Upgrade zvuku- jumper´s Valhalla_BW802D2&top setup
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Upgrade zvuku- jumper´s Valhalla_BW802D2&top setup
Naivně jsem čekal, že už vlákno skončilo.
Výsledkem je pro mě, že praví a zkušení hifisti si na drahých kabelech najdou svůj zvuk. Ostatní si koupí parametrově shodný kabel za lidovou cenu. Výsledek stejný, ale přesto jiný.
Jen by mě zajímalo, jestli se zlepší zvuk při případném zdražení kabelu.
Výsledkem je pro mě, že praví a zkušení hifisti si na drahých kabelech najdou svůj zvuk. Ostatní si koupí parametrově shodný kabel za lidovou cenu. Výsledek stejný, ale přesto jiný.
Jen by mě zajímalo, jestli se zlepší zvuk při případném zdražení kabelu.
Já bych to nehrotil. Pokud to hraje a peníze nejsou problém, tak co?
https://www.youtube.com/watch?v=O27Tn06bEXU
https://www.youtube.com/watch?v=O27Tn06bEXU
2 bohus
Ano stalo sa to asi 2-3x, vždy som to opravil bezplatne (záruka..) a vždy som povedal, v čom je problém - citlivosť CMOS procesora v ovládaní na statickú elektrinu a jeho náhodné "zmrznutie" po nejakom rušení z okolia alebo zo siete, vtedy to nebol tak bežné ako dnes...
Určite som povedal ako ospravedlnenie minimálne, že mi je to ľúto, ale určité veci pri najlepšej vôli neviem ovplyvniť. Lepšia súčiastka na tú pozíciu vtedy nebola bežne k dispozícii (cena finálneho výrobku). Ale vidím, že toto neviete ani po 12 rokoch "rozdýchať". Pošlite ten zosilňovač, dnes viem ten procesor (bezplatne..) nahradiť moderným typom, ktorý takúto záludnú vlastnosť nemá a zosilňovač Vás prežije.... Ešte raz, bolo to v ovládaní, samotný zosilňovač na 100% aj dnes bude mať deklarované parametre, doložené meraním, nevycucané z prsta.
To, čo hovorím v tomto vlákne nie sú moje názory, sú to všeobecne platné zákony fyziky, podložene objektívnymi faktami známymi v celom svete.
V tomto vlákne (a možno aj na celom tomto fóre.) som nijako nespomínal ani nepropagoval žiadny môj výrobok ("se cachtá svými měřeními,
zkušenostmi a skvělými výrobky své firmy a nedej bože aby jiný technik napsal něco jiného než v co věří on) , a to čo som tu napísal nemá nič spoločného s vierou, sú to objektívne fakty. Ak ich niekto popiera, nie je to technik, ale alchymista.
Ano stalo sa to asi 2-3x, vždy som to opravil bezplatne (záruka..) a vždy som povedal, v čom je problém - citlivosť CMOS procesora v ovládaní na statickú elektrinu a jeho náhodné "zmrznutie" po nejakom rušení z okolia alebo zo siete, vtedy to nebol tak bežné ako dnes...
Určite som povedal ako ospravedlnenie minimálne, že mi je to ľúto, ale určité veci pri najlepšej vôli neviem ovplyvniť. Lepšia súčiastka na tú pozíciu vtedy nebola bežne k dispozícii (cena finálneho výrobku). Ale vidím, že toto neviete ani po 12 rokoch "rozdýchať". Pošlite ten zosilňovač, dnes viem ten procesor (bezplatne..) nahradiť moderným typom, ktorý takúto záludnú vlastnosť nemá a zosilňovač Vás prežije.... Ešte raz, bolo to v ovládaní, samotný zosilňovač na 100% aj dnes bude mať deklarované parametre, doložené meraním, nevycucané z prsta.
To, čo hovorím v tomto vlákne nie sú moje názory, sú to všeobecne platné zákony fyziky, podložene objektívnymi faktami známymi v celom svete.
V tomto vlákne (a možno aj na celom tomto fóre.) som nijako nespomínal ani nepropagoval žiadny môj výrobok ("se cachtá svými měřeními,
zkušenostmi a skvělými výrobky své firmy a nedej bože aby jiný technik napsal něco jiného než v co věří on) , a to čo som tu napísal nemá nič spoločného s vierou, sú to objektívne fakty. Ak ich niekto popiera, nie je to technik, ale alchymista.
Kam až jsme ochotni zajít, abychom prosadili svou "pravdu" nebo alespoň toho druhého ponižili a vymáchali v blátě?
Je to pořád ještě diskuzní fórum nebo zápasnický ring kdo z koho?

-
- Kontaktovat uživatele:
jirie píše:Kam až jsme ochotni zajít, abychom prosadili svou "pravdu" nebo alespoň toho druhého ponižili a vymáchali v blátě?

- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Když pominu ten naprosto zásadní obrázek, co sem postnul svartenatt (tedy jak vypadá vnitřní kabeláž B+W a to, že jsou ke spojení na reproduktor použity obyčejné fastony), tak mě jen tak napadá, nebylo by jednodušší stávající plechové propojky(předpokládám, že jsou z měděného, pozlaceného plechu) nahradit propojkama z čistého stříbra? Když vezmeme stříbro 15x2mm tak máme průřez 30mm2 . Při délce toho plechu cca 80mm to bude vážit kolem 25g, takže cena jedné propojky z čistého 999/1000 stříbra bude kolem 1000Kč
, navíc odpadnou možné přechodové odpory, které v kabelu zakončeném vidličkou můžou nastat. Pro dobrý pocit, by ještě ta stříbrná destička mohla být galvanicky pozlacena.

pokud to bylo vazne mineno (?), co by se tim melo ziskat ?
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nic, ale byl bys o 68kKč v plusu, vůči těm propojkám. Jen by mě zajímalo, jestli by to nebylo ještě kvalitnější propojení.bh69 píše:pokud to bylo vazne mineno (?), co by se tim melo ziskat ?
vonvichousch píše:Nic, ale byl bys o 68kKč v plusu, vůči těm propojkám. Jen by mě zajímalo, jestli by to nebylo ještě kvalitnější propojení.bh69 píše:pokud to bylo vazne mineno (?), co by se tim melo ziskat ?
Predsa by ten plech nebol chránený kvalitným tieneným pred oxidáciou!
A vrajže ušľachtilý kov...
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Oxid sříbrný je přeci vodivýLawIAR píše:vonvichousch píše:Nic, ale byl bys o 68kKč v plusu, vůči těm propojkám. Jen by mě zajímalo, jestli by to nebylo ještě kvalitnější propojení.bh69 píše:pokud to bylo vazne mineno (?), co by se tim melo ziskat ?
Predsa by ten plech nebol chránený kvalitným tieneným pred oxidáciou!
A vrajže ušľachtilý kov...

sekal, slimy: Trashwatcher není ani Zorg ani MaBat. Je to můj kamarád, kterého jsem ubozornil na šílené sračkobití, při kterém zlí technici ubližují hodným zlatoušcům.
Neočekával jsem, že zrovna sekal se začně (navíc neúspěšně) věnovat estébácké činosti místo toho aby racionálně vyhodnotil, která strana které podpásobě škodí.
Ale bany klidně rozdávejte, klidně třeba i mně, já na vaše fórum odkázán nejsem.
Neočekával jsem, že zrovna sekal se začně (navíc neúspěšně) věnovat estébácké činosti místo toho aby racionálně vyhodnotil, která strana které podpásobě škodí.
Ale bany klidně rozdávejte, klidně třeba i mně, já na vaše fórum odkázán nejsem.
to S499_1023 - ostatni prominou snad OT - uz jsem nekolikrat naznacoval - napisu naplno - kdyz Te tohle forum tak irituje, je Ti tak ublizovano a citis krivdu, chyt se i s kamaradem za ruku a bez treba ..... si zalozit svoje vlastni forum, kde si muzete psat jenom same technicke a erudovane prispevky - je to srozumitelne ? fakt Te tu nikdo nedrzi a nerad bych, aby Ti toto forum tak ublizovalo na dusevnim zdravi - jak deklarujes ....
fotolaik: Kdyby šlo jen o uzavřenou sektu zaslepenců, tak bych to tak udělal. Ale hrozí, že zblbnete další lidi, stejně jako nánboženští blouznivci, homeopaté, prodavači hrnců a podobní šmejdi.
A úplně původně jsem si myslel, že to je otevřené fórum všech, kteří se zajímají o HiFi a ne elitní klub těch, co slyší rozdíly mezi propojkama terminálovýma.
A úplně původně jsem si myslel, že to je otevřené fórum všech, kteří se zajímají o HiFi a ne elitní klub těch, co slyší rozdíly mezi propojkama terminálovýma.
to S499 .... co to meleš ? jaky elitni klub ? to Ty pises opovrzlive o clenech fora a jak z toho mas ujmu - a kecy o tom, jak se pasujes do role spasitele a zachrance a udrzovatele kvality fora, si fakt schovej pro pitomce, kteri Ti to budou verit ... ostatne to Ty jsi psal ze nejsi na toto forum odkazan - tak ok - nech tohle forum spat a muzes sirit sva moudra jinde - mas na vyber minimalne jeste dalsi 2 podobne zamerena .... ja bych opravdu nerad , aby jsi pokazde kdyz nekdo napise svuj poznatek z realne vyzkousene veci, dostaval zachvat a trpel tim, jaci jsme tu idioti a Ty pak musel povolavat dalsi kamarady , kteri prijdou šírit svatou pravdu a osvetu mezi slepe ovce ...
Připomíná mi to "Kladivo na čarodejnice"S499_1023 píše:fotolaik: Kdyby šlo jen o uzavřenou sektu zaslepenců, tak bych to tak udělal. Ale hrozí, že zblbnete další lidi, stejně jako nánboženští blouznivci, homeopaté, prodavači hrnců a podobní šmejdi.