Co za batarové reprosoustavy v ceně 50000....

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Odpovědět
Papolius
Kontaktovat uživatele:

Co za batarové reprosoustavy v ceně 50000....

Příspěvek od Papolius »

Ahoj všem.
Bohužel zvažuji prodej svých milovaných open baffle 3p reprosoustav. Důvodem je nevhodný pokoj a nemožnost je správně umístit v prostoru. Bohužel jsou náročné na prostor a ten jim aktuálně ani výhledově nebudu moci dát. Využívám je na cca 30% a to je škoda.

Přemýšlím tedy čím je nahradit. Vlastním koncák McIntosh 2x250W do 8ohmů takže krmení mám. Rád hraji hodně nahlas i hodně potichu. Největší devíza OB repro je fenomenální bas který potřebuji. Zároveň bych si rád užil víc živé výšky bez kompromisů i za cenu toho že budou více unavující a analytičtější než Saba greencone. Vlastnil jsem spoustu repro a dlouho žil s Quadral Montan mkV s páskáčem který byl fajn ale zvuk z repro tryskal míň než chci.

Uvažuji o soustavách B W 804 , BW CM10 nebo BW 805 které bych časem doplnil subwoofery. Zvuk malého regálu jsem nikdy neslyšel tak nevím co čekat ale láká mě dle testů konečná ve výškové a středové sekci. Se subwooferem do budoucna stejně počítám.

Dále Canton reference 5Dc a vůbec podobné cantony objevující se za fajn ceny.
Neuvažuji o značce Klipsch(slyšel jsem vyšší modely a hrůza) ani JBL(měl jsem více modelů a bral bych až Everesty)

Zaujaly mě také repro Sonus faber které jsem slyšel a Dynaudio které jsem neslyšel. Bohužel nemám čas a dlouhodobě ani zdravotní stav někde jezdit a poslouchat.

Reprosoustavám dokážu poskytnout metr od boční zdi ale bohužel jen malou vzdálenost od zdi zadní. Prostor 25 m . Upřednostnil bych uspořádání měničů s výškovou a středovou sekcí co nejvýše. Také nevím jestli se mi chce pořizovat vintage výrobek.....možná tak quadral titan ale na ně nemám 😀 Bohužel mám laťku nasazenou dost vysoko ze svých OB repro.

Prosím nepište komentáře ať jdu poslouchat a že každému sedí něco jiného atp. Jsme na diskuzním fóru 😜

Hudbu poslouchám elektronickou( jungle, D&B), country, folk, rap....😆 Když to jde snažím se o koncertní hlasitost,

Díky předem za reakce a klidně napište co byste koupili vy. Dík. M

P.S.: Asi budu inzerovat svoje Open Baffle kdyby někdo měl zájem dopředu

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co za batarové reprosoustavy v ceně 50000....

Příspěvek od FS »

Reprosoustavám dokážu poskytnout metr od boční zdi ale bohužel jen malou vzdálenost od zdi zadní. Prostor 25 m . Upřednostnil bych uspořádání měničů s výškovou a středovou sekcí co nejvýše.
Co třeba System Audio v tomhle odkazu? http://www.naimstudio.cz/bazar
Konstruované pro umístění blízko od zadní stěny od 10-30 cm !!!
.. a basy by pak dodal v budoucnu nějaký ten subwoofer :D

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

FS- Díky za jedinou reakci :-) Ty bedny co tam mají jsou už dost mimo rozpočet a levné dynaudio nechci.
Rozhodl jsem se jít do bedny typu BW 805 ideálně konkrétně BW 805 :-) Verze je mi jedno jaká, ideálně s diamantem k prodeji jsou jedny 805S takže půjdu nejspíše do nich pokud stihnu koupi.
Časem doplním o subwoofer PV1, Sumiko nebo REL

Open baffle možná nemám na dobu až budu bohatý a koupím si lepší prostor :-) uvidíme.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Souhlasim s tvojí cestou jít do regálů. Opravdu si myslím, že za 50 tisíc je možné být blízko pomyslného vrcholu co se týče kvality/rozlišení středů a výšek. A to uvažujme cenu buď za stavbu diy repro nebo za bazarové kousky. Ten tip na AC Volla mě taky zaujal, taky jsem po nich dříve pokukoval. Znám jen nižší V3M a to se mi vždycky líbilo, tohle musí být o poznání dál. Mám co říct k BW 805S - není to žádný zázrak. Hraje to celkem dobře, neurazí, ale to je tak vše. Není to nijak výjimečná záležitost, že by si člověk sedl na zadek. Za těch +- 30 tis. za kolik jsem je viděl občas prodávat to, ale asi bude ok. Pravdou je, že jsou hezký, mají zpracování hodné známého výrobce a určitě se jich dá dobře zbavit pokud je jednou budeš chtít prodat. Ale neznám novější Diamondy, ty klidně můžou být zvukově dál.
kabelguru.cz

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

805S si velmi dobre poslechni a porovnej s necim jinym, protoze pro me je to hodne nezkousnutelny zvuk. A to jsou dost tolerantni. Nebasuje to (a to skutecne ani v kontextu malych dvoupasem), stredy pridusene, a stejnovysky bez rozliseni. Asi se to muze libit, ale sam jejich majitel z nich nebyl moc nadseny, zvlaste kdyz jsem mu pustil Kocmeisterovy bedny.
Nevim jak na tom bude novejsi generace 805.

Namatkou vyber z inzerce co by mohlo byt zajimave:
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... /60531-f3/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... stics-3wc/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... -aria-936/
http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... eek-audio/
Naposledy upravil(a) Kocour dne 03 říj 2017 20:58, celkem upraveno 1 x.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Ke zvuku Dynaudio se mohu celkem objektivně vyjádřit. Do nedávna jsem s nimi žil od roku 1990 a do předloňska jsem vytsřídal tyto modely:
Focus
Aries
C1,3mkII
Special 25
Confidence C5
k tomu synátory Audience 72.
U kolegů hifistů jsem slyšel:
C 1,1
Confidence C2 (ty jsem měl doma i půjčené, šlo o absolutně poslední model navíc v limotvané serii)
Consequence
a zejména nejvyšší model Evidence
A asi i nějaké další, na které se nyní ani nepamatuji.
Společným jmenovatelem zvuku u všech uvedencýh DA (Dynaudio) josu v dané cenové třídě precizní výšky a středy, prostor a barvy nástrojů. Dále pro všechny bez výjimky od nejnižších po njevyšší platí snad víc než jinde, že potřebuji opravdu velmu slušný zesilovač a de facto celý řetězec, včetně reprokabelů. Není ale jen o výkonu. Dále, všechny potřebují prostor vůkl sebe, aby dokázaly poskytnout prostorvý zážitek. Ale všechny bez výjimky více či méně mají problém s charakterem basu. Nelze říct, že ho je málo, spíše naopka, třeva C1,1 a 1,3mkII na svoji velikost hrají na basech hodně dobře. Naproti tomu, u C5 bas je sice velmi dobře prokreslený a artikulovaný, ale na rock to fak není (já poslouchám zejména starý rock, obecně rock typu DP, LZ, Rush, PF a pod. klasiku). Jenže, mezi DA jsem vystřídal další kupu jných beden a po čase jsem došel k závěru, že mimo nejdražších modelů s cenou hrubě přes 1 milion Kč DA neumí zahrát pořádný rockový bas. Ony bas hrají, ale není to to, co by rocker chtěl slyšet. Bas je hluboký, prokreslený všechno, ale chybí mu něco, co se těžko dá popsta, to chce slyšet. Kdysi jsem napsal někde v diskuzi, že je rozdíl, když 50Hz zahraje 16cm středobas a nebo pořádný bručoun 12´´. Udělal jsem tuto zkušenost po zcela pro mnohé lidi nepochopitelné výměně tehdejších Confidence 5 za DYI bedny od místního člena Kocoura (projekt Ekta Grande od Troelse Gravesen a). Tyto bedny jsou ovšem osazené měniši ScanSpeak a teprve po přímé konfrontaci C5 s řádově levnější DYI soustavou jsem poznal, že není bas a bas, i když obě bedny hrají například 50Hz a hrají rockové CD typu Rush z jejich zlaté éry. prostě bas z DA je něčím ochuzený, i když je ho proporčně dost. Například Special 25 (bedýnka s PC 125.000Kč a 8´´ basákem) hraje úžasně - ovšem bas není on - to ale vyleze jen při přímém srovnání s jinou značkou. Dynamika, prostor, výšky, středy o tom není pochyb, ale bas jim nejde tak, jak by si člověk přál. A zkusil jsem zase kupu zesilovačů od komerčních krámů typu Deno přes nějaké Naimy, po Passe a Bryston, půjčenou jsem měl Audia Flight v čístém Ačku - na basy nepomohlo nic. Až výměna beden. projektem Ekta Grande jsem za zlomek ceny proti C5 získla velmi dobrý bas (musel jsem dlouho laborovat jednak s kabelíží, ale také se zdrojem a zesilovačem a zejéna to ponejvíce -s umístěnám!!) a k tomu výtečné středy (dovolím si tvrdit, že možná o fous méně detilaní, neý u C5, ale jdoucí hodně dobře směrem k nižším středům, kdy muzika dostává jinou dimenzi co do velikosti nástrojů (dobře to vynikne třeba na akustické kytaře, která je cíti, že to není dětská malá hračka) viola a pod.) Výšky z DA se dohání těžko, zejména když někomu sedne měnič Esotar T330 - což byl můj případ. Ale dá se zvyknout na jiné - i na kovové (Revely Ultima Saloon, či jak se ten jejich top model jemnuje, nebo např. Accutony - ty jsou keramické), ale co mě opět poněkdu dostalo, byl poslech levných výškáčů od Vify, které jsou oszaneé v mých nynějších Ekta Grande. nemají takové detailní rozlišení, jako T330 v C5, ale za to - a toho si cením skoro více - mají (aspoň pro mé uši) realističtější podání barev nástrojů. Zatímco činel u DA byl vždy velmi jemný, detailní, prokreslený a bůhví co, chyběla mu ta "váha" kusu kovu - nyní tento charakter zvuku mám a pro rock to je nesmírně důležité. Sice objemově bych jich o fous přidal, ale mohu prohlásit po 2 letech žití s E.G. že jsou ty výšky realističtější. Výšky jsou "hluboké" - to je sice kravina, ale ten vrash a další mají ten zvuk, co je slýchat v reálu. Navíc, DA s přibývající hlasitostí měly tendenmci být někdy ukřičené, tzn. tlačily do poředí vyšší středy a to není vždy to pravé. Snad jen ty Evidence títmo netrpěly.
Ještě bych si dovolil krátce se vyjádřit ke zvku poslední řady Confidence 2 (cena asi 300.000Kč). Na nějaké lehké komorní žánry typu komorní kvarteto výborné. Na ostatní se nehodí. Na rock mají uměla nafouklé basy a potlačené středy. Bohužel to vypadá, že DA po 20 letech kritizuji, ale spíše je to o tom, že jsem asi poznal, že realita zvuku (ono doma se reálný zvuk nikdy zahrít nedá, ale je snaha se mu přiblížit) je z DA horší. Je to takové vyumělkované, ale ne reálné. C2 mě velmi zklamaly, je to nafouklý ucinkaný zvuk, jakoby někdo na eq udělal "lavór".
Ke kabeláži: moje zkušenost s řadou kabelů je také draze zaplacená (kup-se ztrátou prodej), než jsem zjistil, že v mé sestavě solid core hraje o kus lépe, než jakýkoliv koaxiální model včetně Ocos Triplet. Dobře hrály Transcorrecty, ale v těch dobách jsem vyhodil 170 litrů za zesák, ale 18 za kabely mi rozum už nedovolil:-) Dnes hraji na Audioqesty a ty mi seděly jak u všech posledních DA, tak u současných beden, co mám dole napsané a kabel je to poslední, co bych asi nyní v sestavě řešil. Daleko více, než kábl za 50 litrů uděla relativně nenáročná úprava místnosti a hlavně nalezení optimální pozice bden vůči poslechovému místu. To dělá zázraky a člověka až vyleká, co se v nahrávce najednou objeví a o čem do nedávna neměl ani tušení.

Tak sorry za delší post, ale venku leje, takže co dělat, než řešit probléym se zvukem:-)

Kocour
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocour »

Zdeny: U tech Ekta Grande se neni cemu divit. Jsou v nich vyborne menice, v absolutnim meritku. Basaky 18W Revelator jsou i po tech letech stale jedny z nej v teto velikosti, a napriklad rada Illuminator je podle me, alepson na papire, nijak vyznamne neprekonava. Obecne Scan Speak basaky umi. Stejne tak vyskac, je to zvukove slusna vec za par korun. 6600 nebo 7100 by byl lepsi, ale vzdy je to taky o balancovani celkove ceny, a Troels do toho mel jako druhou variantu 7000 a za ten chteli 8000Kc. Proste nebat se DIY, lze si tak sahnout na menice, za ktere si clovek v komerci zaplati uz nepekne castky.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Zdeny pekne si si realisticky "siahol" na DA. Pre tento ich "charakter" ci urcitu neschopnost byt univerzalnou reprosustavou tohto vyrobcu pre ludi co pocuvaju napriec vsetkymi zanrami (ako u mna) neodporucam aj ked niktore modely povazujem za podarenejsie (1.3, 1.8, 3,0, 25SE, 1.1) a to paradoxne ich drahsie modely (a zial aj novsie) uz povazujem za zial v svojich cenach uz vyslovene predrazene a priemerne. To co u DA vyzdvihujes tam je a stale by som nepovedal ako niekto ze to je "sra...a"

Sany
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Sany »

Nedávno jsem tady v sekci Reprosoustavy zmiňoval Wharfedale Jade 7, možná by stály za poslech jejich menší bráškové Jade 5, jsou sice trošku nad rozpočet ale třeba by se líbily. https://www.gramofony-desky.cz/produkty ... /2379.html

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

PavelDosko píše:
03 říj 2017 14:29
zkus poslechnout tyto ... http://www.hifionline.cz/hifibazar/prod ... 315-volla/
Taky bych zvážil za pokus a poslech ;) Cantusy jsou ve všech cenových kategoriích výborné a ty jejich paskace návykové ;) Volly jsou asi jedny z nejlepších regálovek,co jsem kdy slyšel,jediné co mě nadchlo víc tak byly OceanWay,ale to je jiná cenová :) A Cantusy byly trochu lepší v basech pro me uši ;)

Minstrel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Minstrel »

Hudbu poslouchám elektronickou( jungle, D&B), country, folk, rap....😆 Když to jde snažím se o koncertní hlasitost, =

tyto Cerwin vega xls 215

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Tohle všechno mi splnily JBL 250Ti, jen potřebují kvalitní předřazenou sestavu a hlavně dobrý koncový zesák na opravdové probuzení toho, co v nich je. Je jedno jestli hrají Dave Brubeck Quartet, Floydy nebo Stigma od Noisia, hudba je vždycky radost.

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

Chlapi díky moc za reakce včera jsem nespal a jsem z too na prášky audio neurosa funguje na plné obrátky zareaguji pořádně odpoledne snažím se pracovat....Zatím alespoň díky! *thumbs up*

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

RedBaron: Pamatuju si jak jsi někde napsal něco v tom smyslu, že JBL250Ti nemaj takový středy a výšky jako VMA III, což mě tenkrát jen utvrdilo v názoru, že starý legendy už dneska nemaj tolik co nabídnout. Jak to teda cejtíš teď?
kabelguru.cz

Odpovědět