Teti
Re: Teti
Všechny názory, které jsou založeny pouze na běžném poslechu, jsou subjektivní. Nad tím se není třeba pohoršovat Alesko.
Jako objektivní bych snad považoval závěry vyplývající z regulérně provedeného slepého A/B/(X) testu doplněného o adekvátní penzum měření.. Btw, o zavedení takových podmínek testovaní HiFi komponentů se na začátku 90. let pokoušeli pánové Janda, Sýkora a tuším snad i Dudek.. Bohužel zcela bezúspěšně...

No tak s dnesnim high endem by se to srovnat nedalo a le zvukove to levnejsim produktum urcite konkurovat muze.
On to take ani v te dobe nebyl zadny hiend ale spise tam tak nakukoval. Na to je tam Elite trida.
Take treba ten paskac nemam profesionalne serizeny, ale musim rict, ze kdyz jsem nahraval ze sveho 150k DACu, tak ten zvuk co lezl z pasky byl temer identicky.
Mam rad vintage veci, vypadaji designove uzasne, maji dusi a jsou vyrobene jako tank. Hiend vintage je stejne dobry jako novy hiend.
On to take ani v te dobe nebyl zadny hiend ale spise tam tak nakukoval. Na to je tam Elite trida.
Take treba ten paskac nemam profesionalne serizeny, ale musim rict, ze kdyz jsem nahraval ze sveho 150k DACu, tak ten zvuk co lezl z pasky byl temer identicky.
Mam rad vintage veci, vypadaji designove uzasne, maji dusi a jsou vyrobene jako tank. Hiend vintage je stejne dobry jako novy hiend.
Musim se pochlubit, ze se moje repracky objevily v renomovanem magazinu. :thumbup:
http://www.hifi-listening.com/design/qu ... -pour-tous

Sam jsem si je komplet zrepasoval doma v pokojicku a nohy jsem vyrobil v mezipatre na schodech :thumbup: Takovej jsem frajer
)
http://www.hifi-listening.com/design/qu ... -pour-tous

Sam jsem si je komplet zrepasoval doma v pokojicku a nohy jsem vyrobil v mezipatre na schodech :thumbup: Takovej jsem frajer

Tak tady je postup praci. Krome vyskoveho panelu a vyhybky jsem tam menil vse. Legendarni zvuk.
Toto je stav meho hifi Cerven 2010, kdy jsem s tim zacal. Ted je system uz samozrejme uplne jinde.

Toto je stav meho hifi Cerven 2010, kdy jsem s tim zacal. Ted je system uz samozrejme uplne jinde.

vysledek byl nakonec velice uspokojivy. mesic jsem delal repraky a dalsi mesic stojanky,
vsechno rucne, strasna drina delat se drevem rucne, uz nikdy vice :sick:
Jak jsem jiz psal, toto je Cerven 2010 strelil jsem je do Australie za tucny baksis :thumbup:
Zari 2010
Audio Note DAC Zero, levna a prekvapive dobre hrajici krabicka.

Hned jak jsem strelil Quad ESL 57, koupil jsem Quad ESL 988

Stale jsem mel cinsky zesilovac 25W, bohuzel nestacil vykonem na nove otesanky. Chtelo to vice wattu!
Audio Note DAC Zero, levna a prekvapive dobre hrajici krabicka.

Hned jak jsem strelil Quad ESL 57, koupil jsem Quad ESL 988

Stale jsem mel cinsky zesilovac 25W, bohuzel nestacil vykonem na nove otesanky. Chtelo to vice wattu!
Originalni rack Pioneer JA-R2S

a pak fotek jak jsem to tam nacpal. Jeste mam Cd prehravac na oprave. Asi posledni vec bude jeste suplik a ekvalizer (ktery uz jsem jednou mel kua)

Omlouvam se za kvalitu fotek, je to foceny mobilem, takze zadna slava. Ve skutecnosti to vypada jeste mnohem lepe.

a pak fotek jak jsem to tam nacpal. Jeste mam Cd prehravac na oprave. Asi posledni vec bude jeste suplik a ekvalizer (ktery uz jsem jednou mel kua)

Omlouvam se za kvalitu fotek, je to foceny mobilem, takze zadna slava. Ve skutecnosti to vypada jeste mnohem lepe.
Tak uz jsem to vsechno zdarne dokoncil, timto bych chtel podekovat za cenne rady Pavlovi (NA - Noble Audio) a Pioneer guru Foxovi
)
Repro jsem hodil jsem to na stojany Atacama SL300.
Jeste je musim naplnit piskem a prisroubit k bednam. Prisroubit nebo by stacili ty gelove podlozky od Atacama.
Udajne by se meli pricucnout k reprakum, drzet je na miste a zaroven fungovat jako tlumice vybraci.
Tedy ja bych se zatim radeji priklanel k prisroubeni. Premyslel jsem o vysypani olovem,
ale ta moznost se mi zda velice financne narocna, takze zrejme ten pisek.
Tkanicky jsou domaci vyroby - Klotz 4mm, opravdu krasny kabel, vypada stejne jako 20 euro/m Furetech kabel. Na jednu stranu jsem supnul specialni koncovky, urcene pro vintage pristroje a na druhou kopie od WBT. Kabel vypada velice pekne, delka 3.5m Nejsem padlej na hlavu a nesnasim vyrobce predrazenych kabelu, takze se drzim DIY a selskeho rozumu. Tak obrovskou zmenu jsem pri zmene kabelu necekal. Ubylo basu, ale nadherne se to procistilo. Predtim to jenom hucelo a to bylo asi tak vsechno. Ted je bas mnohem pevnejsi a rychlejsi.
Vyhybky jsem prepajel a nove kondy Jantzen audio vypadaji opravdu majestatne, vymenil take konektory a vse slape jako hodinky.
Ma to novy kabel, supra 1.6mm, pro ST a Tweeter krouceny. Nahoru jsem nacpal vlnu, ktera smrdi jako zmokly pes
Repracky jsem vykitoval, nastrikal a odyhoval a vypadaji jako nove.

Repro jsem hodil jsem to na stojany Atacama SL300.
Jeste je musim naplnit piskem a prisroubit k bednam. Prisroubit nebo by stacili ty gelove podlozky od Atacama.
Udajne by se meli pricucnout k reprakum, drzet je na miste a zaroven fungovat jako tlumice vybraci.
Tedy ja bych se zatim radeji priklanel k prisroubeni. Premyslel jsem o vysypani olovem,
ale ta moznost se mi zda velice financne narocna, takze zrejme ten pisek.
Tkanicky jsou domaci vyroby - Klotz 4mm, opravdu krasny kabel, vypada stejne jako 20 euro/m Furetech kabel. Na jednu stranu jsem supnul specialni koncovky, urcene pro vintage pristroje a na druhou kopie od WBT. Kabel vypada velice pekne, delka 3.5m Nejsem padlej na hlavu a nesnasim vyrobce predrazenych kabelu, takze se drzim DIY a selskeho rozumu. Tak obrovskou zmenu jsem pri zmene kabelu necekal. Ubylo basu, ale nadherne se to procistilo. Predtim to jenom hucelo a to bylo asi tak vsechno. Ted je bas mnohem pevnejsi a rychlejsi.
Vyhybky jsem prepajel a nove kondy Jantzen audio vypadaji opravdu majestatne, vymenil take konektory a vse slape jako hodinky.
Ma to novy kabel, supra 1.6mm, pro ST a Tweeter krouceny. Nahoru jsem nacpal vlnu, ktera smrdi jako zmokly pes
Repracky jsem vykitoval, nastrikal a odyhoval a vypadaji jako nove.

Parádní práce Teti, gratuluju, vypadá to úžasně
Co je to prosím tě za konektory určeny pro vintage přístroje? Dal bys sem prosím link kde se to dá koupit?

Diky, opravdu vypadaji super. Dost me prekvalipa kvalita vinylu. Opravdu se to hodne posunulo od doby co si pamatuji kuchynskou linku koupenou jeste za komaru.vintage píše:Parádní práce Teti, gratuluju, vypadá to úžasněCo je to prosím tě za konektory určeny pro vintage přístroje? Dal bys sem prosím link kde se to dá koupit?
Tady je link http://www.ebay.co.uk/itm/8-Brand-New-2 ... 0867262331 Jsou docela levne, tak jsem jich kupil rovnou 8.
V tech svorkach u zesilovace drzi velice dobre. Rozhodne me to prijde jako cistejsi reseni, nez holy drat, i kdyz samozrejme nic proti holemu lanku.
Vim, ze se opakuji, ale pri phledu na tve "vytvory" mne nic jineho nenapada, tak tedy opet: klobouk dolu!
"Blaznu", ci spise NADSENCU jako ty by melo byt na tomhle svete vic! 

Vytvoril jsem nove vlakno s dokumentaci rekonstrukce, pokracuje prosim na http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=9435
Starecek dostal staronovou prenosku k narozeninam

A jestli se ptate proc staronova? Protoze jsem ji koupil jako Ortofon 2M Brozne a pri vymene kabelu se me porarilo zohnout cantilever. Narovnal jsem jej zpet, ale uz to nebylo ono. Mezti tim jsem tam supnul Audio Technica AT95, ale prenoska je naprosty shit v porovnanim s Ortofonkou. Hral jsem na ni teprve jednu desku, ale uz ted je slyset ohromny rozdil. Ted jsem take prenoskou guru, uz mam doma 4 prenosky

A jestli se ptate proc staronova? Protoze jsem ji koupil jako Ortofon 2M Brozne a pri vymene kabelu se me porarilo zohnout cantilever. Narovnal jsem jej zpet, ale uz to nebylo ono. Mezti tim jsem tam supnul Audio Technica AT95, ale prenoska je naprosty shit v porovnanim s Ortofonkou. Hral jsem na ni teprve jednu desku, ale uz ted je slyset ohromny rozdil. Ted jsem take prenoskou guru, uz mam doma 4 prenosky