Booker
Re: Booker
@komar, ludia co stavaju a kalibruju zostavy za statisice az miliony euro si myslia nieco ine ako ty. Na druhej strane ti uprimne povedia, ze ked zakaznik chce minut vela penazi za kable, ze mu to nijako nevyvracaju. Na kabloch vedia spravit najvacise marze.
Uprimne, ked mi nieco povie clovek, co je vybookovamy na rok dopredu a medzi referenciami ma cloveka ako Steve Jobs (ktory bol velky audiofil) alebo Roman Abramovic (ktory je tiez) tak mu nejako tak verim viac ako miestnym splietacom kablov.
A nic v zlom, mam toto vsetko za sebou, kable, podlozky, zazracne disky, generstory Schumanovych frekvemcii, cerabally. Prislo, nefungovalo, odislo. Co fungovalo, zostalo.
Uprimne, ked mi nieco povie clovek, co je vybookovamy na rok dopredu a medzi referenciami ma cloveka ako Steve Jobs (ktory bol velky audiofil) alebo Roman Abramovic (ktory je tiez) tak mu nejako tak verim viac ako miestnym splietacom kablov.
A nic v zlom, mam toto vsetko za sebou, kable, podlozky, zazracne disky, generstory Schumanovych frekvemcii, cerabally. Prislo, nefungovalo, odislo. Co fungovalo, zostalo.
NA
Ano, peníze kazí charakter, tak mám možna doma jen drahou přepěťovou ochranu. Nebo špatné uši, nebo sestavu...GMG Hammer.Netrápí mne to, prodat to jde vždy. 3 nezávisle co to poslouchali tvrdí, co na počátku já - malý rozdíl v přesnosti basů, ne v každé hlasitosti, ne u každého songu. Nebyl to ovšem tady slepý test.rozdíl? No pár procent .Dnes pochybuji i o tom. Nědělám si iluze, že jiný filtr by na tom byl obrovsky jinak. Jeden z nich mne pobavil, když mi oznámil, že za filtr, co by měl odfiltrovat de fakto vše, musím dát ten drahý kabel, kvůli tomu půl metru, co přenáší napětí a proud z toho přefiltrovaného do přístroje
Možná. zkusil jsem, no change.
Ano, i když se 3,4 lidé, kolik je fuk shodnou na nějakém deklamovaném pocitu - tady v tvém testu basy skrze kabel, neznamená to prakticky nic, pokud to nejsou schopni naslepo rozeznat, stačí od shit vs ona proklamovaná kvalita. Jsou? Nevíme, nikdo do toho nechce jít. Pročpak? Blablabla, výmluvy.
Ano, peníze kazí charakter, tak mám možna doma jen drahou přepěťovou ochranu. Nebo špatné uši, nebo sestavu...GMG Hammer.Netrápí mne to, prodat to jde vždy. 3 nezávisle co to poslouchali tvrdí, co na počátku já - malý rozdíl v přesnosti basů, ne v každé hlasitosti, ne u každého songu. Nebyl to ovšem tady slepý test.rozdíl? No pár procent .Dnes pochybuji i o tom. Nědělám si iluze, že jiný filtr by na tom byl obrovsky jinak. Jeden z nich mne pobavil, když mi oznámil, že za filtr, co by měl odfiltrovat de fakto vše, musím dát ten drahý kabel, kvůli tomu půl metru, co přenáší napětí a proud z toho přefiltrovaného do přístroje

Ano, i když se 3,4 lidé, kolik je fuk shodnou na nějakém deklamovaném pocitu - tady v tvém testu basy skrze kabel, neznamená to prakticky nic, pokud to nejsou schopni naslepo rozeznat, stačí od shit vs ona proklamovaná kvalita. Jsou? Nevíme, nikdo do toho nechce jít. Pročpak? Blablabla, výmluvy.
Zde jsou tací co chtějí JEN utratit velké peníze?Fidji99 píše: ↑09 čer 2024 20:20@komar, ludia co stavaju a kalibruju zostavy za statisice az miliony euro si myslia nieco ine ako ty. Na druhej strane ti uprimne povedia, ze ked zakaznik chce minut vela penazi za kable, ze mu to nijako nevyvracaju. Na kabloch vedia spravit najvacise marze.
Říkáš že máš toto všechno za sebou.To zní jako by jsi dosáhnul konce a dál už to nejde.
A vidíš v tom jsme rozdílní ,já si myslím že pořád je způsob jak se posunout.
komar
nemáš potřebu dokázat,ok, ale pak se nediv, že ti co to zkusili a nedošli k tvému závěru ti nevěří. já naslepo zkusil napájecí kabely - nula. XLR - nula. ted se chystám na filtr - bojím se, že opět nula. Schválně do toho zkusím namočit nezainteresované. Bude to chtít jen čas.
nemáš potřebu dokázat,ok, ale pak se nediv, že ti co to zkusili a nedošli k tvému závěru ti nevěří. já naslepo zkusil napájecí kabely - nula. XLR - nula. ted se chystám na filtr - bojím se, že opět nula. Schválně do toho zkusím namočit nezainteresované. Bude to chtít jen čas.
Mě by na jejich místě spíše zajímalo jak to že to u mě nefungovalo.
Ale to už jsem já,musím mít jistotu.
Ale to už jsem já,musím mít jistotu.
Původ vzniku samostatného síť. přívodu se datuje do doby, kdy ještě poměrně dost lidí bydlelo v panel. domech, kde byly instalovány nevyhovující hliníkové elektrorozvody. Ty za určitých okolností přenášely specifická rušení, které generovaly dom. spotřebiče typu lednic, praček apod., na něž byly citlivé některé audio komponenty. Snahou tedy bylo najít nějaké schůdné řešení, které by zmíněné neg. vlivy eliminovalo. To se v případě implementace samostatného silového přívodu vcelku podařilo a ukázalo být jako účinným právě proto, že to mělo své logické (tedy objektivní) opodstatnění.
Přínos napájecího kabelu naproti tomu logiku zcela postrádá. Ostatně žádná renomovaná značka (Accuphase; Audio Soulution; Boulder apod.) ke svým produktům žádné special napáj. kabely nedodává a ani je nedoporučuje.
Naposledy upravil(a) sekal dne 09 čer 2024 21:05, celkem upraveno 2 x.
A často dvojvodičové, kde bol "nulák" aj pracovný, aj ochranný vodič ..poměrně dost lidí bydlelo v panel. domech, kde byly instalovány nevyhovující hliníkové elektrorozvody.
Díky za reakci, ... ale teď budeu reagovat z pozice "jako kabeloskeptika", což nejsem.
To vysvětlení nemá žádnou logiku. Jaký je rozdíl v tom, že pojmenuji těch několik metrů kabelu v jinak zarušeném baráku "samostaný přívod" proti tomu, že si tam připojím jiný "napájecí kabel". Pořád je to kus drátu, přece? Co by se tím jako mělo vyřešit?
To vysvětlení nemá žádnou logiku. Jaký je rozdíl v tom, že pojmenuji těch několik metrů kabelu v jinak zarušeném baráku "samostaný přívod" proti tomu, že si tam připojím jiný "napájecí kabel". Pořád je to kus drátu, přece? Co by se tím jako mělo vyřešit?
Za tým napájacím káblom od zásuvky máš jeden spotrebič, za tými káblami v baráku (od rozvádzača po zásuvku) je tých spotrebičov generujúcich rušenie (každý iné.) viac.. To je ten zásadný rozdiel. Samostatný prívod pre audio je snaha vytvoriť jeden"spoločný napájací kábel" výlučne pre audio zostavu.
Naposledy upravil(a) BVa dne 09 čer 2024 21:09, celkem upraveno 1 x.
ale jasne ze ide, aj nad tym vazne uvazujem, az sa nejake veci podaria (nejde o financie, ale skor o osobne veci aby sa doriesili), len to uz bude vyzadovat uplne iny priestor a v uplne inej krajine ako je tato bananova republika. Uprimne, som hlavne obmedzeny velkostou posluchovky, uz teraz su tie repraky co tam mam tak velkostou na hrane. A ani netvrdim, ze mam nejaky hyper high end, najdu sa urcite aj ovela lepsie zostavy v okoli, ale je to postavene ma moj vkus, robim hobby 30 rokov a muzika ma bavi, tak akurat. Len nebudem nezmyselne onanovat nad kablami, to uz mam v sebe vyriesene, a ani nikoho o nicom nemam potrebu presviedcat, lebo uprimne, je mi to jedno. Do debaty som sa zapojil kvoli clenovi zdennek57, ten sa mi zda ze nie je este uplne strateny.
teda skor takto vidim cestu dalej
https://www.martinlogan.com/en/product/neolith
alebo
https://www.magicoaudio.com/m-series-m6
ako takto
https://www.synergisticresearch.com/cab ... srx-xl-ac/
Napriklad dnes riesim, kto by sa nam postaral o psa, lebo nasi su mimo. Mam pozvanku do Berlina na Gustava Dudamela, tak by sme tam radimisli, Berlinska Filharmonia nazivo je zazitok.
.. pro srandu pokračuji z pozice kabeloskeptikaBVa píše: ↑09 čer 2024 21:06Za tým napájacím káblom od zásuvky máš jeden spotrebič, za tými káblami v baráku (od rozvádzača po zásuvku) je tých spotrebičov generujúcich rušenie (každý iné.) viac.. To je ten zásadný rozdiel. Samostatný prívod pre audio je snaha vytvoriť jeden"spoločný napájací kábel" výlučne pre audio zostavu.

Společný napájecí kabel můžu udělat z prodlužovačky z OBI a nemusím kvůli tomu bourat půl bytu. A vůbec, jestli tomu mám věřit, potřebuji prokazatelné výsledky slepého testu a nějaké pořádné měření... jinak to neberu a Vy si všichni ze mně děláte prdel.
Tak kde máte ty důkazy? Ha, vidíte, srabi, nikdo se na slepý test nehlásí a je mi úplně jasné proč.
FS
Vliv rušení generovaného spotřebiči v bytě se aplikací samostaného sil. přívodu (se samostaným jističem) v rozvod. skříni výrazně omezil. Ideální by samozřejmě byla kompletní nová elektroinstalace, ale to si z různých důvodů ne každý mohl dovolit. Proto se toto řešení ukázalo pro mnoho lidí jako optimální. Ostatně i dnes není rekonstrukce elektroinstalace v paneláku žádná legrace.
Vliv rušení generovaného spotřebiči v bytě se aplikací samostaného sil. přívodu (se samostaným jističem) v rozvod. skříni výrazně omezil. Ideální by samozřejmě byla kompletní nová elektroinstalace, ale to si z různých důvodů ne každý mohl dovolit. Proto se toto řešení ukázalo pro mnoho lidí jako optimální. Ostatně i dnes není rekonstrukce elektroinstalace v paneláku žádná legrace.
@FS - robis dobre, ze si konecne zacal riesit akustiku, tie tvoje bedne si to zasluzia.
Ja som si “vyriesil napajanie” hlavne kvoli stabilnemu napatiu (zivotnost pristrojov) a prepatovej ochrane. A teda nech mam dost amperov na to co mam doma. Na “spevnenie basov” som musel minut vela penazi a namahy. Keby to slo tak jednoducho ako u miestnych kablikarov - za par euri kablik a hotovo, rezonancie zmiznu.
Ja som si “vyriesil napajanie” hlavne kvoli stabilnemu napatiu (zivotnost pristrojov) a prepatovej ochrane. A teda nech mam dost amperov na to co mam doma. Na “spevnenie basov” som musel minut vela penazi a namahy. Keby to slo tak jednoducho ako u miestnych kablikarov - za par euri kablik a hotovo, rezonancie zmiznu.
Hmm, díky za vysvětlení.
Ale pořád se mi to nějak nezdá, na tom slepém testu a měření prostě trvám. Jinak mne nepřesvědčíte.
Dokonce jsem sjel celé ASR a nikde jsem nenašel, že by někdo Amirovi zabalil "samostatný přívod", ať ho proměří. Takže to nejspíše bude nějaký blud, kterému pocitáři podléhají, aby nechali vydělat revizákovi.
.. ale už dost, stejně ty kraviny admin nakonec vymaže (doufám)
Ale pořád se mi to nějak nezdá, na tom slepém testu a měření prostě trvám. Jinak mne nepřesvědčíte.
Dokonce jsem sjel celé ASR a nikde jsem nenašel, že by někdo Amirovi zabalil "samostatný přívod", ať ho proměří. Takže to nejspíše bude nějaký blud, kterému pocitáři podléhají, aby nechali vydělat revizákovi.
.. ale už dost, stejně ty kraviny admin nakonec vymaže (doufám)