USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zv
lehce OT, disky s muzikou neslysim, mam je ve sve male serverovne 3 patra od aparatury, konec vykriku
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
a k samotnym USB kabelum ... taky jsem zkousel vse mozne, ted tam mam 2x kabelguru PWRS, ale jak bych to rekl ... vliv to neni velky, dulezitejsi je jak se zbavit v ceste USB ruznemu ruseni atd (pouzivam v ceste iFi iUSB power a iFi iPurifier2, vliv to ma vetsi nez samotne USB kabely, navic je to vse souvztazne k tomu jak poctive je udelany USB vstup pouziteho DAC. ¨¨
hezky poslech vsem
hezky poslech vsem
U mně mnohem větší bordel nalezl po cestě od usb portu počítače, než ze samotného počítače. Uvědomil jsem si to, když jsem teď skoro vše stínil a vyčistilo se to dost hodně. Snad to někomu pomůže.. 

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Proto jsem psal o cestě signálu po usb a ne jen o kabelechkychtax píše:U mně mnohem větší bordel nalezl po cestě od usb portu počítače, než ze samotného počítače. Uvědomil jsem si to, když jsem teď skoro vše stínil a vyčistilo se to dost hodně. Snad to někomu pomůže..
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Nejvíc rušení v cestě k DAC obsahuje USB v PC, takže jestli je změna v kabelu, je něco špatně.
I levné kabely mají stínění, jak jsem uváděl Roline za 140 Kč, dokonce s dvojitým. Pokud je nějaký vliv v souběhu vodičů pro data a napájení, tak je dobré je vést odděleně s napájením z externího zdroje. Ale to jsem už psal.
Takže ten Cardas za 18000 Kč je k ničemu. A o tom to je.
Beru, že pěkné komponenty je nevkusné propojovat škaredými kabely, proto mají ty drahé hezké opletení a kus dřeva
.
I levné kabely mají stínění, jak jsem uváděl Roline za 140 Kč, dokonce s dvojitým. Pokud je nějaký vliv v souběhu vodičů pro data a napájení, tak je dobré je vést odděleně s napájením z externího zdroje. Ale to jsem už psal.
Beru, že pěkné komponenty je nevkusné propojovat škaredými kabely, proto mají ty drahé hezké opletení a kus dřeva

- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
mam oddelene data a napajeni + iFi USB Power (v zasade bateriovy zdroj) a "regenerator signalu iFi iPurifier a to proto, aby v te ceste USB bylo bordelu co nejmin, samotny kabel USB v zasade (je-li precizne udelany) neresi nic
Jde o to, že nesmí vzniknout smyčka, ani přes napájení počítače. Pokud vznikne, je i veškeré stínění a stínění na stínění na nic. Jsou to pak jen hrátky. Takže, pokud je použitý USB DAC bez galvanické izolace USB, musí být počítač (notebook) buď napájený z baterky nebo ze zdroje s izolačním trafem a s nepropojením kostry/země počítače na PE.. Pokud tohle není splněno, tak další možnost je jít do DAC optikou přes SPDIF. Jestli se nedodrží ani jedno, tak výsledek bude ovlivněný vzpomínaným "rušením" z PC. Poslední možnost je linkové trafo v analogové cestě.svartenatt píše:Nejvíc rušení v cestě k DAC obsahuje USB v PC, takže jestli je změna v kabelu, je něco špatně.
Beru, že pěkné komponenty je nevkusné propojovat škaredými kabely, proto mají ty drahé hezké opletení a kus dřeva.
Pavel Macura Audio
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Optika má proti asynchronnímu USB nevýhodu vyššího jitteru.
Ale jak to má PavelDosko a napsal PMA je řešení pro toto vlákno.
Ale jak to má PavelDosko a napsal PMA je řešení pro toto vlákno.
Převodník, který mám, má jitter na Toslink SPDIF vyřešený. Jitter nenísvartenatt píše:Optika má proti asynchronnímu USB nevýhodu vyššího jitteru.
.

Pavel Macura Audio
Pane Macuro, co říláte na tuto krabičku, nechtěl byste případně vyzkoušet ? Nabízím..PMA píše:Jde o to, že nesmí vzniknout smyčka, ani přes napájení počítače. Pokud vznikne, je i veškeré stínění a stínění na stínění na nic. Jsou to pak jen hrátky. Takže, pokud je použitý USB DAC bez galvanické izolace USB, musí být počítač (notebook) buď napájený z baterky nebo ze zdroje s izolačním trafem a s nepropojením kostry/země počítače na PE.. Pokud tohle není splněno, tak další možnost je jít do DAC optikou přes SPDIF. Jestli se nedodrží ani jedno, tak výsledek bude ovlivněný vzpomínaným "rušením" z PC. Poslední možnost je linkové trafo v analogové cestě.svartenatt píše:Nejvíc rušení v cestě k DAC obsahuje USB v PC, takže jestli je změna v kabelu, je něco špatně.
Beru, že pěkné komponenty je nevkusné propojovat škaredými kabely, proto mají ty drahé hezké opletení a kus dřeva.
https://www.shenzhenaudio.com/singxer-s ... 6-dop.html
myslím, že se nic podobného v našich končinách zatím nenalézá. Řešení CZ/Sk konstruktérů, co vím, používají starší méně výkonný XMOS (sroll, gredaudio?, sp audio, casea...)
.. Pletu-li se, opravte mne..
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Toto ale není ekvivalent, ale pouze čistič USB signálu? Stejně bude za tím v převodníku potřeba modul jako je XMOS..ten singxer už má XMOS v sobě, a dál v "čisté" části má své interní hodiny Crystec a umí oddělit a počítat zvlášť clock a data, - povídat si odděleně od sebe přes I2S už přímo s převodníkem = nižší jitter. Vlastně je to podobné jako např. u špičkového cd transportu s I2S rozhraním.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
ano, jde o jiné zařízení, v každém případě má při použití pc jako zdroje přínos
Hádajte kdo to povedal?
Tommy, řekněte mi upřímně, co je v obchodě s kabely důležitější - věda nebo marketing?
Bohužel, marketing mnohem více. Vždyť je tolik reklam nutících člověka koupit nový výrobek, věda je zde prostě bezmocná. Proto jsem velice rád, že jsem vám v rozhovoru mohl přiblížit to, co se skutečně skrývá za tak prostou věcí, jakou je kabel.
Tommy, řekněte mi upřímně, co je v obchodě s kabely důležitější - věda nebo marketing?
Bohužel, marketing mnohem více. Vždyť je tolik reklam nutících člověka koupit nový výrobek, věda je zde prostě bezmocná. Proto jsem velice rád, že jsem vám v rozhovoru mohl přiblížit to, co se skutečně skrývá za tak prostou věcí, jakou je kabel.

-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Však Jenving měl dobré názory na kabely. Jeden z mála.