Hellboy
Re: Hellboy
Na Ebayi se teď komplet A5 a A6 vydražil za 800 EURO. Samotně A5 podle stavu vyjde na 300-500. A6 skoro nejde sehnat. Já mám A6 MKII, to by možná bylo ještě dražší. Kupoval jsem u nas od sběratele za podobnou a trochu nižší cenu a jsou jako nové. Koncák SE-A3000 což je ze začátku devadesátých let, prakticky nejvyšší model a velká rarita se prodal skoro za 1000 EURO. Teď někdo dražil SE-A2000 a SU-A2000 a cena šla taky brutálně vysoko.
Nejlevnější varianta je SE-A900 Reference, což vypadá podobně, ale je to z devadesátých let, plast a i když je to "referenční" je to spíš referenční spotřebka.Opravdový high end byl v té samé době A3000, A5000 a a7000 v šampani s dřevěnými boky, pre ampem na baterky, možností biampingu atd.
Ano díky .Myslel jsem si to ,že jsi to koupil někde venku.TY modely z devadesátých let jsou skutečně někde jinde,proto mně to Tvé nádobíčko tak zaujalo.Můžeš být na něj právem hrdý.
Zn. Technics šla v 90. letech už hodně dolů. Ovšem vzhledem k tomu, že Matsushita pronikla na náš trh po sametu jako jedna z prvních, tak si mnoho lidí ty Technicsy nakoupilo, a mysleli si, kdovíco nemají.. A to střílím i do vlastních řad, neb mezi ně patřím také.. Na západní poměry se jednalo o běžnou spotřebku, ale kdo to tady věděl, že.. Navíc většina lidí měla tehdy holý biskup, takže kupovala, na co měla a ty Technicsy byly oproti jiným značkám rel. levné ...
Sekal: Pravdu díš. Já třeba Technics vždycky nesnášel, protože všichni okolo mě to měli a líp než moje Kenwoody a Pioneer to nehrálo. Ale SE-A5 je z let osmdesátých u nás se to zřejmě vůbec neprodávalo (ani pozdější top modely) a oproti klasické spotřebce to je přeci jen trochu někde jinde. Nicméně když se člověk podívá na zahraniční weby, neřekl bych, že Technics tam byl bránnějak výrazně jinak než u nás, to by neměl tolik fan stránek a obdivovatelů ještě dnes a ty zesilovače by se nedražili tak draho.
Já ho mám, protože považuju jeho design za jeden z nejpovedenějších co kdy kdo udělal a troufnu si tvrdit, že hraje stejně dobře jako cokoli moderního za stejné peníze jako jsem ho koupil. Není to zcela racionální rozhodnutí, ale pěkně se na to večer kourká
Já ho mám, protože považuju jeho design za jeden z nejpovedenějších co kdy kdo udělal a troufnu si tvrdit, že hraje stejně dobře jako cokoli moderního za stejné peníze jako jsem ho koupil. Není to zcela racionální rozhodnutí, ale pěkně se na to večer kourká

Dneska jsme se zašli podívat na high end praha. Osobně mě asi nejvíc překvapil a nadchnul polský výrobce Ancient Audio a jeho referenční monitory Holography II, pak ještě Focal Electra, Triangly, tradičně regálovky od Aurum Cantus. "Docela" slušný byl poslech master tape nahrávky ze starého páskáče od Vintage Audio. Když jsme se vraceli s kamarádem, co ještě neslyšel Wotany domů, byl jsem hodně zvědavý co na ně bude namlsaný poslechem vysněných Tannoy Canterbury říkat a i já jsem byl trochu nervózní jestli nezačnu mít nutkání po něčem lepším až si to doma zase pustím. Nezačal jsem. Wotany srovnání s dnešními představiteli své třídy snesly s přehledem a musel bych sáhnout hodně hluboko do kapsy abych si polepšil.
A něco málo informací k Wotanům.

Ještě tady budu chvíli trpět samomluvou a podělím se o svoje zkušenosti s hraním z počítače. Stíněnou zvukovku mám propojenou analogově přímo z premampem. Zaroveň mám do preampu zapojený analogově pre out výstupy z receiveru na přední dva kanály pro 5.1 zvuk. Primitivním pokusem jsem zjistil, že když dám u vstupu z počítače při tichu, když nic nehraje, volume na max, tak tam něco bzučí, hvízdá a brumí. Při přepnutí na vstup z receiveru to hlavně brumilo, ale tam jsem to čekal, vzhledem k tomu co všechno je k němu připojené. Uvažoval jsem, že to bude počítačem a že v tom bude hrát roli hlavně zdroj, takže by stálo za to koupit něco kvalitnějšího s EMC filtrem jako třeba Enermax Revolution85+. Když jsem ale odpojil preouty z receiveru a pokus na vstupu z počítače opakoval, nastalo ticho, rušení zcela zmizelo. Takže zvukovka žádné EMI a RFI nechytá ani nebrumí a zdroj za to nemůže. Což je dobrá zpráva pro každého kdo z toho má strach. Stínění u Xonaru asi funguje.
Problém ovšem je přijít na to, proč brumí výstup z receiveru. Mám do něj připojený přes HDMI ADSL settopbox, Xbox360 a druhý výstup z počítače. Když jsem všechny ty káble odpojil, brumilo to vesel dál a to dokonce když receiver je zcela vypnutý, ne jen ve stand by. Tak teď babo raď. Není to sice zas taková tragédie, protože to není skoro slyšet, respektive ze dvou metrů to není slyšet prakticky vůbec, ale už jen z principu bych tomu přišel rád na kloub. Jen ještě uvedu, že všechny věci připojené do receiveru, včetně počítače mám připojené do jedné zásuvky přes APS protipřepěťovou ochranu s EMI filtrem. O to je to divnější.
Problém ovšem je přijít na to, proč brumí výstup z receiveru. Mám do něj připojený přes HDMI ADSL settopbox, Xbox360 a druhý výstup z počítače. Když jsem všechny ty káble odpojil, brumilo to vesel dál a to dokonce když receiver je zcela vypnutý, ne jen ve stand by. Tak teď babo raď. Není to sice zas taková tragédie, protože to není skoro slyšet, respektive ze dvou metrů to není slyšet prakticky vůbec, ale už jen z principu bych tomu přišel rád na kloub. Jen ještě uvedu, že všechny věci připojené do receiveru, včetně počítače mám připojené do jedné zásuvky přes APS protipřepěťovou ochranu s EMI filtrem. O to je to divnější.
zkus odpojit stb od linky
Zkoušel jsem odpojit Xbox, STB, i TV od linky i ze sítě. STB na to trochu vliv měl, ale pořád to bzučelo. Jinak ještě zreviduju svůj názor na zdroj - výstup z druhé zvukovky přes HDMI brumí docela významně, takže tahle zvukovka možná (nebo spíš určitě) EMI z počítače chytá, když se přepne na její vstup a zvukovka je aktivní, tak se to zhorší.
Jedeš na individuální anténu nebo společnou. Že by zlobila zemní smyčka a její průnik do sestavy? Zkus vytrhnout antenní koax. z receiveru a poslouchej, zda bruma jesť........
S takovou trivialitou si borec, který nám tu dával lekce ze zesilovačů Technics, digitálních zesilovačů a jejich možností, atd., sám snadno poradí, ne?
Pavel Macura Audio
Jasně že jo je to zkušený Hifi harcovník a poslalo nám ho samo peklo