitě mu to to znalý kamarád udělá - a toto i za pivo. Jiná věc je ten zásah do beden.
NA píše:Z Tvého příspěvku jsem pocítil, že Tvůj největší problém jsou peníze, respektive máš problém, že existují výrobci a obchodníci, kteří nabízejí nákladné výrobky, popřípadě i lidé co na tyto výrobky dosáhnou. Musíme se smířit s tím, že pokud by nebyl na drahé věci odbyt zmizela by nabídka, tedy nechme to na lidech a trhu. Člověk co dá balík za kousek kabelu patří pravděpodobně do jiné příjmové skupiny než Ty, tak na to pohlíží zcela jinou optikou a proč si z toho dělat hlavu, ne každý co má více peněz než já musí být lump.
Nikdo netvrdí, že je někdo lump. A pokud jde o příjmové skupiny, nejsem na penězích závislý a vydělám jich dost. Ale umím je účelně investovat (teď mi ale nepiš, že každý má chuť investovat do něčeho jiného). Člověk, co dá balík za kousek kabelu, který je smysluplný a něco přinese - nic proti tomu. Ale dát balík za kousek kabelu, který NIC nepřinese, je nesmysl. Investovat velké peníze JEN za smysluplnou věc znamená, že si jich vážím a NE že jich mám málo. Ostatně je veřejným tajemstvím, že ti opravdoví pracháči jsou ti největší skrblíci.
Malý příklad: potřeboval jsem multimediální TV propojit se vstupem DA převodníku. Protože je ale TV spojená s rozvodem kabelovky a zemněná přes ni (což vadilo, protože audio systém je zemněn jinde a vznikla smyčka a brum), použil jsem optický kabel. První mi padl do oka jeden značkový. Ten ale (bez ohledu na to, že to byla velice známá značka) nesplňoval mechanické tolerance konektorů a viklal se v patici. Vrátil jsem ho a koupil jiný kabel (shodou okolností za pětinu ceny původního). Špičková funkce. Uvádím záměrně tento příklad, protože díky přenosu světlem a pominu-li optoelektronické prvky a pár součástek kolem, šlo hlavně o dodržení mechanických parametrů.
Nejde o to, že ten původní byl 5x dražší, byl vadný a ten druhý je OK. To mohla být vada série (zkusil jsem jich víc). Ale nepátral jsem po příčině. Ten druhý fungoval - tak jiný nepotřebuji. A nevadí, že stál pětinu. O to jde.
Ale jak píšu výše, toto je zbytečná diskuse, která nikam nevede. Jakmile se diskuse převádí do osobní roviny, je po diskusi.