USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
hřebík
Kontaktovat uživatele:

Re: USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.

Příspěvek od hřebík »

kychtax píše:
01 lis 2018 14:29
Začal mi po výměně základní desky v PC blbnout zvuk. Zapojené je to přes USB. Jiný USB kabel jsem zkoušel.
Projevuje se to tak, že při přehrávání se zvuk po několika sekundách zasekne a zastaví. Někdy i s určitým doprovodným pazvukem. Když jsem hlasitost snížil v desktopu na úroveň cca 75%, přestane to dělat. DAC mám RME ADI2 Pro. Desku v PC jsem vyměnil bez přeinstalace OS.
Zkoušel jsem vypínat periferie, odendávat disky atd. Změnit "line level" v DAC.. Nic z toho nepomohlo. Přeinstalovávat OS nechci. I když nevylučuji, že by to mohlo být výměnou desky a nastavením OS na ni (že tam např.hapruje nějaký ovladač/nastavení..)
Má někdo radu? Tip, čím by to mohlo být? Dík.
Z jakého přehrávače jedeš? Kdysi mi něco podobného dělal foobar2000 (WASAPI) v kombinaci s jedním konkrétním ovladačem zvukovky... A podobné projevy míval i kernel streaming ve foobaru.

Jiný USB port jsi zkoušel? Přeinstalovat ovladače? Máš poslední BIOS? Poslední ovladače desky? Poslední ovladače pro svůj DAC? Plně aktualizovaná Windows? Co projít USB nastavení v BIOSu i ve správci zařízení we Win? Není ve správci zařízení u něčeho vykřičník? Nemrzne něco dalšího ve win obecně? Případně půjčím starší verzi USB JCAT karty do pciE...

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Dobrý výrobce asio drivery přímo poskytuje, není třeba univerzál. Ale bitperfect přehrávání by v desítkách mělo chodit jako po másle i přes Wasapi Event.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

hřebík píše:
01 lis 2018 16:51
A mmch, někdo se ptal: Co jsem poslední dobou zkoušel v PC pciE kartu JCAT Femto x bez JCATu, pak iFi Micro USB3.0... Tak iFi má v mé sestavě jednoznačně mnohem větší přínos. Pročištění ve všem pásmech, např. odevšad vylezou skutečné detaily, spousta věcí, co jsem považoval za chyby v nahrávkách, byla evidentně negativně ovlivněna při USB přenosu do DACu. Je to dost slyšet úplně všude, třeba i v komprimovaných videích z youtube.. Rozdíl mezi vyhovujícími stíněnými kabely a přehrávači (třeba foobar x Jriver) je proti tomu skoro prkotina.
Já se ptal.. děkuji za srovnání.

pompo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pompo »

2- red baron
ano někteří výrobci asio driver dodávají ale pro Window 8.10. je doporučovaný právě ten Wasapi doplněk páč byl k těm 10 přímo vytvořen tak by měl být lepší (u 8,10) nejl. Exclusive Event. Není to z mé hlavy ,doporučují to znalci.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

pompo
pravdu povídáš, postřehl jsem rozdíl, wasapi, funguje dokonale skoro s každým převodníkem.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Zdravim obecenstvo. Mam problem so stavajucim kablom USB ktorym mam prepojeny PC a DAC. Objavuje sa mi tam kadejake rusenie, po testoch mi to vyslo uz len na vadny kabel. Je kabel ROLINE Gold USB 2.0 A-B 1.8m vhodny? Cital som nejake recenzie ohladom dvojiteho tienenia apod. Myslim ze niekto ho spominal aj v tu v diskusii. Ide mi cisto o technicku stranku veci. Lacne kably som skusal, ale bez zlepsenia. Dakujem.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

zdenoeddie: bordel nemusí pronikat jen ze vzduchu, často i ze samotného PC, bez ohledu na kabel. Řekl bych, že to není až tak nezvyklé. Sám jsem s tím nějakou dobu bojoval. Pak přicházejí na řadu různá USB udělátka, galvanická oddělení USB, filtrování USB přenosu... Jakmile tyto problémy jednou máš (rušení z PC do DACu), nezbavuje se jich vždy snadno, samotný kabel to obvykle nevyřeší. Pro začátek můžeš zkusit na stávající kabel nacvakat pár feritů, jestli se něco změní, i když je to spíš takový úvodní hokus pokus...
Kup si jich třeba 10-20 na zkoušku podle průměru kabelu: https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... e&_sacat=0

Pak se podívej třeba na produkty iFi Audio: https://ifi-audio.com/home/digital/
Osobně mi v pár PC sestavách pomohly.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

… A jestli máš vadný kabel, tak samozřejmě hned vyměnit :) Tím Roline myslíš tohle? https://usb-kabely.heureka.cz/roline-11 ... -a-b-1_8m/#
- To je stále velmi levný kabel, za zkoušku dáš jen stovku...

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Ano presne ten som myslel. Dakujem za nazor, skusim sa s tym este popasovat. Nejedna sa ale o rusenie ako take z PC, to odstranit viem. Ale ide mi o nahodne pukanie pocas prehravania. Vychádza mi to len na nekvalitný prenos.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Náhodné praskání při přehrávání? To může mít i různé hardwarové a softwarové důvody... Třeba konflikty v PC či příliš malé vyrovnávací paměti někde cestou... A ano, může to být i špatný přenosem, stačí např. i špatný kontakt, s tím vším jsem se potkal.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

K tomu USB kabelu bych doporučil vyměnit i počítač za NUC nebo za dobrý streamer. Stojí to za výsledek.

jbajci
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jbajci »

Pro začátek bych nainstaloval DPC latency checker, abych viděl jaké mám latence v systému, pokud to bude skákat do červených čísel je jasně chyba na straně PCa nemusíš řešit žádnej kabel. U mého PC se latence pohybovaly okolo 100 us. Teď na jiném počítači jsem to spustil a průměrné latence jsou 500 us s občasnými špičkami ke 4000 us, což již způsobuje ty pazvuky při přehrávání.
DPC latency checker je prográmek, který má pár kB, je zdarma a nemusí se instalovat.

svartenatt
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od svartenatt »

Měl jsem taky problém s občasným lupa čem ve zvuku s ASIO. Řešení jsem našel ve vypnutí UAC v registrech. https://hydrogenaud.io/index.php?PHPSES ... c=116806.0

Odpovědět