Hellboy
Re: Hellboy
Ok, pokud je vnitřek přístroje vpořádku. Stejně si ale myslím, že šlo jen o špatný kontakt v těch svorkách, který se Ti na druhý pokus povedl lépe připojit. Potíž těch svorek je, že u nich nikdy přesněji neodhadneš jestli to pérko dobře zajistilo a jakou dostatečnou kontaktní plošku.
Přes řeku do stínu stromů.
Jsem si jistý, že to bylo kabelem. Nehrálo to pořádně ani po připojení do receiveru a přepojovat to a následně přeměřovat jsem zkoušel několikrát, pokaždé se stejným výsledkem. Nejdřív hrál blbě jen jeden reprák, čím víc jsem to omatlával při těch pokusech, tím horší to bylo. Jakmile jsem to seřízl, je všechno na první pokus v pořádku.
Tož od čeho jsi měl zmazané pracky?
Nebo už byly ty konce fakt fest zoxidované.

Dneska u mě byl pán změřit repráky a akustiku místnosti. Mám basovou bouli na 60Hz a jinak to je docela zajímavý vlnobití, ale podle něj to je docela v pohodě a mám si prostě stáhnou na equalizéru basy
Repráky se měřili proto, jestli náhodou nebude potřeba vyměnit kondíky na výhybce, protože už se mi nějakej čas zdálo, že je něco špatně na vejškách. Nakonec se ukázalo, že špatně něco je, ale je to taková debilita, že jsem málem upad
Opraveno za asi 1minutu 

Sice se nejspíš žádné chvály nedočkám, ale hodím sem grafy z měření.
Místnost měřená v poslechovém bodu:

Repro:

A jen tak pro srovnání to samé z jedněch velmi drahých a velmi ceněných beden:

Ten průběh u mých basů je docela zvláštní. Vzhledem k tomu jak Wotany basují bych čekal, že na začátku bude spíš boule, ale vzhledem k tomu, že tomu prd rozumím, to nebudu řešit, mě to takhle vyhovuje
Místnost měřená v poslechovém bodu:

Repro:

A jen tak pro srovnání to samé z jedněch velmi drahých a velmi ceněných beden:

Ten průběh u mých basů je docela zvláštní. Vzhledem k tomu jak Wotany basují bych čekal, že na začátku bude spíš boule, ale vzhledem k tomu, že tomu prd rozumím, to nebudu řešit, mě to takhle vyhovuje

Ale, ono to zase není tak úplně špatný.
Prostě ti interakce místnosti a Wotanů tak nějak dělá fyziologii basů při tišším poslechu, co by za to kdo dal.
A když ti to vyhovuje, tak to hoď za hlavu a poslouchej již jen hudbu.
Prostě ti interakce místnosti a Wotanů tak nějak dělá fyziologii basů při tišším poslechu, co by za to kdo dal.
A když ti to vyhovuje, tak to hoď za hlavu a poslouchej již jen hudbu.

No pro mě je jen záhada, jak je možný, že v tý samý místnosti repráky který mají na basech takovouhle bouli, nebasovali vůbec. To je trochu zvláštní ne?

Takže to co by podle obrázku basovat mělo nebasovalo vůbec a to co by podle obrázku basovat nemělo basuje až moc (vyz ta boule v měření místnosti.

Takže to co by podle obrázku basovat mělo nebasovalo vůbec a to co by podle obrázku basovat nemělo basuje až moc (vyz ta boule v měření místnosti.
Ten průběh u Tvých samotných beden vypadá bez basů jen díky nastavení toho měřícího programu. Ten kdo to měřil nechtěl aby se do toho měření promítala na spodku místnost, proto je to od 1kHz dolu tak vyhlazené. Nemůžeš to tedy srovnávat s průběhy ze Stereophile.
Z neznalosti nebo z nepochopení vzniká spousta nedorozumění a záhad.
Ty nebasující bedny měly ošklivý hliníkový vejškáč a malý-malé basáček-ky, nějaké B&W?
Z neznalosti nebo z nepochopení vzniká spousta nedorozumění a záhad.

Ty nebasující bedny měly ošklivý hliníkový vejškáč a malý-malé basáček-ky, nějaké B&W?
Noble Audio - výroba a prodej
Díky, to měření je jen důsledek toho, že jsme se snažili přijít na jeden problém, takže jsem to moc neřešil. Leccos to vysvětluje 
Ty bedny byly Monitor Audio RS8, takže v zásadě těsně vedle, taky Británie
Měly kovovej vejškáč a dva menší basáky. To si poznal jen z toho grafu?
Jinak ty bedny co jsem pod to dal jen pro ilsutraci jsou fakt docela drahá audiofilská záležitost, takže když si odmyslím ty basy, zdá se mi čistě laicky to měření Wotanů v zásadě velmi dobrý, třeba v prorovnání s tímhle. Žádnej propad ani velký vlny na středech jako třeba ty MA a ty vejšky mě nevaděj, protože nijak dvakrát netahaj za uši.

Ty bedny byly Monitor Audio RS8, takže v zásadě těsně vedle, taky Británie

Jinak ty bedny co jsem pod to dal jen pro ilsutraci jsou fakt docela drahá audiofilská záležitost, takže když si odmyslím ty basy, zdá se mi čistě laicky to měření Wotanů v zásadě velmi dobrý, třeba v prorovnání s tímhle. Žádnej propad ani velký vlny na středech jako třeba ty MA a ty vejšky mě nevaděj, protože nijak dvakrát netahaj za uši.
Ano, je to z toho měření krásně vidět.
Quadral používá nahoře pásky a ladí to s nárůstem na vyšších výškách, čímž kompenzuje celkem velkou směrovost těch pásků.
Takže i když nemáš ty bedny natočené na sebe nebude to nahoře v poslechovém místě padat.
Quadral používá nahoře pásky a ladí to s nárůstem na vyšších výškách, čímž kompenzuje celkem velkou směrovost těch pásků.
Takže i když nemáš ty bedny natočené na sebe nebude to nahoře v poslechovém místě padat.
Noble Audio - výroba a prodej