Z jakého přehrávače jedeš? Kdysi mi něco podobného dělal foobar2000 (WASAPI) v kombinaci s jedním konkrétním ovladačem zvukovky... A podobné projevy míval i kernel streaming ve foobaru.kychtax píše: ↑01 lis 2018 14:29Začal mi po výměně základní desky v PC blbnout zvuk. Zapojené je to přes USB. Jiný USB kabel jsem zkoušel.
Projevuje se to tak, že při přehrávání se zvuk po několika sekundách zasekne a zastaví. Někdy i s určitým doprovodným pazvukem. Když jsem hlasitost snížil v desktopu na úroveň cca 75%, přestane to dělat. DAC mám RME ADI2 Pro. Desku v PC jsem vyměnil bez přeinstalace OS.
Zkoušel jsem vypínat periferie, odendávat disky atd. Změnit "line level" v DAC.. Nic z toho nepomohlo. Přeinstalovávat OS nechci. I když nevylučuji, že by to mohlo být výměnou desky a nastavením OS na ni (že tam např.hapruje nějaký ovladač/nastavení..)
Má někdo radu? Tip, čím by to mohlo být? Dík.
Jiný USB port jsi zkoušel? Přeinstalovat ovladače? Máš poslední BIOS? Poslední ovladače desky? Poslední ovladače pro svůj DAC? Plně aktualizovaná Windows? Co projít USB nastavení v BIOSu i ve správci zařízení we Win? Není ve správci zařízení u něčeho vykřičník? Nemrzne něco dalšího ve win obecně? Případně půjčím starší verzi USB JCAT karty do pciE...