Dilema s hifi řešením - cca do 70k

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
tda
Kontaktovat uživatele:

Dilema s hifi řešením - cca do 70k

Příspěvek od tda »

Dobrý den,

potřebuji vyřešit ozvučení obývacího pokoje, prostor spojen s kuchyní, jak je to nyní zvykem. Prostor 45 m2, na oknech záclony.

Hlavním zdrojem hudby bude NAS schovaná někde pryč. Spojeno přes vnitřní síť.
Samostatným zkoumáním jsem se dohrabal k následujícím možnostem.

A) YAMAHA R-N803D + XAVIAN AMBRA + stojan AMBRA - dle aktuální cenovky na eshopu Xavian - 78 506,--
B) NAD C 368 + NAD MDC BluOS 2 +Tannoy Revolution XT 6F - aktualni cena na eshopu Spalicek 78 960,- Kč

Cena je tedy obdobná. Obě možnosti mají tu hezkou vlastnost, že budu mít v obýváku pouze jednu krabici s elektronikou.
Yamaha jde píchnout i na rádio, což je sice fajn, ale zase mě to až tolik netrápí.

Už teď jsem jak to tak bývá nad rozpočtem, tak bych to moc nerad dále prodražoval. Napadá někoho nějaká levnější/lepší varianta? Případně kterou vybrat, asi nikde není studio, kde by si to člověk mohl poslechnout dohromady a rozhodnout se :(

Díky za radu

T

Horyna
Kontaktovat uživatele:

Re: Dilema s hifi řešením - cca do 70k

Příspěvek od Horyna »

Zdravím, sám neporadím, na to mám málo zkušeností, ale možná má řešení to přímé porovnání ve studiu. Doufám že to není proti pravidlům fóra, ale vše Vámi uvažované je uvedeno jako k poslechu na stránkách Hifimorava v Prostějově.

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

Díky,

to jsem nevěděl. Možná to tak dopadne. Akorát je to pro mě dost z ruky. Potřeboval bych spíš Prahu.
Možná tam zkusím zavolat o radu.
Neslyšel to tu někdo?

T

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Tebou navržená Yamaha by pro Ambry byla docela výrazný underkill, ty bedny si zaslouží rozhodně více. Takže z tebou navržených dvou sestav bych se přiklonil k té druhé. Ale celkově je možností neurekom a bez poslechu a alespoň základní orientace v preferencích bude vybírání jen střílení naslepo.

Jinak plánuješ utratit 80 tis, tak těch "pár korun" za zajetí do Brna k poslechu vybraných sestav by neměl být problém, ne ;-)?

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

Na tu yamahu mi v Xavian napsali, že to stačí, ale také se mi tomu nechce uplně věřit. Spíše to vidím teď tak, že mám větší preferenci k variantě s Tannoy, protože u ambry platíš spoustu peněz za podstavec, který moc nehraje. Zase se mi více líbí, že Ambra je dřevo, což má pozitivní WAF efekt :)
Jet do Prostějova bude spíše vyžadovat čas, který nemám :(
Zkusím si udělat poslech někde tu v Praze, uvidíme, jak to dopadne.
Jinak preference, většina Rock, Jazz, občas nějaká klasika, zbytek nějaký pop sem tam.
T

konik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konik »

PítrsPraha píše:
26 říj 2017 07:33
Tebou navržená Yamaha by pro Ambry byla docela výrazný underkill, ty bedny si zaslouží rozhodně více.
mozes to pls nejak rozviest? pocul si tu yamahu s porovnatelnymi bednami ci konkretne s Ambra?

dik

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Ak si nepotrpis na extremne hlasitosti, tak co najlepsie repro a k tomu nejaky slusny class-D zosilnovac, ktory pripadne do buducnosti budes moct doplnovat ci nahradzovat niecim lepsim.

http://vmaudio.cz/clanky_pokracovani/vma_1evo.php
+
https://nadelectronics.com/product/d-30 ... amplifier/

Toto uz dlhsie pouzivam a teraz skusam k tomu lepsi DAC namiesto toho integrovaneho v NADe.

Inak tieto repro zvladnu i extremne hlasitosti, limitom v tomto pripade je zosik. Ale na hlasity posluch v miestnosti 25m^2 mi bohate staci.

konik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konik »

@Miero priznam sa ze nechapem ako moze tak vykonovo slaby zosik (tvoj NAD) krmit nieco ako EVO..chcelo by to asi vypocut :) resp. mozno mame ine vnimanie toho, co je hlasna hudba

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

konik:
Celkem dobře znám charakter zvuku Yamah téhle kategorie. Ambra má neuvěřitelně hezké stření pásmo, velmi neutrální, jemné, detailní ale bez náznaků ostrosti. Tak to tahle Yamaha neumí. K Ambře, aby vynikly její jemné přednosti, je třeba neutrálnější zesilovač, který je nepřeválcuje svým charakterem, ale bude jen stát v pozadí.

konik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konik »

@Pitrs ok, lebo napr. tato recenzia skor napoveda pravy opak, clovek sa potom tazko orientuje

http://www.hifi-voice.com/testy-a-recen ... ha-r-n803d

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

nelam to pres koleno, v klidu si neco objezdi a naposlouchej

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

konik, ten maly NAD D 3020 ma velmi dobre parametre az do hlasitosti nastavenej na -15dB (limitovat zacina na -10dB) ... co je na vystupe 11.5Vrms (16W do 8ohm resp 33W do 4Ohm). -- http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 300#283300

Na hlastitosti nastavenej na vyssiu hodnotu sa u mna doma da pocuvat jedine klasika (resp. hudba s velkou dynamikou), ale to v spickach ten zosilnovac myslim postaci tiez.

Takze v byte (so susedmi) vykonnejsi zosik s VMA-I EVO ja nevyuzijem.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

konik:
Já preferuju osobní zkušenost před čtením recenzí a tu zde popisuju. Navíc, Březina hodnotí charakteristiky zvuku v rámci kategorie a v tom souhlasím - v rámci kategorie to vůbec není špatný zesilovač. K Ambrám bych já osobně ale volil jinou kategorii, protože mají na víc, o hodně.
Ale je to jen můj pohled a má zkušenost.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Tda - skús pozrieť aj toto štúdio - majú tam zaujímavé akciové ceny: http://www.highend.cz/Zlevnene-pristoje.aspx
Tie Chariá Constellation Cygnus sú teraz za relatívne srandovný peniaz a je to fajná bedňa. Ak by si túžil po regáloch, ponúkajú C. Delphinus aj zo stojanmi. Mám pocit že spracovaním sa v pohode vyrovnajú tým Xavianom. Zvukovo bývajú Chariá ladené viac do pohody, alebo ako by som to nazval.
Ak si z Prahy, možno by stáli za vypočutie.

tda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tda »

Pítrs: Co bys doporučoval k těm ambrám? Hodil by se k nim ten NAD C368?
Je pro mě důležité, aby to byla ve finále jedna krabice, takže i když bych se dostal na lepší zvuk se separátním streamer + dac + zesilovač, tak to není uplně to, co bych chtěl (respektive nemám moc to kam dát)
VMA-I EVO se nelíbí :D, ale asi budou hrát hezky - to je ten průšvih, když to má být v obýváku a ne v dedikované poslechovace.
Btw. nedávno jsem si pořídil přehrávač Aune M1s ke svým Sennheiser IE80. Kombinace velmi povedená. Docela rád bych se přiblížil charakterem zvuku reprosoustav k zážitku ze sluchátek.

Odpovědět