CDR

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
PH
Kontaktovat uživatele:

Re: CDR

Příspěvek od PH »

Kdybys bydlel v okoli Olomouce tak ti mužu nějake LP vypalit na ukazku že to hraje k nerozeznani od originalu. Měl jsem doma MD SONY ES 20 a hral dobře ale muj recorder byl lepši. Vypalena CD hraji fantasticky i u kamarada na přehravaci AUDIA za 150 litru.

boxer

Příspěvek od boxer »

Mrtvá média nebo živá je fuck.

Kdo má rád svý desky a nemá to na jiném nosiči ( z jakéhokoliv důvodu) než právě na LP a nechce si je častým broušením obehrávat, je pro něj vypálení na CD-R to nejjednodušší, co může udělat.

Soft na nahrávání si stáhne zadara z webu. Může si s tím i vyhrát že "si to upraví" k uchu svému, v případě, že to z nějakého důvodu je potřeba. Vrhne to na placku a hraje do zblbnutí.

Nevidím na tom žádněj problém. Mohl by to udělat i jiným způsobem, (na flešku, HDD a streamovat nebo přímo z PC a podobně) ,ale bylo by to v podstatě furt to samý. Tady v tomto případě má každá varianta svý mouchy a o super kvalitě na běžných mašinkách se můžeme dohadovat.

Kdyby měl opravdu kvalitní A/D převodník, (ale i gramec, přenosku a předzesík) tak to z LP ripne v hiresu a plácne to na DVD-R a bude to mít opravdu už fainový.

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

Pokusím se ti to osvětlit. Co se týká nahrávání z analogu do PC nemám zkušenosti.

CD-R pro domácí použití. V roce 1995 udělal Pioneer první vcelku lidový CD rekordér PDR-05. Do té doby stál CD rekordér cca 10 000 DM (180 000 kč). PDR-05 "jen" 2 500 DM. Pak následoval model PDR-04 a další pokles cen následoval s přístroji od Philips. Jejich první model CDR 870 stál už jen 1300 DM. Následoval model CDR 880, 950 ... Pak se připojil Denon, Marantz, Onkyo, nesměle Sony, Teac, Harman Kardon. Jenže s rozvojem počítačů na to začal každej prdět a pálil na PC. Bylo to rychlejší a nemusel jsi mít dražší CD označené jako CD-R for audio nebo for consumer. Proto došlo k úpadku a přestalo se to v podstatě vyrábět. Aktuálně je dělá snad jen Teac.
Tyhle komerční přístroje neumí pálit na běžná (levná) CD-R a CD-RW. Rozdíl v ceně není dnes nijak dramatickej.
Je to jako nahrávat na kazeťák, jen to pálíš na CD.

Tady máš gramec rovnou s CD-R
http://www.ionaudio.com/products/details/lp-2-cd :lol:

Osobně mám Denon CDR 1000. Jestli chceš nejlepší mašinu co se kdy dělala, tak Marantz DR-17.

Ještě to má jednu nevýhodu. Tyhle rekordéry mají zabudovanou ochranu proti digitálnímu kopírování. Bez ochrany byl jen Sony CDR-W 33 a 66.

Tady to máš všechno komplet:
http://www.cdrecorders.org.uk/index.php

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

U prvnich rekorderu (u Philipse to vim s jistotou) se dal ten „bojkot“ levnejsich computerovych CD-R/RW oblbnout tak, ze se do nich nejprve vlozilo drazsi CD-R Audio a po „nacteni“ se proste rucne vytal suplik a CD-R Audio se nahradilo levnejsim CD-R/RW pro computery. U pozdejsich modelu ale vsichni vyrobci suplik proste mechanicky zablokovali a bylo po ptakach. :lol:

Ja osobne bych ale, misto zalohovani na digitalu, poradne nastavil vsechny parametry gramofonu s kvalitni prenoskou a dal nerusene poslouchal LP. Pri spravnem nastaveni je totiz opotrebeni desek naprosto zanedbatelne a tva LP te s jistotou jeste preziji… ;)

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Cituji Prospero : Ja osobne bych ale, misto zalohovani na digitalu, poradne nastavil vsechny parametry gramofonu s kvalitni prenoskou a dal nerusene poslouchal LP. Pri spravnem nastaveni je totiz opotrebeni desek naprosto zanedbatelne a tva LP te s jistotou jeste preziji… ;) -- plný souhlas *palec* *bravo*

Jinak je barbarství nahrávat LP na digi formát, od kamaráda jsem měl půjčeny raritní LP ( AQ, první vydání, atd....) a mám je nahrané na kotouči 38 nebo metal kazetě. To krásno z analogového zvuku nevyšumí jako u převodu na 1 a 0. Je pravda, že mám také nějaké LP nahrané na MD, ale to jen z nouze. Toť můj názor,.....

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Jo Mirku analog naplno. Bez komprimace ad/da digitalu.
Neco sem si nahraval na video Philips. Z cinch vychazel velmi kvalitni zvuk.
Je to takovy podcenovany kotoucak za levno.
Dobry kotoucak . Dobry kazetak. Videorekorder. S Hires neumim to muze byt daleko pred cdr.
Videorekorder by byl snadny a levny.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

eficak píše:Jo Mirku analog naplno. Bez komprimace ad/da digitalu.
o jake komprimaci je rec ? I obycejne 16b CD s bohatou rezervou pokryje dynamicky rozsah desky (o dalsich parametrech jako odstup S/N, preslechy mezi kanaly ani nemluve)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Opravdu? :roll:

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

no jo,doprcic - video - uplne jsem na to zapomnel - tak to urcite zkusim - diky eficaku

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Pesi píše:no jo,doprcic - video - uplne jsem na to zapomnel - tak to urcite zkusim - diky eficaku
fakt pomohlo? Super.
Dej vedet nafot napis prehanej!
:P

ja si zvuk videa moc uzival. Mel sem ho na filmy a koncerty napojeny na bedny.
Kdepak zvuk cedecka ...

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

No ještě jsem to nezkusil - jsou tam cinche zdířky "audio out" - tudy se dá i nahrávat? nebo musím použít nějakou redukci ze scartu?

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Asi budu muset nahrávat ze scartu - takže třeba tohle by stačilo - scart z videa, cinche z gramce http://www.alza.cz/redukce-scart-3x-cinch-d44986.htm
Akorát ta výst. úroveň z gramce ... - no uvidim

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Prospero píše:Opravdu? :roll:
http://www.vhs-na-dvd.eu/gramofony/formaty

Vinyl /33 - 66 dB - 30 – 15000 Hz

mozna se da dosahnout i vic, ale porad je to hluboko pod rozsahem CD

(hledal jsem i jine zdroje techto udaju, ale nenasel jsem zatim nic - ani vyrobci prenosek ani phono predzesilovacu moc udaju neuvadi (u prenosek pouze preslech kanalu - i u nejdrazsich je to kolem 25dB/1kHz - 15dB/15kHz)

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Nemuzu se zbavit pocitu, ze jsem nekde cetl, ze na LP je, ciste teoreticky, mozno zaznamenat frekvence od 28Hz az nekam k 100.000Hz, zatim co CD je od 20.000Hz "obrezane". :) A samotna dynamika, kterou je na CD mozno napechovat, jeste zdaleka neni zarukou dobreko zvuku, ne? ;)
To, ze vetsina dospelych lidi nad 15.000Hz nic neslysi jeste neznamena, ze tam nic neni....A ja si stojim za tvrzenim, ze hudbu nevnimame pouze usima.... i kdyz tem verim nejvic. :roll:

Woofer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Woofer »

Prospero
LP bylo na svou dobu vynikající,lepší než Edisonovy válečky.Doba pokročila a dokonalý záznam je zatím dnes digitální.Jak obrazu,tak zvuku,fotografie......komunikace.Jestli se někomu líbí zvuk LP,poslouchá šumící Emgetony ,kouká na obraz VHS nebo si vyvolává filmy z klasického kinofilmu je jen jeho volba.

Odpovědět