okrem toho, že ma úprimne zaujíma aký gramofón si kúpil sekal, zaujala ma táto téma kôli tomu, že nie je jediná na tomto fóre a prispievatelia v nej polemizujú o tom čo je lepšie, či je to LP alebo CD.
Dnes som bol na nákupe vinylu, nakoniec som si kúpil dva japonské CD, práve ich počúvam.
Už pre mňa nie je otázku či vinyl alebo CD, vlastním zopár výborných CD, ale väčšina CD ktoré vlastním sú bežne kúpiteľné nosiče v obchodoch, ktoré majú podpriemerný master a preto som začal vo veľkom nakupovať staré LP, veľká väčšina z nich je, čo sa týka mastru vynikajúca.
Aj preto preferujem vinyl, ale tie dve Japan CD, ma presviedčajú že ak si priplatím tak aj na CD dostanem kvalitu. Naozaj to má skvelý zvuk a určite CD nezatracujem, jediný problém je tá cena, za dve CD made in Japan, môžem mať 6 ks starých LP.
Starý HiFisti majú voči mne úžasnú výhodu, majú zbierky CD z obdobia keď sa aj na tento nosič dávali nahrávky ktoré neboli zvukovo dodrbané, ja ak ich chcem, neostáva iné len kupovať týchto Japoncov