Dilema s hifi řešením - cca do 70k

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
hřebík
Kontaktovat uživatele:

Re: Dilema s hifi řešením - cca do 70k

Příspěvek od hřebík »

tda píše:
06 pro 2018 16:10
Určitě budu poslouchat na vlastní uši. Spíš mi šlo si nechat dát pár tipů, kterým směrem se ubrat a co vyzkoušet.
Jak to vidím tak bude mezi sebou soutěžit několik samostatných DAC s variantou lepší streamer se slušným převodníkem.
Až budu někdy vědět více, tak se zase pochlubím.
To je dobrá zpráva. Ideálně půjčit domů na chvíli... Mě by třeba osobně zajímalo třeba Chord Hugo 2 vs RME Adi2...

Jinak se neboj s prodejci jednat a smlouvat o cenách, dost věcí lze koupit za nižší ceny (někdy výrazně nižší), než mají v oficiálních cenících.

A zkus požádat o radu i samotného prodejce či jeho zaměstnance. Občas u nich sedí lidi, kteří toho slyšeli fakt hodně, mají aktuální přehled a umějí slušně poradit či dobře nasměrovat.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

"Mě by třeba osobně zajímalo třeba Chord Hugo 2 vs RME Adi2..." No proto jsem napsal co jsem napsal. Byť jsem je neslyšel ve stejný den proti sobě, tak to bylo jednoznačné. Qutest (stejný zvuk jako Hugo2, dle některých i lepší, ale to je pravděpodobně blbost vzhledem ke stejnému dacu, jediný rozdíl absence sluchátkového výstupu a baterie). RME mi vůbec nepřišlo, že by bylo ve stejné kategorii. Ale jak tu padlo, každý to může slyšet jinak.
kabelguru.cz

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Hrajou jinak. Chord je zpravidla hladší a muzikálnější. Někdy i teplejší, vřelejší. RME má syrovější zvuk.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Kocmeister píše:
07 pro 2018 08:19
"Mě by třeba osobně zajímalo třeba Chord Hugo 2 vs RME Adi2..." No proto jsem napsal co jsem napsal. Byť jsem je neslyšel ve stejný den proti sobě, tak to bylo jednoznačné. Qutest (stejný zvuk jako Hugo2, dle některých i lepší, ale to je pravděpodobně blbost vzhledem ke stejnému dacu, jediný rozdíl absence sluchátkového výstupu a baterie). RME mi vůbec nepřišlo, že by bylo ve stejné kategorii. Ale jak tu padlo, každý to může slyšet jinak.
Jak myslíš tu poslední zvýrazněnou větu? Že RME bylo lepší nebo horší?

Hugo 2 jsem teď mmch pořídil jako mobilní řešení, oproti už slušné 1 je to docela hezký upgrade.

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Zkrátka RME horší jednoznačně.
kabelguru.cz

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Dik.

A k jednání o cenách ještě: V rámci blackfriday akcí šel teď v CZ sehnat Hugo 2 do 40 000 (včetně DPH). Skoro věřím, že podobnou cenu by šlo někde vyjednat i mimo podobné akce. U ostatních produktů a značek bych se taky nezdráhal tlačit cenu dolů. Nevím, jestli jsou marže v audiu závislé na značce, ale obecně asi nejsou malé a každý prodejce raději prodá s menším ziskem než nic, tj. bez zisku.

Odpovědět