kychtax
Re: kychtax
Ještě by to chtělo nějakou studii o vlivu rychlosti tavné pojistky nebo jističe na rychlost přeběhu koncového zesilovače. Nemá s tím někdo zkušenosti?
Na túto tému s týmto dotazom by Ti fundovane mohol odpovedať vychýrený Dr.Chocholoušek. 

Já se dneska chystám zkoumat vliv barvy podložky, na výsledný zvuk sestavy, poznatky dodám po testování

to bude jistě posun ve všech atributech. 

jsem o tom přesvědčen, jinak bych to tohoto upgradu neinvestoval 

Dovolil bych si tipnout že:
+proti bíle podložce je zvuk víc zaostřený, vyřezaný v prostoru. S černou je (proti bílé) malinko mázlý, plnější.
-Trochu menší je s černou objem na středech
+basy jsou čistší a
+/-pocitově jich ubylo.
++ Zlepšily se hodně výšky.
+Celkově působí zvuk dynamičtěji, svižněji.

+proti bíle podložce je zvuk víc zaostřený, vyřezaný v prostoru. S černou je (proti bílé) malinko mázlý, plnější.
-Trochu menší je s černou objem na středech
+basy jsou čistší a
+/-pocitově jich ubylo.
++ Zlepšily se hodně výšky.
+Celkově působí zvuk dynamičtěji, svižněji.

napiš něco ze svých zkušeností. Lepší než pořád posmívánky. 

Podkládání repro železem zajímavý. Mám terminály pod repro, takže repro podkládat musím, protože mj. nešikovný (moc dlouhý) konektory kabelů a nechci kabely moc ostře ohýbat. Po hrátky s kameny jsem zakoupil výprodejové kotouče k činkám. Nikdo mi ale neřekl, že to něčím mažou, a taky mě štve ta díra uprostřed, ale budu na tom mít dva cerabally po stranách, takže v pohodě. Odmastím a začnou experimenty. Napadlo mě taky koupit pár větších kuliček - keramických či dalších - a umístit je po třech mezi dva činkokotouče, který jsou na to docela šikovně profilovaný - tj. vyrobit takový ultimativní megaceraball. Dva činkotouče a mezi nima tři kuličky z něčeho. Nezkoušel někdo? Jde mi o materiál těch kuliček a jak velký. A pro posměváčky: Co dr. Chocholoušek? No možná bych se mohl přejmenovat, ale jméno Chocholoušek se mi nikdy nelíbilo, takže zkuste navrhnout jiný.
Co třeba, hifi hňup.
Dobre Daliborr
... pomalu, ale jiste se tam zdejsi forum posouva.

... a čo napríklad MUDr. Bunta ... povedzme si to na rovinu: jeho unikátne vedomosti v oblasti ORL a neúnavná/ permanentná psychiatrická diagnostika "hifi-komunity" už začína výrazne ovplyvňovať aj bežnú medicínsku prax
Hippie Hňup dobrý

Pánové, pozoruji, že jste tady propadli podložkové mánii a hledáte tu nejpodložkovatější podložku mezi podložkami, přitom zdaleka největší efekt na zvuk nemá podložka, ale závaží na bedně. Zkuste ty vaše dvacetikilové podložky položit na bedny a uslyšíte ten rozdíl. (Kdo neuslyší, už žádné audio nepotřebuje)
.

Nechápu jak jste si jisti v komentování něčeho co jste na vlastní uši nezkusili.