USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely
Odpovědět
jimmi
Kontaktovat uživatele:

Re: USB 2.0 kábel medzi DAC a počítač atd a jeho vplyv na zvuk.

Příspěvek od jimmi »

Ak to máš FAKE tak to nemáš ORIGINAL CARDAS.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Cardas jako Cardas, jakéj fake, jasně a zřetelně je to napsané, dva modré kabely s bílým popiskem.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

tmwatch
zadej si do vyhledávače Cardas Clear, vyjedou Ti výsledky, pak požádej prodejce o osazení konektory usb, hotovo a hájend kabel Ti jde domů.

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Zdeno1 píše:
13 dub 2019 09:00
Cardas jako Cardas, jakéj fake, jasně a zřetelně je to napsané, dva modré kabely s bílým popiskem.
Fejkami sa to na trhu len tak hemží! Cardas sa dá veľmi ľahko napodobniť a neverím že ten fejk bude taký ako originál. Ú nás na Slovensku je iba jediný ofiko distribútor a to Platan.
Z Aliexpressu tak maximálne ceraballi :D

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Hlavni je, kdyz to hraje a nestoji kupu penez :D.

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

koudy,
tak jak říkáš, nerozeznatelné od české distribuce a hájendový zvuk, umocněný dobrým pocitem, ze skvělého obchodu.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Zdeno1: V jakém smyslu nerozeznatelné?

Vnějším vzhledem?
Vnitřním složením a kvalitou zpracování?
Naměřenými (skutečnými) parametry?
Zvukovým projevem v sestavě (posouzeným sluchem či nějak měřeným)?

Díky předem!

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

A co délka USB kablu...

Bob Harley doporučuje ve své příručce:
The Complete Guide to High-End Audio, na str. 186 dole píše:

"A konečně, zde je rada týkající se délky kabelu USB. Na rozdíl od reproduktorových kabelů a analogových propojení, kde kratší je vždy lepší, jsou nejlepe znějící USB kabely 1,5 metru dlouhé."

Zkoušel někdo :?:

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

Hřebík,
jasně že vzhledem, kde ještě by mohl být nějaký rozdíl, teď Ti trochu nerozumím?

Honza,
mám dvoumetrový kábel, oproti půlmetrovému jsem nezaznamenal rozdíl, tak nevím no.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Zdeno1: Nechodím sem poslední dobou moc, tak nevím, co všechno předcházelo, ale pochopil jsem správně, že doporučuješ nějaký falzifikát z Číny, který se svým obalem tváří jako značkový Cardas, a protože ti doma hraje stejně jako nějaký předchozí kabel (či stejný Cardas), tak ho zde propaguješ jako kabel rovný originálnímu Cardasu? Pokud to byla nějaká ironie, kterou jsem někde přehlédl či nepochopil, tak se omlouvám, ale pokud to myslíš vážně a někdo se chystá koupit stejný kabel, tak by mělo být jasné min. toto:

Ten kabel samozřejmě určitě vypadá velmi podobně / stejně jako originál, ale jestli to originál je či jestli má alespoň trochu podobné parametry, to víš nebo ne? Rozebral jsi ho a měl jsi rozebraný i originál? Proměřil jsi, zda má stejné parametry jako originál? A pokud se v parametrech liší, splňuje alespoň základní specifikace USB kabelů? A nabízí dostatečnou kvalitu zpracování? Například mechanická odolnost u nepravých (čínských atd.) kabelů nebývá nic moc a někdy se projeví relativně rychle i při minimální manipulaci... Jsi si tedy 100% jistý, že se nejedná třeba jen o nejlevnější kabel s nedostatečnými specifikacemi za pár korun v hezkém "značkovém" obalu (což se v tvé sestavě třeba nemusí projevit, ale u jiných kvůli nevyhovujícím specifikacím bohužel ano) ? …. Přestal jsem po vlastních špatných zkušenostech kabely s nejasným původem odkudkoli kupovat už před lety, protože bez rozebrání, přeměření atd. člověk opravdu nemá záruku vůbec ničeho. Samozřejmě můžeš mít štěstí na dobrý nákup, ale není to zaručeno, moje zkušenost je přesně opačná. Osobně už raději hledám jistotu, v nákupních loteriích bohužel nevyhrávám, člověk tím obvykle ani neušetří. A nemám rád falzifikáty, z principu.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

kychtax: S délkou USB kabelu je to zajímavá otázka. Např. u koaxiálů je doporučení ideální délky kolem 1,5 m časté. USB netuším, ale asi bych nad 1,5-2 m k audiu váhal (dávné špatné zkušenosti)... V současné době používám v různých audio sestavách USB kabely od 0,75 do 1 metru (iFi Gemini 3, iFi Mercury 3, Audioquest Coffee). Delší 1,5 metrový ADL (Furutech) GT-2 mi nikde v těchto sestavách neseděl tolik jako kratší zmíněné, ale ty kabely se neliší jen délkou a nikde v mých sestavách se nejedná o přímé spojení, vždy je tam nějaký galvanický či USB-filtračně-oddělovací mezičlánek.

Docela by mě taky zajímalo, nakolik je USB přenos ovlivněn odrazy: https://en.wikipedia.org/wiki/Signal_reflection

Zdeno1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Zdeno1 »

hřebík,
děkuji Ti za obsáhlou zprávu se zkušenostmi, ano, lehká ironie v tom mém výplodu je.
Nicméně, nechtěl jsem debatu dostat do roviny, slyším, neslyším.....většina zdejší populace má v tom jasno a přesvědčit kohokoli o opaku toho v co věří, je naprosto zbytečná snaha.

comboy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od comboy »

Pánové, dají se u nás sehnat kvalitní USB konektory A a B? Hledal jsem, ale marně...

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

v čechách nevím. Na audiophonics.fr ano. Ale jsou jen pozlacené, že by byly v něčem lepší, pochybuji.

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Řekl bych,že dost slušná je čínská firma ugreen,parkrát jsem už u nich kupoval,vcelku kvalitní materiály,čistá měď,solidní vícenásobné
stínění.
https://ugreen.aliexpress.com/store/301 ... b71MzAo6U

Odpovědět