Bi-Wiring
Re: Bi-Wiring
Ahoj, mám dotaz ohledně zapojení Bi-wiring na zesilovači Technics SUV4X. V návodu nic ohledně toho není, ale zesilovač má výstupy "Main" a "Remote" (viz. obrázek). Je tedy možné zapojit jeden kus repro do terminálu main i remote? Díky

Muzu pouzit pro repro B&W 601 S1 zapojeni Technics SU-C800UM2 a dva ruzne koncové zesilovače Technics SE-A800SM2 a SE-A900SM2 ? Mam zapojit ten slabší (2x55) na výšky a silnější (2x70) na basy? Diky za radu.
Jo, neměl by být problém použít oba jak píšeš. Máš kliku, zesílení mají nastavené zrovna shodně, takže měli by hrát stejně hlasitě. Rozpoj klemy na bednách a s chutí do toho.
Mělo by smysl, koupit větší bedny, když to teď krmím dvojnásobným výkonem ? Třeba B&W 602 nebo 603 ?
Malé bedny mají většinou nižší citlivost, proto vyžaduji i větší výkon. Nech to tak a uvidíš - uslyšíš.
Nebylo by ale vhodné, zapnout výstupní impedanci u zesilovačů na 4 ohmy ? Když rozpojíš výhybku beden, sníží se i jejich impedance ?
Nebylo by ale vhodné, zapnout výstupní impedanci u zesilovačů na 4 ohmy ? Když rozpojíš výhybku beden, sníží se i jejich impedance ?
Jen nerad vám tady do toho kecám, ale spůsob zapojení, o kterém je tady řeč, není Bi-Wiring, ale horizontální Bi-Amping. 
(A fungovat to bude.)
(A fungovat to bude.)
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Impedance se nemění.
Zcela mimo téma, ale nedá mi to:
Typ SU-V4X ve mě probudil nostalgickou vzpomínku na začátek osmdesátých let minulého století, kdy jsem pracně uspořené československé koruny směnil u veksláků za tuzexové poukázky, vystál si hodinovou frontu u Tuzexu a zakoupil tento typ zesilovače, domnívajíc se, že v našich končinách slovutná značna Technics je etalonem kvality. Neumíte si představit mé zklamání, když jsem doma zjistil, že jeden kanál silně brumí. Následující den mi v Tuzexu bylo řečeno, že to dělají všechny dodané kusy a byly mi vráceny peníze.
Tak jsem se vrátil ke svému starému zesilovači značky Tesla (vyrobenému na Slovensku) a byl jsem opět happy. Teprve mnohem později jsem měl možnost zjistit, že dovážené výrobky v této cenové kategorii sice vypadají lépe než tuzemské, ale jejich výkon poněkud zaostává.
Typ SU-V4X ve mě probudil nostalgickou vzpomínku na začátek osmdesátých let minulého století, kdy jsem pracně uspořené československé koruny směnil u veksláků za tuzexové poukázky, vystál si hodinovou frontu u Tuzexu a zakoupil tento typ zesilovače, domnívajíc se, že v našich končinách slovutná značna Technics je etalonem kvality. Neumíte si představit mé zklamání, když jsem doma zjistil, že jeden kanál silně brumí. Následující den mi v Tuzexu bylo řečeno, že to dělají všechny dodané kusy a byly mi vráceny peníze.
Tak jsem se vrátil ke svému starému zesilovači značky Tesla (vyrobenému na Slovensku) a byl jsem opět happy. Teprve mnohem později jsem měl možnost zjistit, že dovážené výrobky v této cenové kategorii sice vypadají lépe než tuzemské, ale jejich výkon poněkud zaostává.
Muzete mu to prosim vysvetlit detailneji? Kdy pripojim 800 na vysky beden a 900 na basy beden, tak v jednu chvili “krmim” dva pary repro svorek ze dvou zesilovacu. Dva oddělené výstupy, dva oddělené signaly, dva výkony... jak si muzou bedny vzit vykon vykonnejsiho zesilovače, kdyz jsou vstupni signály oddělené? Predem diky za vysvetleni...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Tam neni, co vysvetlovat. Denkez nejspis z neznalosti zakladu zas napsal uplnou kravinu.
Bedny si nic neberou, jsou v tehle konfiguraci ryze pasivni prvek. A uz vubec nerozhodujou o pomeru prikonu ze zesilovacu. Basova a stredovyskova cast je v bednach elektricky oddelena.
Bedny si nic neberou, jsou v tehle konfiguraci ryze pasivni prvek. A uz vubec nerozhodujou o pomeru prikonu ze zesilovacu. Basova a stredovyskova cast je v bednach elektricky oddelena.
Myslel jsem bi amp. Pokud budu každým zesilovačem krmit zvlášť výšky a zvlášť středobas, nezmění se impedance na rozpojených svorkách beden ?
Pokud je v bednach dobre navrzena vyhybka, impedance při 2amp by mela zůstat stejna. Nejzasadnejsi bude stejne impedance basove sekce. Jde do ni vetsina vykonu.