Velký malý test různých kabelů by Boxer & PMA

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely

Který ze signálových kabelů se zcela jasně, jednomyslně a bez výhrad umístil jako poslední? :-)

Anketa končí za 26 úno 2010 09:25

PMA DYI RG-59 koaxiál s impedancí 75ohm. Má plný (solid core) vnitřní vodič, PE izolaci a stínění.
3
14%
PMA Heliax Andrew DIY
2
9%
Boxerovo Oehlbachy
4
18%
Boxerovo Cable4You R&B
11
50%
Boxerovo Shield M113-2S60
1
5%
VBPAM 50-1.5
1
5%

Celkem hlasů: 22

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Velký malý test různých kabelů by Boxer & PMA

Příspěvek od PMA »

Robine, podle nálady střídám RG-59 a Andrew Heliax. Něco mezi je VBPAM 50-1,5 takže na ten hraju jen málo :D . Kdybych měl volit jen jeden, tak Andrew.

Ne vážně. Kabely jsou zvláštní věc, někdy je člověk nadšený, a po určité době přijde nutkání na změnu ;)
Pavel Macura Audio

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Je to přesně tak. Akorát to přehazování tedy opravdu nedávám. Však taky v testu se mě poškodily kabely. Bylo toho moc. Stálé přehazování a vyndávání.

Jsem ještě zvědav na reakce ostatních. Ale jinak super testík a velká odvaha to sem nahodit. Snad to už i někteří zarputilí členové přestanou brát jako nesmysl.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Normálně je přehazuju po týdnech až měsících, většinou to nějak souvisí s momentální náladou :) . Nicméně např. rozdíl charakteru zvuku RG-59 a Andrew je prakticky nezávislý na aparátu, i když jsem za několik let změnil více předzesilovačů a konců, tak typ rozdílu zůstal.
Pavel Macura Audio

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Ještě by bylo super, kdyby se dala nějak popsat velikost rozdílů. Samozřejmě selský rozum říká, že změna přístroje bude zcela někde jinde. Ale nyní, po zkušenostech s měděným Harmonix a stříbrným Oyaide musím říct, že rozdíl je opravdu hodně velký. Až jsem z toho měl podezření, že něco je špatně.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Byl bych rád, kdyby se s postřehy připojil i boxer. Poslouchali jsme zcela v klidu, bez stressu, myslím, že jsme původně ani neměli v úmyslu o tom psát. Tudíž bude možná i obtížné nějak kvantifikovat. Vyšlo to dost tak, že jeden kabel se opravdu nelíbil, a ostatní byly zkousnutelné, o popis rozdílů jsem se pokusil. Řekl bych, že rozdíl Andrew x C4Y je skoro na úrovni výměny komponentu (CD nebo předku).

Znovu bych měl zopakovat, že naopak výměna napájecího kabelu u koncového zesilovače se jevila jako rozdíl na úrovni autosugesce.
Pavel Macura Audio

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Jaké napájecí kabely jste zkoušeli? Možná by bylo lepší místo koncáku to zkoušet na CD nebo předzesu, případně integráči - prý jsou na to citlivější.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Je to tu ve vlákně - ještě není tak dlouhé.

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 074#p48074
Pavel Macura Audio

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

PMA: Pavle, super test. Diky moc. Myslim, ze to tady trosku zkoriguje pohled na kabelovy nabozensky fanatismus stejne tak na kabelovy ateismus.
Jinak, Andrew Heliax, není to oblíbený kabel Pavla Dudka? Nebyl to vlastne on, kdo tento kabel pro hifikomunitu objevil?

ciba
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciba »

Kdyby někdo cítil potřebu zkoumat dál ten Andrew , tak tady je jeho vlastní vlákno - http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =14&t=4221

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

cough píše: Jinak, Andrew Heliax, není to oblíbený kabel Pavla Dudka? Nebyl to vlastne on, kdo tento kabel pro hifikomunitu objevil?
No jistě, je to Pavlova zásluha.
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

kdyby se s postřehy připojil i boxer

Já odpovím tak,jak jsem psal včera před půlnocí Lachimovy. (Zkráceno).
-----------------------------------
Jinak ten test (u PMA) vlastně nebyl vůbec plánovanej.
PMA mě pozval na poslech dnes kolem 16 h a já ani nevěděl zda budu moct a nakonec jsem v 19:4O k němu dojel.Protože proti minule má jinej konec ( už ne v A,teď má silnější AB,)a vyměnil výškáče.
A JE to lepší. Zvuk je plný,hladký,přirozeně čitelný,výšky neagresivní,kdybych to měl zkrátit,= jako by hrál všechno jeden reprák).

A chtěl,abych vzal sebou ty Oehlbachy a když už,tak ty ostaní z bižuterie jsem vzal taky.

No a spontáně vznikla ta testovací poslechovka a když už jsme to slyšeli stejně,tak vytáhl osciloscop a změřil je.Vše proběhlo naprosto v klidu,bez alkoholu (toto bych podtrhl,myslím,že je to důležitá podmínka), možná uši pročistil výborný šípkovo ibiškový čaj.
(Mimochodem,zde jsem jasně pochopil,proč BNC konektor je nejlepší...pozn.aut.) :idea:
---------------------------------------

-nejlepší byl AndrewHeliax,což se dalo očekávat,
-v závěsu Oehlbach :o *thumbs up*
-VBPAM 50-1,5,(tady by bylo pořadí 2. a 3. místo podle osobních preferencí výšek,Pavel myslím by to otočil)
-Shield,což jsou dodávané kabely Vincenta ke každému CDP,
-RG-59
-poslední nejdražší C4Y,což bylo hrozně zadekované,bez detailu

Donuts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Donuts »

Skoda, ze uz Pumpar neni na forech k videni, urcite by nam ten vysledek osvetlil. :)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Mě u těch testů přestává rozum stát :cry:
Slyším velmi dobře veškeré testovací kmitočty od 20 do 16 000 Hz i testovací hrátky s prostorem, ale rozdíl mezi kabely ne.

Testoval jsem vždy dvojici přes zdvojený výstup z CD přepínáním vstupů na předzesilovači:

RG 62
Vincent
RG 179
Oehlbach 2.

Poslouchal jsem různou muziku i různé kmitočtové šumy a žádný, byť sebemenší rozdíl jsem neslyšel ani v rozdílu charakteru zvuku ani ve změně prostoru *taktone*
Opravdu si myslím, že je to jedno a ty naše tkaničky tam máme jenom pro parádu :D

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

A co prostor v normální nahrávce (tj. ne hrátky s prostorem na testovací nahrávce)? Levo pravý, předo zadní, definice nástroje ve středu, hlasy vpředu a v pozadí, na stranách - je to ze slušných nahrávek slyšet? Jak jsou postavené bedny?

Ještě cca před 7-8 lety jsme měl bedny postavené na regále u zdi, a příliš daleko od sebe. Vykreslení prostoru se nedalo poznat, a na kabelech prakticky nezáleželo.
Pavel Macura Audio

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Místnost 5.60 x 4 x 2.56.
Bedny mám postaveny 125 cm od zadní a 80 cm od bočních stěn. Pouštěl jsem od Mozarta přes T.Chapman až po rock....prostě nic se v nahrávkách nepohlo...a to jsem na jakékoliv změny citlivý, například zavření dveří od skříně 1m za zády je okamžitě znát ve změně zvuku (na druhé aparatuře v ložnici)..prostě nic, absolutně stejný, plynulý zvuk, přepínání vstupu je nepostřehnutelné.

Odpovědět