Dilema s hifi řešením - cca do 70k

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
tda
Kontaktovat uživatele:

Re: Dilema s hifi řešením - cca do 70k

Příspěvek od tda »

Odar: o tomto vím, slyšel jsem nějaké KRK u kámoše, hraje to fakt dobře. Má to však nevýhodu, že něco takového bych si dal tak maximálně do pracovny k počítači, do obýváku mi to neprojde ... WAF < 0
Vlastně se to nelíbí ani mě - co si budeme povídat, jak to vypadá je také důležité - proto jsem nazačátku měl na výběr Tannoy a Xavian ...

macek11
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od macek11 »

to tda:
ony by to i ty xt6f zvládly, jenom po nich nesmíš chtít moc. Jako kulisu jsem je poslouchal i ve vedlejším pokoji. Ta vysoká hlasitost byla právě zkouška zesilovače - pokud to hraje čistě, tak tě láká zkusit to kam až to jde. Ten NAD, který jsi tu dával je utáhne v pohodě, záleží jen na tom, jak si spolu sednou zvukově. Poslechni si je a uvidíš.
XT8f ti asi nevejdou pod okno, mají na výšku cca 108cm. Pokud by bylo potřeba změřit přesně i s hroty není problém. Na britské ebay jsou za cenu xt6f.
Kdybych si vybíral, uvažoval bych na tím Gravesenem 3WC z bazaru hifionline, kt. ti navrhoval Kocour. Budou určitě dobré,ale nevím jak to bude s WAF ;)

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

macek11:
mohl bys mi je prosím změřit i s hroty? jen tak ze zvědavosti, zda-li mají skutečně těch 108cm. Obávám se, že z britské e-bay mi je ale asi nikdo nepřiveze, či s případným clem se to moc nevyplatí, ne? (oprav mě, pokud se mýlím :) )

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

ze zemi EU zadne clo ani DPH neplatis

macek11
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od macek11 »

XT8f výška na hrotech 109cm.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

PavelDosko
"" ze zemi EU zadne clo ani DPH neplatis ""

Clo neplatíš, ale DPH bohužel ano a to v ceně výrobku. Pokud je to nákup do podnikání, tak ano na základě Tvého daňového čísla Ti to prodaj bez DPH, ale Ty to tady v ČR musíš zaevidovat do účetnictví a jako plátce DPH musíč si to DPH přičíst, ale zároveň jako plátce si ho odečteš. Takže to máš ve finále bez DPH, ale musí to být v účetnictví a ty FA musí sedět. Máme tady kontrolní hlášení - takže už to nikdo neošulí ( prověřuje se to ).

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

oldear : myslel jsem dopočet DPH jako například při nákupu nad 22 euro ze zemí mimo EU ...

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Zobrať hifi na firmu. Good luck pri náhodnej daňovej kontrole potom.

emkac
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emkac »

tda, mam priblizne rovnake poziadavky a riesim podobny problem

diskusiami a recenziami a patranim som sa dopracoval k nasledujucim moznostiam

a) NAD386 plus BluOS - nakoniec som zamietol, kedze vraj tento BluOS modul je pomaly
(cena modulu cca 490EUR)

Povedal mi to predajca, ktory to predava, takze snad na tom cosi bude. Najidealnejsie je si to ist overit.

b) lubovolny zosik a ako streamer Advance Acoustic WTX - Microstream
http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... rostreamer
(cena streamra cca 200EUR)

Pre mna nevyhovujuce, kedze to nie je pravy streamer. Vraj sa to sice dokaze napojit na NASko, ale na webe som nenasiel sposob, ako to realne vyzera. Zato prehravanie hudby zo Spotify napr. mi nesedi, kedze v skutocnosti ju prehrava mobil a ten sharuje zvuk do tohoto streamra.
Absencia kabla je pre mna tiez problem.

c) lubovolny zosik a sietovy prehravac typu Marantz 6005 alebo Denon DNP 730
Maranzt stoji cca 590 EUR, Denon 440 EUR

Na Denon som ale videl zopar videi kde je vidiet mrznutie systemu. Plus mi to pride drahe oproti ostatnym moznostiam, resp. za tieto peniaze dostanem "len" streamer a nic ine.

d) zosik a system multiroomu - napr. HEOS Link HS2 od Denonu alebo Bluesound Node 2
HEOS stoji cca 380E, Bluesound cca 550E

Toto je zatial zaujimava alternativa pre mna, pretoze dokaze spojit dve technologie, pricom druhu MOZNO vyuzijem v buducnosti.
Cize teraz spojim streamer so zosilovacom a mam plnohodnotne prehravanie skoro vsetkeho cez hifi zostavu, v buducnosti mozem dokupit reproduktory Bluesoundacke do izieb a spravit si multiroom.
Cenovo to vychadza totiz ako hociktora ina alternativa, pricom moznosti su najlepsie.

Denon je lacnejsi, ale skaredsi. Vyhodou s Denon zosikom je zas moznost jedneho ovladaca.
Bluesound je podla vsetkych testoch spicka a zvukovo lepsie, ako konkurencia.

Co sa tyka konkretnych znaciek zosik a bedne, to mam k rozhodnutiu este daleko. :cry:

edit: este som mal ako moznost pouzit BR prehravac ako streamer, ale z dovodu pohodlia som zamietol tuto moznost, aj ked to technicky urcite funguje...

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Je to Tu,tazatele vzrusuje lizani zmrzky pres sklo ... :)

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

emkac: diky moc za info. Dost jsi me zarazil s tim, ze NAD BlueOS je pomaly. Vsude jsem nasel, ze je to vicemene podobne jako Bluesound Node 2, vyrabi to stejna firma. Recenzi na netu zatim moc neni na tento modul. Bude nutne to vyzkouset.
Nema s tim nekdo zkusenosti?

paolo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od paolo »

Bluesound nemá konkurenci hlavně v jednoduché a rychlé aplikaci.
Rothaudio

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

paolo: Chapu to spravne tak, ze mezi modulem pro NAD C368 - NAD MDC BluOS 2 a Bluesound Node 2 neni z uzivatelskeho hlediska zadny rozdil, tzn. stejna aplikace na mobilu, stejna rychlost odezvy, stejna kvalita zvuku?

Diky moc

T

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

No,tak takovýhle starosti bych chtěl mít,sedmdesát litrů na muziku a nevědět si rady? Začínám si myslet,že si tady lidi dělaj z toho fóra prdel!!! Jet si něco poslechnout,na to nemám čas.....to si radši za takový prachy koupím nějakej průser,kterej mi poradí anonym z fóra? A na poslouchání ty muziky čas mít budeš? Nebo radši najmes někoho odsud,aby poslouchal za tebe?

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Asi bych koupil Infinity Renaissance 90 a Musical Fidelity M6i co jsou zrovna v nabídce a ani bych neváhal...

Odpovědět