CDR

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CDR

Příspěvek od bh69 »

Pesi píše:třeba tenhle automat je zrovna chytrej :)
tomu never *taktone*

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

Ty automaty jsou všechny blbé od přírody.
Nicméně jsou metody, jak je ledacos "naučit". Kdysi dávno jsem díky vlastnictví schématu zapojení na jednom kazeťáku upravil automat tak, že díky zvýšení kapacity jednoho kondenzátoru měl reakci na změnu úrovně plynulou v průběhu asi 30 s, možná i více, pak to bylo naprosto ok. Před začátkem nahrávání se na nějaké hlasité pasáži automaticky nastavil a pak už tu úroveň v podstatě pořád držel.

Jinak Pesi, zkusit si něco nahrát můžeš v podstatě už teď, stáhni si Audacity http://audacity.sourceforge.net/?lang=cs , připoj výstup ze zesilovače (ne přímo z gramofonu) do příslušné zdířky line-in na svém pc, budeš potřebovat z elektra asi kabel 2xcinch - 3.mm jack, v Audacity nastav výstup do souboru wav ve formátu 16 bit 44.1kHz, ty výsledné soubory pak můžeš vypálit na cd (pro začátek třeba přepisovatelné cd-rw pokud ho tvůj přehrávač přečte) programem Burrrn http://www.burrrn.net/?page_id=4
Kvalita nebude nic extra, ale alespoň si to ošaháš s minimálními náklady. Na lepší kvalitu bys potřeboval lepší zvukovku než je ta vestavěná v pc.
Naposledy upravil(a) noaid dne 25 črc 2013 12:41, celkem upraveno 1 x.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

A proč to dělat tak vše složitě? Kup si krabičku Mc crypt USB 100.

http://www.elektroeden.cz/linephonousba ... +dp105450/

Vezmeš gramofon propojíš ho s touto krabičkou, kterou dále zapojíš do USB na počítači. Na krabičce případně i v progamu si můžeš nastavit hlasitost nahrávání, můžeš si tam dělat pauzy atd. Je to výrobek na to určený a funguje dobře. Snadné ovládání a dobrý zvuk. Když máš pak kopii v počítači tak si to můžeš překopírovat nebo vypálit na co chceš....

Jinak zkoušel jsem to na gramofonu RPM9 s MC přenoskou Denon SL-1!

noaid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od noaid »

To je taky možnost, jen navíc lehce přizpůsobená externí zvukovka za 8 stovek, cena za malinko větší pohodlí, jinak je to totéž co jsem navrhoval já. Jaká je kvalita té zvukovky, je alespoň lepší než ty interní Realtec?
Já bych šel napřed do free verze a pokud by mne to chytlo, tak pak bych si za peníze koupil nějakou lepší zvukovku. Navíc ta má free verze umožňuje i nahrávání v hires pro toho, kdo by měl zájem. USB zvukovka bez speciálního driveru hires neumožní.
Je prostě víc alternativ, je možné si vybrat.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Já vím, že to můžu zkusit do počítače, už má i kablík do zvukovky, určitě to někdy zkusim .... jo, a ta krabička za 800,- - nevim, kouknu na to, ale za ty prachy si koupim už ten CDrekordér .....
To je fuk, teď jsem zkusil to video - přímo z gramce do videa - výsledná nahrávka hnus - zřejmě kvůli slabé výst. úrovni gramce, ta automatika si s tím asi neporadí ..... Ještě jsem pro jistotu zkusil nahrát něco z cdčka, a u toho kupodivu výsledek zdá se výborný ...... hergot .
Budu to muset prohnat přes předzes a pak až to dát spapat videu ..... jenže trochu problém u integráče................ no, nějak to musim vymyslet

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

takze paráda, výborně, povedlo se.Predzesilenej signal z gramce jsem sebral na kazetakovym vstupu na zesiku a poslal do videa - vysledek vybornej, takze mam vyresino. A vubec nevad, ze je to automat. Uz tu video jen nebude zabirat misto - stejne uz na to nekoukame - ted je z toho deck na nahravani z gramce - a jeste mam jeden zalozni nekde v krabici ... *2thumbsup*

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Takže efičáku - díky za nápad - určitě doporučuji všem, kdo chce nahrávat na analog . Kdo uvažuje o tapedecku, tak tohle (video) je určitě dobrá alternativa - a v průměru budou určitě o 10 a víc let novější (spolehlivější) a levnější - podle mě to už nikdo nechce- a na tohle se to dá použít. Prostě deck za hubičku- nehledě na to, že většině lidí se to ještě válí doma ve skříni .
Zatím jsem nahrál Scorpions - Love at first sting, David Bowie - Pinups, Janis Joplin a vše o.k.

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Pujcis mi tu VHSku? :D

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

..ha ha.. kam bys jí prosim tě strčil ;)

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

Video Panasonic 4+2 hlavove mam stale v pohotovosti *sunglases*

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

Nemohu se zbavit dojmu, že ten CD rekordér je smysluplnější. Hi-Fi video nijak oslnivej hudební výkon nepředvádí. Nehledě na rychlost přístupu a jiný osery který to s sebou nese. Oproti CD je to ještě prehistoričtější technika, aktuálně bez jakýkoliv podpory. A mastit to na x let strý pásky ... no nevím, nevím :lol: Sám jsem to před lety zkoušel a nakonec jsem od toho upustil. Indexovat skladby pro vyhledávání, obří kazeta, .... :lol: Vítejte zpět v 90. letech :lol: To je snad lepší koupit slušný MD rekordér. Těch je k mání spousta včetně médií a dá se to i případně přenášet. To s videem asi nejde :lol: Argumenty, že je to komprimovaný a kdesi cosi fakt neberu.

Zrovna minulý týden se na Aukru prodal Denon CDR 1000 za 900 kč.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Jo, taky tam byl jeden Philips cdr 870 za 800,- i s poštou, takže asi takhle se pohybujou ceny .... když se mi to nebude líbit, tak žádný problém .... Momentálně mám ale docela hluboko do kapsy, v pátek jsem si ještě koupil tuner, a zprovozuschopnění nahávání na video mě stálo jen asi 70,- za nějaký propojky ........
... jen tak mě napadlo - co se stane s x let starýma páskama ?
.... a nedávno jsem viděl myslím nějaké nové někde v globusu asi za 30,- ... je to 240 minut - to je zadara .... A podporu? Jakou myslíš? náhradní díly? proč? to neni nějaká extra technika, dá se to koupit za pár stovek celý, nehledě na to , že mám ještě jedno ...... Sháněj náhradní díly na nějaký minidisc nebo nedejbože DAT . Přenášet nic nepotřebuju a radši nic nepřevádim A/D a pak zas D/A když nemusim, a už vůbec nekomprimuju - takže tak ;)

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

Podporou myslím právě ty ND. Jasně máš to jen jako záložní, tak žádnej boj. Ale VHS je absolutně mrtvej formát.
Žádný nový přístroje, žádný ND. Když se ty vysype, tak to hodíš do popelnice.
Takhle jsem pře x lety přišel o vše co jsem měl nahraný na kazetách v DBX. Technics se na podporu vykvákl a když kazeťák odešel, tak jsem si to mohl oloupat. A celá sbírka muziky v ... Jo jasně můžeš shánět nějaký starý přístroje šrotovat to. To jde taky. Ale na to jsem neměl energii. Tak to u mne jako formát skončilo. Nastavovat furt hlavy, čištění, přítlak, demagnetizace, kalibrace a kdesi cosi. Na to jsem už línej :lol: Doby kdy jsem tím věčným nastavováním byl uchvácenej jsou pryč

O DAT jsem se záměrně nezmiňoval. I když znám pár lidí co to právě pro podobné účely jako chceš ty používá. Co se týče MD, tak na to ještě díly jsou a média sehnat není žádnej problém.

Osobně mi přijde nahrávat na VHS blbost, nikdy to nebyl primární úkol těch přístrojů a taky tomu odpovídá kvalita zvuku a ovládání. Většinou jen automatika, žádný ruční nahrávání, zdlouhavej přístup atd.

Páskám stejně jako čemukoliv stáří nesvědčí, obzvlášť když je to třeba x let navinutý na jedný straně bubnu. Ale je to jen doměnka, nemám to podložený nějakým praktickým testem.

Tvoje původní idea s CD-R mi přišla jako nejlepší, na to jsi to chtěl. Levný, rychlý, rozšířený, aktuální a myslim i lepší kvalita než VHS. Nechci se tady pouštět do nějakých flame ohledně kvality CD vs. VHS ;) Už jsem to psal, před lety jsem měl podobnou ideu, taky jsem to mastil na S-VHS, ale vykašlal jsem se na to. Ale finále je na tobě :lol:

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

;)

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Ja pouzival 6-ti hlave VHS Panasonic HD660 a to melo manualni nastaveni se stereo ukazatelem urovne a kdyz se to spravne nastavilo hralo to podle mne velmi pekne. Do automatiky bych ale nesel ..

Kdyz jsme u te automatiky vstupni urovne - jak to je resene u CD-R ? Obavam se ze ani tam asi nebude manual .. Nebo je tam treba nejaká funkce "peak" ?

Odpovědět