Kocmeister

Představení jednotlivých členů fóra, jejich aparatur, oblíbené muziky atd.
Odpovědět
PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kocmeister

Příspěvek od PavelDosko »

p.s. "podlozky" pod komponenty mam vsechny volne krom beden pochopitelne a vzdy 3 ks pod komponenty ... a jsou vyskove stavitelne

karel58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karel58 »

Dobrý den,nerad se pletu do diskuze odborníkům,jen bych měl dotaz.Viděl jsem,že součástí Vaší sestavy je i hifi audio pc.Rád bych si jej také koupil,můžete mě prosím poradit a sdělit přes jaký výstup z hifi audio pc a vstup na DA převodníku máte oba přístroje propojeny.Mám DA převodník Chord Hugo 2.
Předem děkuji

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

PavelDosko píše:
24 čer 2019 12:41
p.s. "podlozky" pod komponenty mam vsechny volne krom beden pochopitelne a vzdy 3 ks pod komponenty ... a jsou vyskove stavitelne
Pavle aké podložky sa Ti osvedčili pod komponenty?

THXKO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od THXKO »

Pavle dik za SS a Kocmeister sorry že som Ti to napísal do témy.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Nedá mi to nenapsat zde svoje čím dál tím jednoznačnější přesvědčení, že sestavu je nutno před seriozním poslechem nutno nechat rozehrát. Teď nemyslím úvodní "zahoření" zbrusu nových komponentů. Mám na mysli fakt, že ihned po spuštění to zkrátka nehraje naplno. Je to takové nemastné neslané.

První mě k tomu přivedl zdejší člen Jiri když byl u mě na návštěvě před pár měsícema. Tehdy se zpočátku divil proč mi to nehraje basy. Mě to ani nepřišlo, ale pak asi po 10-ti minutách jsme zkusili stejné skladby a basů bylo dostatek. Najednou to kopalo, zkrátka rozdíl jako blázen. Tehdy jsme přišli na to, že subwoofery opravdu začnou basovat jak se sluší až patří po cca 10-15 minutách. Všímám si toho od té doby pravidelně a počítám s tim. Jenže to není všechno. O víkendu jsem finalizoval zase další upgrade v sestavě a zpočátku po zapnutí jsem myslel, že si mi to snad zdá. Zkrátka detaily, rozlišení nic extra. Jenže po nějaké půlhodince bylo vše jako vyměněné, absolutní paráda. Na druhý den jsem s tím už počítal a opravdu se situace opakovala. Nejde tedy jen o subwoofery, ale týká se to i jiných komponentů, byť nevím jestli všech nebo třeba jen zesilovače. Máte taky takovou zkušenost?

Jo co je potřeba říct, slyšet je to až od určitý úrovně. Řekl bych, že u obyčejnějších sestav, případně kde jsou různé brzdy maskující kdeco, to vůbec není patrné. Ty hrajou pořád stejně (blbě).
kabelguru.cz

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

10 minut je nutná přivykací doba ;)

Nebo zahřívací doba u mizerné sestavy, cena nerozhoduje ;) . Ale určitě zahřívání nesouvisí se SPL na basech, to je celé fantasmagorie, to je návyk nebo malý pohyb posluchače v prostoru.
Pavel Macura Audio

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Čekal jsem kdo první zmíní to přivyknutí :-) Ne bohužel, kdybych si nebyl 100% jistý, že to není zvyk, tak to nepíšu. U těch subwooferů, navíc se spínaným zesilovačem, tedy úplně fantasmagorické, je to zdaleka nejvíce slyšitelné. Prostě prvních 15 minut jen tak ťukají, potom i tlakují. Zbytek sestavy se projevuje relativní tupostí a hrubostí zvuku. Následně se, ne skokově, ale postupně, rozvine jemnost a bezpřehá detailnost. Jo, jde to snadno ověřit tím, že zapnu hudbu, ihned odejdu na 20 minut a pak přijdu. Pak je vše bez chyby i bez teoretické "zvykací" doby.
Naposledy upravil(a) Kocmeister dne 30 zář 2019 09:36, celkem upraveno 1 x.
kabelguru.cz

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

nejsi sám. :) .. mi se zdá, že to nejlíp hraje ráno, když to nechám puštěné přes noc. Nebo když má přijít návštěva, den předem.. nechám to vytemperovat a zastalibilizovat - je to jen hlava. Jak píše PMA. :P

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

Není to záležitost až "od nějaké úrovně". Zesilovač (dříve čisté A,nyní AB) zapnu, nechám čtvrt hodiny pod klidovým proudem a pak teprve hraju. Jak jsem začal hrát hned,zvuk byl jak ploštice. Tisíckrát vyzkoušeno,není to haluz.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

kocmeister:
Hlásím se do stejného klubu ;) . Dnes už automaticky před poslechem jdu sestavu zapnout, snažím se tomu dát min půlhodinu. Přínos do zvuku je zřetelný, zvlášť teď s lampovým SACD.

Dříve, když jsem měl přístroje na úrovni NAD C375 a Casea Sirius 3, jsem tohle nevnímal.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Už jsem to tady jednou psal ( a skutečně si nemyslím, že provozuji špatně navržené prístroje, jak tady tehdy technokrat psal ), tu zkušenost mám také a registruji to již dávno. Před posloucháním sestavu "rozjíždím" minimálně 15 i více minut na FM radiu na nižší hlasitost, až pak teprve soustředěne bezproblémově poslouchám na svoji poslechovou hlasitost.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tak to jsem rád, že je to všeobecně vnímaný jev. Je zajímavý jak se o tom moc nemluví. Napadaj mě dvě možnosti - Buď je to všem jasný jako facka nebo to známe a se stydíme se o tom zmiňovat pod strachem z obvinění z vlastnictví nedobrých přístrojů či psychosugesce :-)
kabelguru.cz

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Je to len v hlave, čistá autosugescia , hlavne pokiaľ ide o basy, aj keđ to "dojmokrati počujú". :) ..Ak je skutočne počuť rozdiel v pásme stredov a vyššie ( drsnosť...) hlavne pri malých hlasitostiach, tak potom je to hrubá vada zosilňovača, ktorému s teplotou výrazne cestuje kľudový prúd (bias). Počuteľné prechodové skreslenie v studenom stave.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Kocmeister
Mám teď doma na hraní půjčený Audionet SAM G2 (do doby než mi přijde Sroll Rhythm z upgrade u L.Š.) a také potvrzuji, že zvuk toho zesilovače ihned po zapnutí je špatný ale po cca 20min se to výrazně změní k lepšímu.
U Sroll Rhythm to nevnímám a hraje dobře hned po zapnutí.

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Tento jev je všeobecně známý, stejně tak jako, že o víkendu hraje sestava lépe než na začátku pracovního týdne. Čím blíže centru města, tím je to výrazně slyšitelnější.
Rothaudio

Odpovědět