USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zv

Příspěvek od PavelDosko »

lehce OT, disky s muzikou neslysim, mam je ve sve male serverovne 3 patra od aparatury, konec vykriku

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

a k samotnym USB kabelum ... taky jsem zkousel vse mozne, ted tam mam 2x kabelguru PWRS, ale jak bych to rekl ... vliv to neni velky, dulezitejsi je jak se zbavit v ceste USB ruznemu ruseni atd (pouzivam v ceste iFi iUSB power a iFi iPurifier2, vliv to ma vetsi nez samotne USB kabely, navic je to vse souvztazne k tomu jak poctive je udelany USB vstup pouziteho DAC. ¨¨

hezky poslech vsem

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

U mně mnohem větší bordel nalezl po cestě od usb portu počítače, než ze samotného počítače. Uvědomil jsem si to, když jsem teď skoro vše stínil a vyčistilo se to dost hodně. Snad to někomu pomůže.. :)

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

kychtax píše:U mně mnohem větší bordel nalezl po cestě od usb portu počítače, než ze samotného počítače. Uvědomil jsem si to, když jsem teď skoro vše stínil a vyčistilo se to dost hodně. Snad to někomu pomůže.. :)
Proto jsem psal o cestě signálu po usb a ne jen o kabelech

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Nejvíc rušení v cestě k DAC obsahuje USB v PC, takže jestli je změna v kabelu, je něco špatně.

I levné kabely mají stínění, jak jsem uváděl Roline za 140 Kč, dokonce s dvojitým. Pokud je nějaký vliv v souběhu vodičů pro data a napájení, tak je dobré je vést odděleně s napájením z externího zdroje. Ale to jsem už psal.
Takže ten Cardas za 18000 Kč je k ničemu. A o tom to je.

Beru, že pěkné komponenty je nevkusné propojovat škaredými kabely, proto mají ty drahé hezké opletení a kus dřeva :mrgreen:.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

mam oddelene data a napajeni + iFi USB Power (v zasade bateriovy zdroj) a "regenerator signalu iFi iPurifier a to proto, aby v te ceste USB bylo bordelu co nejmin, samotny kabel USB v zasade (je-li precizne udelany) neresi nic

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

svartenatt píše:Nejvíc rušení v cestě k DAC obsahuje USB v PC, takže jestli je změna v kabelu, je něco špatně.

I levné kabely mají stínění, jak jsem uváděl Roline za 140 Kč, dokonce s dvojitým. Pokud je nějaký vliv v souběhu vodičů pro data a napájení, tak je dobré je vést odděleně s napájením z externího zdroje. Ale to jsem už psal.

Beru, že pěkné komponenty je nevkusné propojovat škaredými kabely, proto mají ty drahé hezké opletení a kus dřeva :mrgreen:.
Jde o to, že nesmí vzniknout smyčka, ani přes napájení počítače. Pokud vznikne, je i veškeré stínění a stínění na stínění na nic. Jsou to pak jen hrátky. Takže, pokud je použitý USB DAC bez galvanické izolace USB, musí být počítač (notebook) buď napájený z baterky nebo ze zdroje s izolačním trafem a s nepropojením kostry/země počítače na PE.. Pokud tohle není splněno, tak další možnost je jít do DAC optikou přes SPDIF. Jestli se nedodrží ani jedno, tak výsledek bude ovlivněný vzpomínaným "rušením" z PC. Poslední možnost je linkové trafo v analogové cestě.
Pavel Macura Audio

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Optika má proti asynchronnímu USB nevýhodu vyššího jitteru.
Ale jak to má PavelDosko a napsal PMA je řešení pro toto vlákno.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

svartenatt píše:Optika má proti asynchronnímu USB nevýhodu vyššího jitteru.
.
Převodník, který mám, má jitter na Toslink SPDIF vyřešený. Jitter není :) . Řeší to algoritmus Anagram Technologies ATF2™ 24-bit/384kHz audio up-sampling / jitter reduction a obvod Analog Devices ADSP21261 DSP. A opět je to měřitelná disciplína ;) .
Pavel Macura Audio

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

PMA píše:
svartenatt píše:Nejvíc rušení v cestě k DAC obsahuje USB v PC, takže jestli je změna v kabelu, je něco špatně.

Jde o to, že nesmí vzniknout smyčka, ani přes napájení počítače. Pokud vznikne, je i veškeré stínění a stínění na stínění na nic. Jsou to pak jen hrátky. Takže, pokud je použitý USB DAC bez galvanické izolace USB, musí být počítač (notebook) buď napájený z baterky nebo ze zdroje s izolačním trafem a s nepropojením kostry/země počítače na PE.. Pokud tohle není splněno, tak další možnost je jít do DAC optikou přes SPDIF. Jestli se nedodrží ani jedno, tak výsledek bude ovlivněný vzpomínaným "rušením" z PC. Poslední možnost je linkové trafo v analogové cestě.
Pane Macuro, co říláte na tuto krabičku, nechtěl byste případně vyzkoušet ? Nabízím..
https://www.shenzhenaudio.com/singxer-s ... 6-dop.html
myslím, že se nic podobného v našich končinách zatím nenalézá. Řešení CZ/Sk konstruktérů, co vím, používají starší méně výkonný XMOS (sroll, gredaudio?, sp audio, casea...)
.. Pletu-li se, opravte mne..

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Toto ale není ekvivalent, ale pouze čistič USB signálu? Stejně bude za tím v převodníku potřeba modul jako je XMOS..ten singxer už má XMOS v sobě, a dál v "čisté" části má své interní hodiny Crystec a umí oddělit a počítat zvlášť clock a data, - povídat si odděleně od sebe přes I2S už přímo s převodníkem = nižší jitter. Vlastně je to podobné jako např. u špičkového cd transportu s I2S rozhraním.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

ano, jde o jiné zařízení, v každém případě má při použití pc jako zdroje přínos

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Hádajte kdo to povedal?

Tommy, řekněte mi upřímně, co je v obchodě s kabely důležitější - věda nebo marketing?

Bohužel, marketing mnohem více. Vždyť je tolik reklam nutících člověka koupit nový výrobek, věda je zde prostě bezmocná. Proto jsem velice rád, že jsem vám v rozhovoru mohl přiblížit to, co se skutečně skrývá za tak prostou věcí, jakou je kabel. :D

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Však Jenving měl dobré názory na kabely. Jeden z mála.

Odpovědět