Foobar 2000

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Uživatelský avatar
Odar
Příspěvky: 1820
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Foobar 2000

Příspěvek od Odar » 07 dub 2015 19:41

Najlepšie vírusy píšu Rusi :lol: Nie bez srandy - nikoho netreba v oblasti algoritmizácie podceňovať. Zvlášť nie moc populárne krajiny typu Rusko, Čína, atď.

Uživatelský avatar
lidumil
Příspěvky: 1030
Registrován: 04 dub 2011 21:02
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od lidumil » 08 dub 2015 07:30

Nakonec jsem našel verzi 1.1.1 v AJ http://www.metal-fi.com/measuring-dynamic-range/ kde je to i s kompletním návodem.

zabiny007
Příspěvky: 1280
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od zabiny007 » 15 dub 2015 13:38

Zdravím, potřebuji poradit s nastavení FOOBAR2000 DarkOnev4.0. Některé desky mám ve FLAC uloženy jako jeden soubor a když jsem je přehrával v AIMP3, tak se to zobrazilo po jednotlivých skladbách, které se daly jednotlivě pouštět a přeskakovat. Ve FOOBARU mám celou desku jako jeden dlouhý track. Dá se nějak nastavit, aby to skladby identifikovalo a zobrazovalo? Díky.

Uživatelský avatar
Odar
Příspěvky: 1820
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Foobar 2000

Příspěvek od Odar » 15 dub 2015 14:02

Su 2 moznosti:
1) mas jeden subor *.FLAC, ktory obsahuje v sebe data z *.CUE suboru, podla toho vie zobrazit jednotlive pesnicky (takzvany embed cue)
2) mas *.FLAC (APE . . . ) a k nemu *.CUE subor s popisom trackov

V pripade 1) to Foobar zvlada bez problemov, v pripade 2) musis vo Foobar otvorit *.CUE subor, nie *.FLAC.

zabiny007
Příspěvky: 1280
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od zabiny007 » 15 dub 2015 14:42

Díky moc, mám je ve verzi 2), takže pokud pracuji s jednotlivou deskou a vložím *cue, už to funguje. Super, ale... Dá se nastavit, že když vložím celý folder s více alby, nebo zadám cestu k albům, aby to četlo automaticky *.cue, místo nynějšího automatického *.flac? Nebo existuje nějaká utilitka, jak ze souborů var2) udělat var1)?

Uživatelský avatar
Odar
Příspěvky: 1820
Registrován: 12 úno 2010 10:44

Re: Foobar 2000

Příspěvek od Odar » 15 dub 2015 16:27

Ak mas vo vynimkach *.CUE, skus to vyhodit

Obrázek

Ale potom to podla mna bude robit to, ze ti natiahne aj info z *.CUE (jednotlive tracky, co chces) a este aj cely *.FLAC ako jednu pesnicku.

zabiny007
Příspěvky: 1280
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od zabiny007 » 15 dub 2015 18:15

Odar píše:Ak mas vo vynimkach *.CUE, skus to vyhodit..
To nepomáhá. Chová se to pořád stejně a žádnou změnu jsem nepostřehl (ani po restartu). Zatím jsem to vyřešil vyselektováním *.cue přez průzkumníka a vložením do samostatného playlistu ve footbar2000. Sice tam teď nemám ty desky, kde *cue nebylo vůbec definováno, ale to se dá již manuálně doladit, takových je míň...

zabiny007
Příspěvky: 1280
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od zabiny007 » 14 kvě 2015 15:20

Ahoj, nejdou mi přehrát "*.ape" soubory. Poradíte mi, jak na to? Děkuji.

vanav
Příspěvky: 52
Registrován: 25 zář 2008 07:30
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar 2000

Příspěvek od vanav » 14 kvě 2015 15:37


zabiny007
Příspěvky: 1280
Registrován: 26 kvě 2014 14:16
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od zabiny007 » 14 kvě 2015 18:42

vanav píše:Stáhni si a nainstaluj tohle: http://www.foobar2000.org/components/vi ... put_monkey
Super, díky, už mi to hraje :-)

bh69
Příspěvky: 1915
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od bh69 » 14 lis 2015 09:51

Mam vlastni aplikaci pro spravu alb (napsanou v jave, eclipse RCP), ze ktere spoustim pres prikazovou radku foobar, ale neustale se potykam s problemem, ze nefunguje smazani celeho playlistu. Pouzivam prikaz /command:Clear, ktery ale ve vetsine pripadu nezabere.
Neznate nejaky reseni ?

http://wiki.hydrogenaud.io/index.php?ti ... line_Guide

AlfH
Příspěvky: 38
Registrován: 31 říj 2015 14:17
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od AlfH » 16 lis 2015 11:04

Unrecoverable playback error: Unsupported stream format 88 200Hz / 24 - bit / 2 channels = Vaše zvuková karta nepodporuje 88.2 kHz. Přehrát lze po převzorkování na vyšší frekvenci (96 kHz) nebo nižší (48 nebo 44 kHz), postup je následující: Panel nástrojů - Library - Configure - Playback - DSP Manager - Resampler - Active DSP a nastavení požadované frekvence.

bh69
Příspěvky: 1915
Registrován: 18 říj 2009 07:22
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Foobar 2000

Příspěvek od bh69 » 16 lis 2015 11:33

AlfH píše:Unrecoverable playback error: Unsupported stream format 88 200Hz / 24 - bit / 2 channels = Vaše zvuková karta nepodporuje 88.2 kHz. Přehrát lze po převzorkování na vyšší frekvenci (96 kHz) nebo nižší (48 nebo 44 kHz), postup je následující: Panel nástrojů - Library - Configure - Playback - DSP Manager - Resampler - Active DSP a nastavení požadované frekvence.
to znam, bohuzel asi dost bezny problem mnoha DACu

johnnyv
Příspěvky: 14
Registrován: 25 lis 2014 15:34
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar 2000

Příspěvek od johnnyv » 25 lis 2015 18:00

Zdravím,
mohl by mi někdo poradit, jak u Dynamic Range ve Foobaru zobrazím údaje o všech měřených skladbách, pokud se jedná o CD? V jiných formátech se to zobrazí jako textový dokument, ale u CD je zobrazena jen konečná hodnota celého alba.

Díky za vyjádření,
JohnnyV

Uživatelský avatar
PetrD
Příspěvky: 689
Registrován: 01 pro 2013 19:06
Kontaktovat uživatele:

Re: Foobar 2000

Příspěvek od PetrD » 25 lis 2015 23:00

johnnyv píše:Zdravím,
mohl by mi někdo poradit . . .
Máš SZ

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti