Podporou myslím právě ty ND. Jasně máš to jen jako záložní, tak žádnej boj. Ale VHS je absolutně mrtvej formát.
Žádný nový přístroje, žádný ND. Když se ty vysype, tak to hodíš do popelnice.
Takhle jsem pře x lety přišel o vše co jsem měl nahraný na kazetách v DBX. Technics se na podporu vykvákl a když kazeťák odešel, tak jsem si to mohl oloupat. A celá sbírka muziky v ... Jo jasně můžeš shánět nějaký starý přístroje šrotovat to. To jde taky. Ale na to jsem neměl energii. Tak to u mne jako formát skončilo. Nastavovat furt hlavy, čištění, přítlak, demagnetizace, kalibrace a kdesi cosi. Na to jsem už línej

Doby kdy jsem tím věčným nastavováním byl uchvácenej jsou pryč
O DAT jsem se záměrně nezmiňoval. I když znám pár lidí co to právě pro podobné účely jako chceš ty používá. Co se týče MD, tak na to ještě díly jsou a média sehnat není žádnej problém.
Osobně mi přijde nahrávat na VHS blbost, nikdy to nebyl primární úkol těch přístrojů a taky tomu odpovídá kvalita zvuku a ovládání. Většinou jen automatika, žádný ruční nahrávání, zdlouhavej přístup atd.
Páskám stejně jako čemukoliv stáří nesvědčí, obzvlášť když je to třeba x let navinutý na jedný straně bubnu. Ale je to jen doměnka, nemám to podložený nějakým praktickým testem.
Tvoje původní idea s CD-R mi přišla jako nejlepší, na to jsi to chtěl. Levný, rychlý, rozšířený, aktuální a myslim i lepší kvalita než VHS. Nechci se tady pouštět do nějakých flame ohledně kvality CD vs. VHS

Už jsem to psal, před lety jsem měl podobnou ideu, taky jsem to mastil na S-VHS, ale vykašlal jsem se na to. Ale finále je na tobě