Booker

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Re: Booker

Příspěvek od Icepoint »

2 NA
Napsal : cituji : jak to že to je takové více vtahující a zároveň uvolněné a hladší. Pak jsme vrátili původní kabel a zvuk byl proti předešlému více agresivní a takový roztřesený, nevyvolávalo to už tak příjemné emoce jako předtím.
To je už takové voodoo, že bych to od člověka, rozumícímu technice, jejím principům a zákonitostem tedy nečekal. Tyhle bláboly jsou leda tak pro naprosto hloupé lidi, podobné diskuzím na FB, kde takoví věří zázračné pilulce či vzácné houbě ideálně z Číny, která vyléčí téměř vše a na lékaře lze zapomenout..

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Klika, že jsi se zaregistroval. Ale tím si asi projde hodně lidí. Že se potřebují podělit o své zkušenosti.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

Já bych je spíše rád získal, dělit se mohu, ale to mým primárním cílem není. Buď jsem já a ostatní co to se mnou- (i beze mne tady jiní) vyzkoušeli, totálně hluší a necitliví ke zvuku ve smyslu síťových kabelů a pod udělátek, a nebo máme aparáty na prd, ale to by se šiklo, aby mi/nám nějaký laskavý dobrák předvedl, že to tak je (není mi znám jediný relevantní pokus, kdy se to potvrdilo, těch kdy naopak ne, jsou spousty). Varianta 2 - jsme úplně v poho, i vše ostatní a voodoo udělátka jsou opravdu jen vlhkým snem nadšenců. Pak ať si je samo klidně kupují, já raději něco, co voodoo není.

jarda-hifista
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jarda-hifista »

MPK píše:
16 čer 2024 14:40
dagonov
Toho nastavení vyhýbek se účastnili "hifisti", u nichž bylo možné předpokládat, že vědí co a jak (atributy zvuku). Tož tak.
Ahoj! Hifisti na 95% nic neví, každý staví "svůj" zvuk podle sebe, co se mu zrovna líbí a někdy je to blíž k realitě a někdy hodně daleko. Jrd

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Dovolil bych si navrhnout první krok k usmíření.
Věřící si vyberou jeden laciných kablík ,ukáží tak dobrou vůli zanechat sporů.
Nevěřící pak krásný trochu dražší ,ten pak způsobí při špatné náladě optické zlepšení poslechu.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Icepoint..však nikdo netvrdí, že to musí být slyšet vždy a všude. Klidně to může být jen nedokonalým aparátem nebo, že se to tak sejde.
Jenom mi přijde trochu škoda, navážet se do lidí, co ten rozdíl slyší. Nežijeme ve světě dokonalých aparátů, to by všechny hrály stejně.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

zdenek57 píše:
16 čer 2024 18:33
Dovolil bych si navrhnout první krok k usmíření.
Věřící si vyberou jeden laciných kablík ,ukáží tak dobrou vůli zanechat sporů.
Nevěřící pak krásný trochu dražší ,ten pak způsobí při špatné náladě optické zlepšení poslechu.
já bych ti zase navrhnul aby jsi poradil výrobcům zesilovačů aby je vestavěli do krabice od banánů - na zvuk to nemá vliv a je to určitě levnější :lol:

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

2 Jarda69
To dá rozum, že to nikdo nikde netvrdí. Malý problém je, že ta množina těch, co se poslechem hudby zaobírají a nikdy a nikde to neslyšeli je veliká. Ti nemají jak dokázat, že to neslyší, už z principu. Ti druzí naopak tu možnost krom řečí mají ale nikdo nikde to neviděl. Asi jako boha. Mír s tebou.

MANA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MANA »

Mě by jenom zajímalo, kde všechny ty skvěle měřící přístroje s výslednou nekompromisní kvalitou přeneseného signálu a HLAVNĚ imunní na jakoukoliv připojenou kabeláž vlastně jsou :?:
Sorry, ale mě zase tohle připadá jako sci-fi a vúdú a snaha prosadit pouze tu svoji pravdu, bez ohledu na zkušenosti jiných kluků, kteří tvrdí opak a zcela jistě ne proto, aby se zviditelnili nebo zapůsobili na nějakou hezkou kočku, tomu snad nikdo nevěří ;)
Přeji každému, ať si najde ten svůj ideál a svoji pravdu. Následně si dokážete svoji sestavu užít naplno. Pokud to někdo docílí s noname kabelama, tak super a pokud jiný docílí svého ideálu pomocí výměny standardně dodávané kabeláže k přístroji, tak je to také super.
Až tak je to za mě ve finále jednoduchý :)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No, tak tady je už zajímavého materiálu pro psychologa.

Za povšimnutí stojí, že Ti kteří údajně rozdíly v kabelech slyší, nikdy nevytýkají těm co neslyší, že slyšet mají a nechtějí po nich důkaz, že neslyší. Z druhé strany je to však jinak.

Svůj k svému a hlavně klid v duši.

zdeněk57
Na čem vlastně posloucháš? Ať známe váhu Tvých slov a zkušeností. Smajlíci to nevyřeší, to je téma někam na základku.

Icepoint
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Icepoint »

Důkaz, že neslyší.... No ty vole.... :-))))))))))))))))))))))))))) Fakt ten psycholog by se tu vyřádil.

zdenek57
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenek57 »

Melco-optika -Lumin U2-usb-Chord Dave-Chord pre3-Chord Ultima 6-Harbeth.
Kabely hledám.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

mcm píše:
16 čer 2024 10:35
Další věc co tu nikdo neřeší je že vnímání hudby je subjektivní pocit. Pokud si někdo koupí drahý obraz a pověsí si ho do obyváku tak se mu taky neposmívám že se mu v obýváku nezměnila teplota nebo kvalita vzduchu - věřím že z toho má subjektivně lepší pocit - a o tom to přece je mít lepší pocit, pokud někomu přináší dobrý pocit dokonale řemeslně zpracovaný napájecí kabel tak věřím že pak má i z hudby lepší pocit i když se to nedá nijak změřit. ;) Že výrobci kabelů vymýšlejí ve snaze prodat vymýšlejí různé hovadiny o rozehrávání krystalových mřížek je další věc :D
ano - jedna vec je zavesit si pekny obraz a citit sa prijemne, kludne a spokojne v priestore, co moze mat vplyv aj napr. na kvalitu sexualneho zivota. To nikto nespochybnuje a je to indvidualne.
Ale ina vec je z vaznou tvarou tvrdit "odkedy som zavesil obraz, tak sa izba zvacsila o 15m2"

Ja naprilad teraz idem investovat par tisic euro vyslovene do vizualu, co bude zahrnat aj nejake nove kable pravdepodobne aj podlozky pod kable - nech to nejake vyzera. Kupil som 2 zosiky len nech to mozem pekne umiestnit.

A ano - napajacie kable mam tienene, rovnako aj v stenach, ale pri porovnavani - ovela zasadnejsia zmena bol upgrade akutiky za par sto euro. Ani repro kable nemam z Hornbachu, ale Kimber, lebo sa mi pacia ako vyzeraju.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Vložil jsem odkaz na vlákno připravovaného ABX testu repro kabelů z roku 2018, který se bohužel neuskutečnil .
Doporučuji přečíst celé, začíná to asi o pět stránek dopředu a končí na straně 55-56.

Odpovědět