CDR

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

CDR

Příspěvek od Pesi »

Zdravím,
potřeboval bych si zazálohovat LP - resp. potřebuju si je někam vypálit, abych je mohl poslouchat častěji - Tapedeck jsem zavrhl, v úvahu přichází minidisc a CDR ... DAT taky nechci a o nějakém počítačovém přehrávání mě vůbec nepřesvědčujte :) ...
Jde mi o CDR (např. PHILIPS CDR 870) - pužívají se u toho normální CD-R či RW, nebo to chce nějakou specialitu ?- slyšel jsem myslím o nějakém CDr audio či co... Chtěl bych to přehrávat na normální klasickém CD playeru, který přehraje CDR ( většinou) ...
Díky

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: CDR

Příspěvek od bh69 »

Nevim co je to za desky, ale neni nejsnazsi proste si tu samou nahravku poridit na CD ?

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Ne, neni ...

Nebude to snažší, ani levnější, a po přebuzených uřvaných remástrech netoužím .... Ale díky za starost

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

pardon ...

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Použivam PHILIPS CDR 950 a nosiče CD-R for Audio, nejlip se osvědčili MAXELL, TDK a PHILIPS. Vypalena LP hraji skvěle ale i CD jsou k nerozeznani od origošky.

boxer

Příspěvek od boxer »

K vypálení hudby na CD-R se dá použít jakékoliv CD-R.
Stačí na to vypalovací program.

Ovšem pokud jde o kvalitu vlastního výpaleného CD-R a jeho trvanlivosti v čase, už to je dnes docela sázka do loterie,jestli je na to vhodné vůbec nějaké.
Z "běžně" dostupných (to běžně píšu do uvozovek proto, že je dnes sice skoro nikde v obchodě nemají , ale dají se koupit přes net) jsou v normální ceně kvalitní jedině Taiyo Yuden nebo JVC. (což je totéž, protože JVC koupily v roce 2008 T.Y.).

Případně, jak doporučuje VB, na archivaci jsou dobré DV-RW.
Dočtěš se na Slovanetě.

PH
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PH »

Muj Recorder načte pouze ty označene FOR AUDIO a mam několik takto vypalenych už z roku 94 a hraji pořad bezvadně ale ty byli palene mojim kamaradem take na Philipsu ale typ už nevim.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

Diky,
o trvanlivost ani tak nejde. Desky budu mít pořád, gramec taky. kdyžtak je vypálím znova.
asi jsem trochu natvrdlej a 100 let za opicema,ale ... na zalohovani lp staci běžné cd-r a počítačový program?...jak tomu mám rozumět?... píchnu gramec do PC, spustím program a normálně to vypálím? ...to by šlo...:)

boxer

Příspěvek od boxer »

V podstatě ano.

Zeptej se strejdy Googla, je tam vše polopatě.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

jo, chápu . kouknu na to, díky

Odar

Příspěvek od Odar »

Pesi píše:Nebude to snažší, ani levnější, a po přebuzených uřvaných remástrech netoužím ....
To je logicke, ale na druhu stranu ma zaraza, ze ti nevadi, ze to kvalitne LP prevedies na 44,1 / 16. Nehovoriac o tom, ze by to chcelo aj kvalitne komponenty pre A/D prevod. Nie je to ako kopirovanie diskiet.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

díky všem,
tak jinak - prostě a jednoduše - nechci si ničit oblíbené desky častým přehráváním, a tak to chci na něco nahrát - aby se to dalo poslouchat a často přehrávat. toť vše. před deseti lety jsem měl ještě deck. teď by se hodil. kvalita nahrávky byla poměrně hodně dobrá. jen hledám alternativu. toť vše.

radek77
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radek77 »

Snaha držet se za každou cenu mrtvé techniky je obdivuhodná (MD, CDR, MC)
Já myslím že tu chybí vysvětlení, jakou kvalitu vlastně čekáš? "Aby se to dalo poslouchat" je docela široký pojem.

Pesi
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pesi »

No tak to upřesním : Aby to dosahovalo kvality audiokazety nahrané na slušném decku z mého gramce a následně přehrávané na mé aparatuře (viz můj "podpis") - věř tomu nebo ne, ale ty staré klumpy co používám, hrajou opravdu slušně. A jakou nahrávku je/ byla schopna udělat stará Aiwa mám ještě v paměti - bohužel už jí nemám......
.... jakou nahrávku udělá minidisc nebo CD rekordér bych se víceméně nechal překvapit - kdyžtak bych to holt udělal jinak ...
No a ta stará technika - Holt se mnou to jinak nebude - mam rád i starý auta a docela lituju, že už nemam to ještě starší co jsem měl ( ale samozřejmě vím, že by to asi do dnešních dnů neustálo ( zřejmě by shnilo) ...mam i starej mobil (i když je už inteligentní ;) ) a navigaci taky nemam - prostě jí nepotřebuju a ani nechci...
prostě nebudu si tu do mýho 30 let starýho Grundigu posílat nějaký mptrojky ...
Nějak si s tim pohraju, nehoří ;)

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

:lol:

Odpovědět