Velký malý test různých kabelů by Boxer & PMA

Signálové, reproduktorové i napájecí kabely

Který ze signálových kabelů se zcela jasně, jednomyslně a bez výhrad umístil jako poslední? :-)

Anketa končí za 26 úno 2010 09:25

PMA DYI RG-59 koaxiál s impedancí 75ohm. Má plný (solid core) vnitřní vodič, PE izolaci a stínění.
3
14%
PMA Heliax Andrew DIY
2
9%
Boxerovo Oehlbachy
4
18%
Boxerovo Cable4You R&B
11
50%
Boxerovo Shield M113-2S60
1
5%
VBPAM 50-1.5
1
5%

Celkem hlasů: 22

Robur
Kontaktovat uživatele:

Re: Velký malý test různých kabelů by Boxer & PMA

Příspěvek od Robur »

U mne se osvědčila metoda pro porovnaní dvou kabelů,že jsem levý kanal propojil jedním kabelem a pravý kanal zase jiným kabelem,pak bylo docela snadno poznat jestli je změna nebo není,pro ověření jsem pak levy a pravý prohodil. *2thumbsup*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Robur píše:U mne se osvědčila metoda pro porovnaní dvou kabelů,že jsem levý kanal propojil jedním kabelem a pravý kanal zase jiným kabelem,pak bylo docela snadno poznat jestli je změna nebo není,pro ověření jsem pak levy a pravý prohodil. *2thumbsup*
..to by mě zajímalo k čemu jsi došel :?: ..jak se projevily "změny" :?:
Předpokládám, že jsi testoval nějakou mono nahrávku...nebo ne :?:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

smysl by to mohlo mít pokud máš přepínač mono/2L/2R/stereo/reverse, ale i tak bys asi zkoumal spíš svoji poslechovku, potažmo své uši, než kabely, bych řekl.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Že bych taky začal doporučovat Rowingovi/pipisovi, co v tomto vláknu mazat? :D :D :D
Pavel Macura Audio

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

:D ...a co svoboda projevu :lol: :?:

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Ramones

Asi jsi měl testované páry zapojené současně ve výstupu CD přehrávače a přepínal pouze vstupy na zesilovači. Jestli ano, tak se není čemu divit, protože se zvukové rozdíly tímto zapojením skutečně elimininují. Neumím to přesně technicky vysvětlit, ale říkal mi to i jeden zkušený konstruktér kabelů a osobně jsem se o tom přesvědščil sám.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

PavelN píše:Ramones

Asi jsi měl testované páry zapojené současně ve výstupu CD přehrávače a přepínal pouze vstupy na zesilovači. Jestli ano, tak se není čemu divit, protože se zvukové rozdíly tímto zapojením skutečně elimininují. Neumím to přesně technicky vysvětlit, ale říkal mi to i jeden zkušený konstruktér kabelů a osobně jsem se o tom přesvědščil sám.
To jako, že se ten lepší kabel přizpůsobí tomu horšímu nebo naopak :lol:
...neboj, pak jsem zkoušel i variantu zapojování sólo kabelu a rozdíl opět nepostřehnutelný.
Pro mne to znamená jediné, můžu si kupovat něco jiného k vyšperkování zvuku..třeba akustické prvky do interiéru :idea:

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Ramones píše:
PavelN píše:Ramones

To jako, že se ten lepší kabel přizpůsobí tomu horšímu nebo naopak :lol:
...neboj, pak jsem zkoušel i variantu zapojování sólo kabelu a rozdíl opět nepostřehnutelný.
Pro mne to znamená jediné, můžu si kupovat něco jiného k vyšperkování zvuku..třeba akustické prvky do interiéru :idea:
Ramones si stastny clovek, ked nepocujes rozdiely alebo pri teste pouzivas kable priblizne rovnakej konstrukcie a kvality.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

A ti co rozdíly slyší jsou nešťastní :?: :idea: .....to snad ne :)
Je pravda, že si nestěžuji...hraje mi to hezky *bravo*

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Ramones píše:A ti co rozdíly slyší jsou nešťastní :?: :idea: .....to snad ne :)
Je pravda, že si nestěžuji...hraje mi to hezky *bravo*
Ano su nestastny lebo prave zistili, ze treba zas investovat peniaze do hifi aby sa posunuli dalej. Mne osobne je to jedno, ja uz kable neriesim, ale ver ci never su medzi nimi velke rozdiely . *offtopic*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Kdybych měl možnost opravdu ty nejlepší slyšet, rád bych se o tom přesvědčil. Někteří zmiňují rozdíly i u těchto levných...já neslyšel nic...i proto šel Vincent RCA z domu, neměl pro mne žádný význam (dostal jsem ho zdarma při koupi CD).

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Z mého poslechu stíněný kabel dodávaný k CD Vincent hraje hutné a nafouknuté basy s mírně zastřenými výškami a menší vzdušností. Porovnával jsem to s kabelem RCA Vincent za 3 tis. Kč.

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Ramones píše:Kdybych měl možnost opravdu ty nejlepší slyšet, rád bych se o tom přesvědčil. Někteří zmiňují rozdíly i u těchto levných...já neslyšel nic...i proto šel Vincent RCA z domu, neměl pro mne žádný význam (dostal jsem ho zdarma při koupi CD).
Ja som uz vyskusal hodne kablov a pre mna absolutne najlepsi prepojovaci kabel aky som mal doma je Cardas Clear v XLR prevedeni *palec* , u repro kabla Audioquest Kilimanjaro s DBS, len tie ceny. *fnuk*

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

PavelN píše:Z mého poslechu stíněný kabel dodávaný k CD Vincent hraje hutné a nafouknuté basy s mírně zastřenými výškami a menší vzdušností. Porovnával jsem to s kabelem RCA Vincent za 3 tis. Kč.
...dyť jo, to byl ten za 3000 :o ...i přesto šel ;)

Robur
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robur »

Ramones píše:
Robur píše:U mne se osvědčila metoda pro porovnaní dvou kabelů,že jsem levý kanal propojil jedním kabelem a pravý kanal zase jiným kabelem,pak bylo docela snadno poznat jestli je změna nebo není,pro ověření jsem pak levy a pravý prohodil. *2thumbsup*
..to by mě zajímalo k čemu jsi došel :?: ..jak se projevily "změny" :?:
Předpokládám, že jsi testoval nějakou mono nahrávku...nebo ne :?:

Nechtěl jsem na tvou otazku reagovat do toho vlákna,jen jsem napsal můj poznatek ohledně porovnování dvou typu signálových kabelů,v mé verzi totiž psychoakutika nemá takovou sílu jakou má při přerušované produkci (čas potřebný pro výměnu propojovacího kabliku), když není rozdíl v tomto propojení zřejmý tak se nedá moc očekávat při zapojení L+P jedním kabelem a nasledným přehazováním. Stereo a mono u toho pro mne nemá takovou váhu,ale pro první dojem to je vhodné (je to můj názor a nikomu to nevnucuji ). U napájecích kabelů to provozovat nejde,je to škoda. *offtopic* z mé strany na můj příspěvek

Odpovědět