Co za batarové reprosoustavy v ceně 50000....

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co za batarové reprosoustavy v ceně 50000....

Příspěvek od Kocmeister »

Včera jsem slyšel ty zmiňované favority Monitor audio gold 200 u pana Rotha ve studiu. Opravdu to není špatné. Pásek narozdíl od Aurum Cantus je tu mnohem vyklidněnější, nikdy neřízne.
kabelguru.cz

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

Kocmeister : s jakym modelem AC jsi to srovnaval ?

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Mám zkušenosti s M-102. Kamarád je měl a průběžně měnil různé komponenty, zvuk se měnil k lepšímu, ale vždycky ty výšky byly trochu, jak se píše v takových případech v zahraničních recenzích "slightly hot". Mě se tohle ovšem líbí. Na rockovou a metalovou muziku to je paráda. Netušim jak hrajou vyšší modely jako V8F nebo regály Volla. Možná to mají jinak. Ty MA Gold 200 byly nahoře úplně klidný a přitom detailní dostatečně. Pro mě trochu nuda, ale pro většinového hifistu (jestli takový pojem vůbec lze použít) asi ideál.
kabelguru.cz

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

Lidi myslite ze Audio physics Virgo V ktere se objevily na bazaru budou o hodne jinde nez AP classic 20?

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

Tak jsem pokročil s bednami o kus dál. Pořídil jsem Velodyne 1000 ultra od pana Rotha. Toto studio rozhodně doporučuji. Skvělý přístup. Dnes jsem slyšel maličké regály Magnat a jen jsem zíral. Ve spojení s Velidyne to bylo dost husté.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Zajímavá diskuze. Doporučení jako na houpačce, od pidibudek po šatní skříně, ale nějak postrádám kvalitu finálního výběru. Na DK nebo k počítači subík je fajn, ale ke kvalitnímu poslechu, jakože STEREO, bych přibral ještě jeden, čiže DVA :idea:

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

Ramones- nejsem milionář :? :shock: samozřejmě budou časem dva. Podle mě je subwoofer základ dobrého sterea. Takový jsem vžyckky chtěl. Teď jsou na řadě hlavní reprosoustavy. Nechci nic uspěchat a vybrat pořádně. Bohužel každá bedna má něco do sebe....

crommelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crommelin »

Tyto nekonečné dotazy mně docela iritují.

Nikdo nezná tvé preference. Zvukové. Hudební. Nikdo nezná tvou poslechovku. Prostě je to střílet brokovnicí do hejna holubů. Buď trefíš nebo ne.
Píši o stereu.
Já se držím hesla , lepší vrabec v hrsti než holub na střeše.
Pokud máš omezený rozpočet, šel bych do co nejkvalitnějších regálovek. Protože jejich sestřičky sloupy, mají sice o něco nižší basy, ale ne tak přesné. Mozek si nižší basy domyslí. Nejdůležitější pásmo jsou nižší středy, což kvalitní regálovka dosáhne ( od 44 +- dB Hz začíná, to je basová kytara), pak samo středy a výšky a navázání pásem do cca 24 kHz.

Já furt nechápu lidi, co mají omezený rozpočet, že trvají na sloupech a nízkých frekvencích. Stačí si jít poslechnout do studia regály za 50 k a sloupovky za 65 - 85k. U některých regálovek i klidně do 100k sloupovek.

Jde ti o hudbu? O preciznost mikrodynamiky? jde ti o to, aby ti to doma nehučelo? Tak se tak chovej. On každý Hz níže v běžné poslechovce, aby neduněl a byl čitelný, je sakra drahá záležitost.

Já mám docela slušně velké a drahé bedny. Ale v jejich ceně mám na výběr asi tři regálovky, které kdybych mohl vyměnit za ty sloupovky. Kdybych tolik netratil finančně, bez váhání tak udělám. Sice se pohybujeme už hodně cenově vysoko, ale vím, že ty regály by mi daly více požitku z hudby ohledně (mikro a makro)dynamiky a hlavně čitelnosti v celém přenášeném pásmu.

A ještě jednu věc. Pokud máš menší a kvalitní regálovky, a musíš (chceš) doplnit spodní pásmo, jsou nutné minimálně dva kvalitní suby. A pak si vem společnou cenu, problémy z konsolidací zvuku se suby, což není žádná sranda, i když to tak navenek vypadá.

lubin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lubin »

Kocmeister píše:
13 říj 2017 11:26
Mám zkušenosti s M-102. Kamarád je měl a průběžně měnil různé komponenty, zvuk se měnil k lepšímu, ale vždycky ty výšky byly trochu, jak se píše v takových případech v zahraničních recenzích "slightly hot". Mě se tohle ovšem líbí. Na rockovou a metalovou muziku to je paráda. Netušim jak hrajou vyšší modely jako V8F nebo regály Volla. Možná to mají jinak. Ty MA Gold 200 byly nahoře úplně klidný a přitom detailní dostatečně. Pro mě trochu nuda, ale pro většinového hifistu (jestli takový pojem vůbec lze použít) asi ideál.
M 102 ky mají, řekněme "komerčnější" výšky. Na rock super...ale jinak to není uplně ono. V8F má jemnější, barevnější, mnohem prokreslenější výšky. Jde tam cítit velký posun. Pro mě např. "akorát", činely jsou neskutečné...při dobré nahrávce v celém pokoji ve 3D zobrazení, čitelné, znělé, kovové. Osobně nemám rád "utopené" výšky...i když dlouhodoběji je to "poslouchatelnější". Stejný názor bude mít asi i Pavel Dosko...je to tak Pavle?

johny52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johny52 »

U mě sloupy V8F neobstály(24 m2,mmonobloky Vincent sp-95)a dostaly na frak od regálů Xavian 270 hlavně v podání středního pásma a prostoru.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

je to slozite, u me v 72 m2, konec PMA Big Brother hraji AC V8F vyborne ... nicmene je to OT, do 50k je asi tazatel nesezene

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Slysel nekdo nebo porovnaval u AC rozdil mezi jejich starsim klasickym paskacem a AST (AeroStriction Tweeter)? AST2560 je totiz dost chvaleny a mereni vypadaji slusne.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Je to vždy o kombinaci celého řetězce. Co (ne)funguje i jednoho, může (ne)fungovat u druhého.
Stejné je to i s preferencemi regály/sloupy. Každý hledá v hudbě něco jiného, každému vyhovuje něco jiného. Regály mívají (není vždy pravidlem) přesnější zvuk a umějí lépe "zmizet", na druhou stranu neumí podat velikost scény třeba symfonického orchestru tak jako větší bedny.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Papolius píše:
13 říj 2017 11:58
Lidi myslite ze Audio physics Virgo V ktere se objevily na bazaru budou o hodne jinde nez AP classic 20?
Ano, ty Virgo V budou o hodně lepší než ty AP classic 20.

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

Díky všem za reakce.
Pítrs- ten tázaný zesilovač je audia flight three S

Možná někomu může připadat že nevím co hledám ale to není tak úplně pravda. Mám jen vlastost že se mi líbí hodně věcí, stejně jako mě hodně věcí rozčiluje. Třeba když mi někdo na test bedny pustí vycinkaný onanistický jazz.

Již vím, že potřebuji rychlou údernou bednu, opravdu nejspíš návrat k páskáči. Aktuálně vyčkávám až bude možnost si v Roth studiu poslechnou Scansonic s páskáčem.

Do beden typu Virgo nepůjd. Půjdu do bedny co jde od 35-40hz bez nějakého masivnějšího nasazení.To obstará sub.

Odpovědět